Vandaag is roze

Wat was de lucht mooi roze vanochtend!

Jammer genoeg bedacht ik pas achteraf dat ik er wel een foto van had kunnen maken. Ik was nog niet echt wakker geloof ik. Dat komt, ik had gisteravond bij de buurvrouw net één slokje rosé teveel gedronken. En die was ook al zo mooi roze, die wijn. Ik droomde over roze olifantjes vannacht.

Het kokosbrood dat ik op mijn cracker deed was ook mooi roze. En Annabel had een roze T-shirt aan. En Lizzy roze sokken. Ze zagen er weer heerlijk blozend uit, mijn meisjes. Met hun roze wangetjes. Toen we naar buiten liepen rook het lekker pittig, naar herfst en het roze licht gaf alles een prachtige gloed. “Wat is het mooi vanochtend,” zuchtte Lizzy.

Ik voelde hun twee handjes in de mijne glijden. Zo liep ik rustig naar school. Met roze in mijn hoofd.

En een roze bril op mijn neus.

20 thoughts on “Vandaag is roze

 1. Ik ga met mijn roze zomerjack aan nu de stad in. Op jacht naar een winterjas. Weet nog niet op welke kleur de keus gaat vallen. Ik loop altijd het risico dat mijn vier mannen hun neus er bij ophalen. 🙂

  Like

 2. ‘La vie en rose’…

  Hier is het vooral eh… grijs.

  (Grappig dat jij ook kokosbrood eet. Ik ook, wit kokosbrood -ooit wel eens roze kokosnoten gezien?- en Bo mag het soms, als traktatie.)

  Like

 3. Collega M. brengt koffie: “Welke kop was van jou?”
  Ik: “De roze natuurlijk!”

  Denise, Paul koopt het soms. Ik vind het mwoh. Maar er was niets anders 🙂

  Like

 4. Is dat soms een mannending, kokosbrood? Iets uit hun niet verwerkte verleden of zo? Die van mij eet het op zijn roggebrood :{ , soms roze maar liefst wit met rozijnen….. :O

  Like

 5. Hier was het ook roze vanmorgen, mooi! Beetje vreemd ook wel…

  Lief hoe je je dochters met hun roze wangetjes omschrijft. Mijn dochter is nu 16 maanden, lijkt me leuk als ze dingen als zo’n mooie herfstochtend kan begrijpen. Wij zaten vanmorgen op de fiets naar de creche (dochter in haar ROZE jas) en zij zingt momenteel dingen als: ie-aa-ee-aa-poef (papegaaitje leef je nog) ook leuk!

  Ik blijf je regelmatig lezen!

  En ook hier is kokosbrood een mannending…

  Like

 6. Ja het was mooi he vanmo, of was het echt iets voor Amersfoort? Heb paar keer naar buiten gekeken, maar het was alleen vroeg en volgens mij rond 8.00 al verdwenen. Nu grijs :-(.

  Like

 7. Wat fijn zo’n roze dag! En over kokosbrood: mijn vriend heeft een soort van trauma van kokosbrood (geen idee waarom eigenlijk!) en lust daarom überhaupt geen kokos, haha. Ik vind het wel ok maar koop het eigenlijk nooit. Misschien toch weer eens doen.

  Like

 8. We hadden nog een sluiertje toen we om 08.15 uur de deur uit gingen. “Beetje eng-achtig,” zei Lizzy “maar wel mooi”.

  Misschien idd een 033-dingetje. Maar mooi was het wel! Anneke ook 033? Brabbelende peuters zijn lief!

  Moest lachen om “Iets uit hun niet verwerkte verleden of zo?” van Oliebol 🙂

  Like

 9. Hier in Groningen was het om 7.30 ook roze, rond kwart voor 9 al niet meer….. maar wat een mooi gezicht, de bomen die al geel kleuren en daarachter de roze & blauwe nog net niet daglucht!

  Like

 10. Ja hier 033 en ik keek uit raam vanmorgen tijdens ontbijt tussen half acht en 8 en dacht wat is de lucht apart roze, ik had het nog niet zo gezien, dacht zelfs zou dr raar weer aan komen. het was echt heel mooi roze en ik had het ook gezien (zonder jou blogje te lezen) grappig he ik dacht nog zie ik het niet goed? komt het door de tuin (heb momenteel donkerrode vrouwenmantel (denk ik) roze rozen en een boom die nu donkerrode bladeren krijgt en dacht het komt omdat ik daar door heen kijk 🙂

  Like

 11. Ik zag het eigenlijk al voor ik echt naar buiten keek: het viel me op dat er op de slaapkamer zulk vreemd licht naar binnen viel door het raam. Daarop keek ik naar buiten en zag ik de vreemde kleur lucht. Echt bijzonder. #033

  Like

 12. Vroeger stond er toch zelfs in je profiel dat je van roze (en staartjes) houdt?? Vond ik nog zo grappig. Ik had nooit iets met roze, zelf ook geen roze kleren en blij dat ik twee jongens had, want het leek me knap lastig om een meisje te hebben en niet van roze te houden. Maar toen ik zwanger was van Evi, al voordat ik zelfs wist dat ik zwanger was, kocht ik opeens een fuchia jurkje voor mezelf!! Het is dus echt hormoonbepaald!

  Like

 13. 036! Bijzonder was het iig wel, idd grappig dat meer mensen het hebben waargenomen en dat we allemaal op hetzelfde moment hetzelfde dachten!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s