Dramaqueens

Gistermiddag hebben we de Kletsen aangemeld bij theaterschool De Springplank.

Vanaf volgende week hebben de meiden elke woensdagmiddag anderhalf uur les. De ene week toneel en dans, de andere week toneel en zang. Ze zitten in verschillende groepen maar op dezelfde tijd. Ideaal.

Ze hebben er veel zin in. “Misschien kan ik later wel in een film spelen,” zegt Lizzy, nadat we voor de zoveelste keer Sjakie en de chocoladefabriek hebben gekeken. “Ja,” roept Annabel enthousiast. “En dan speel ik een Oempa Loempa.” Ze oefenen het dansje dat ze gisteren op de open dag geleerd hebben.

Ik zit net rustig op de bank als er opeens een verschrikkelijk lawaai klinkt. Paul en ik springenverschrikt op. “Ik heb mijn hoofd gestoten,” huilt Annabel. “Ik heb een hersenverschuiving.” Ze snikt en slaat dramatisch haar armen om me heen. Lizzy zet een stoel overeind. “Pfft,” zegt ze. “Er gebeurde niets.” Direct gevolgd door: “Gaan we nou éindelijk eten, ik heb zó’n honger. Ik denk dat ik doodga van de honger.” En wanneer ik zeg dat het nog geen lunchtijd is: “Waarom moet ik nou altijd zo lang wachten, ik mag ook nooit wat.” Met veel misbaar gooit ze haar armen in de lucht. “O,” kreunt Annabel. “Mijn hoofd….”

“Volgens mij is ’t weggegooid geld, die theaterschool,” zegt Paul.
“Hoezo?”
“Het zijn natuurtalenten.”

11 thoughts on “Dramaqueens

  1. Heerlijk die kids. Leuk ook dat ze nu naar theaterles gaan. Helemaal goed, echt wat voor hun. En ideaal idd, 2 voor de tijd van 1, hahahah.

    Zeg je moet ff Ushi en Loesie kijken (zaterdagavond, rtl 4 van 2000 tot 2030). En dan vooral Loesie! Wat een tutties heeft die heej! GEWELDIG!

    Like

  2. Esther , ik geniet telkens weer van die verhalen over jou dochters. Wat een dametjes zijn dat! Daar kun je ook een boek over schrijven. En dat boek zou ik dan zeker kopen. Paul heefd volgens mij gelijk hoor, over een paar jaar kunnen je dochters daar les geven. 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s