Rot op!

In plaats van studieboeken kwam er een brief.

Met codes. En met die codes had ik toegang tot mijn ‘digitale leeromgeving’. Goed. Een digitale leeromgeving.

De digitale leeromgeving bleek te bestaan uit kennismateriaal (ook een manier om een studieboek te omschrijven) en een powerpointpresentatie. Daarnaast was er een interactief deel met oefenvragen. Dat laatste leek me wel aardig, ware het niet dat je de oefenexamens maar één keer kon openen. Zodra je alle vragen had beantwoord en de score was berekend, ging de boel op slot. Dat was niet interactief, dat was hartstikke ágressief!

Echt, ik vind het niets, zo’n studielokaal op internet. Ik word daar niet blij van. Ik word link van al die linkjes en ik wil niet dat zo’n site steeds zegt: “Goedemorgen mevrouw Vuijsters,” Alsof we elkaar al jaren kennen. Bah. Ik heb toch zeker niet met meneer http geknikkerd?!

Om aan mijn studie te beginnen moet ik alles printen. Ik kan niet studeren achter een computer. Mijn studiezin smelt daarvan weg als het gesteente bovenin Ijslandse vulkaan. Vanochtend ontving ik een e-mail met daarin mijn examendata. “Voor het cursusmateriaal kunt u de digitale leeromgeving raadplegen.”

Rot op met je digitale leeromgeving.
Ik wil gewoon studieboeken!

16 thoughts on “Rot op!

 1. heerlijk gooi het er maar uit…. en wat ben jij drukdrukdruk!!! o.k een beetje plannen is tot daartoe…ik neem m’n (mijnwerkers)petje voor je af hoor….en héééé veel suc6.. 7 ..8 op voor een 9?

  Like

 2. Net zo iets als een e-book.
  Dat is ook helemaal niks, je kan met een e-book toch niet lekker opgekruld in het hoekje van de bank kruipen? :-/

  Like

 3. Pffft, om helemaal niet blij van te worden zeg! Hopelijk beinvloedt het niet je zin in de studie?
  Heb wel weer hardop moeten lachen om je stukje. Knikkeren met meneer http!! 😀

  Like

 4. MOet erg om je stukje lachen! Mijn vak is het om dit soort materiaal mede te maken. En ik geef je ook gelijk hoor. Adviseer mijn opdrachtgevers dan ook altijd om het alleen in te zetten als het meerwaarde heeft.

  Geknikkerd met meneer http, ik grinnik nog na ;).

  Like

 5. @correke: sorry, maar daar moet ik je toch ongelijk in geven, je kan juist heerlijk met een e-reader in het hoekje van de bank kruipen. Gisteren nog gedaan namelijk. 😉 Mijn beste aankoop van dit jaar!

  Like

 6. Oeh, heel herkenbaar. Ik heb morgen een cursus, waarvoor ik voor aanvang al het cursusmateriaal al moet hebben gelezen. Op de computer inderdaad. Gelukkig krijg ik morgen alles ook nog eens op papier. Dat studeert inderdaad een stuk makkelijker!

  Like

 7. Kweenie, kheb geen e-boek, maar ‘t lijkt me nou niet direct een feest…. Maar wie weet ‘ga ik er ooit nog eens aan’.

  Blij dat ik niet de enige ben die ‘t niet zo op e-learning heeft. (Met alle respect voor het werk van jojoco tuurlijk ;-))

  Like

 8. Ben het met je eens hoor Esther.

  Zelf net met een studie begonnen, gelukkig met ouderwetse boeken en de levering was ook weer ouderwets vertraagd 😉

  Wel kunnen we gebruik maken van een e-learning omgeving, kost een goede € 85,- dus laat mij maar, gratis, opgekruld in het hoekje van de bank zitten met mijn boek.

  En mocht het helemaal niet lukken, gooi je lekkerder een boek weg dan zo’n superdure I-pad (of hoe die toys ook mogen heten).

  Like

 9. Voor mijn werk (ja ja niet meer studie haha) moet ik ook veel artikelen op internet lezen en ja…ik print ze allemaal. Ik kan het gewoon niet. Boek is boek, punt!

  Like

 10. Bij de LOI had ik jaren geleden de tekst op papier, maar kon ik het huiswerk via internet maken. Die combinatie werkte voor mij wel. Een vereiste lijkt me wel dat je je bestand moet kunnen heropenen om later verder te gaan.
  (Nog langer geleden kon je – heel modern – je huiswerk via je inbelmodem versturen: een direct lijntje naar een soort bulletinboard. Er was nog geen internet).

  Heel veel succes met je cursus! Deze manier lijkt me een beetje frustrerend.
  Gelukkig leven wij allemaal mee. ;-P

  Like

 11. Oh, @Correke:
  Ik ben twee boeken op mijn iPhone aan ‘t lezen. Mijn boekenkast zal altijd blijven, maar ik vind het eerlijk gezegd best knus en fijn lezen. Bovendien heb ik mijn boeken altijd bij me. Het zijn alleen wat (veel) meer bladzijdes. 🙂

  Voor de liefhebbers is hier een nieuw, gratis e-book te vinden: http://www.aliefka.com/mede-namens-mijn-vrouw

  Like

 12. Wat herkenbaar! Ik volg ook een studie en waar we vorig jaar de readers nog op papier kregen heeft de Fontys besloten dat we die ook makkelijk op internet kunnen lezen. Sure….de readers zijn of niet te vinden, of oud (studiejaar 2008-2009) en het leest inderdaad voor geen meter van de computer af. Terwijl ik toch echt heel hip en hypermodern ben 😛

  Er zit dan niets anders op dan de hele zwik uitprinten (als je dan eindelijk de goede versie gevonden hebt) en dan dus nog maar de helft van je avond over hebt, omdat je zo hebt zitten zoeken en printen.

  Leuk he, studeren naast je werk? 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s