sNEEuw

Wat lees ik nu?

Gaat het vrijdag sneeuwen? Sneeuw? Zoals in: wit glad spul waardoor je zo vreselijk op je bek gaat? Die koude, nattige derrie die altijd door je schoenzolen heen kruipt? Ik weet nog dat we vorig jaar een sneeuwschuiver kochten. Binnen een dag brak het ding doormidden. Net de NS. Direct out of order.

Dat kan niet hoor, sneeuw, ik ben β€˜de hel van 2010’ nog niet te boven! Weten jullie ’t nog, al die sneeuw? Eerst was het allemaal nog wel leuk. Op de slee naar school, sneeuwpoppen maken, hartstikke idyllisch. Maar nadat ik een keer vreselijk hard onderuit gegaan was (op een slapstickachtige manier; benen in de lucht, vertraging in de val, poef op mijn kont) vond er geen euh reet meer aan.

Sneeuwjacht, poedersneeuw, sneeuwwolken. Ik heb in 2010 meer sneeuwwoorden geleerd dan een Eskimo in heel zijn leven. Bah. Ik was (en ben) er helemaal klaar mee. Volgens mij sneeuwde het ook nog eens veel te lang door. Tot juni ongeveer. Daarna een mooie maand en daarna niets meer.

Begon nou net een beetje van de koude en de zon te genieten, dacht dat het allemaal wel goed zou komen. Dat ik lekker fris en stabiel de winter in zou gaan, genieten van de mooie kleuren en de fraai gevormde boomtakken, komen ze met SNEEUW aan.

Ik zeg sNEEuw vandaag en start een petitie.
Wie ondertekent?

42 thoughts on “sNEEuw

 1. Sorry, ik teken niet. Wij werken thuis, hebben geen spannende vakantieplannen en de kinderen worden naar school gebracht met de Landrover als het slecht begaanbaar is. Kom maar op met die sneeuw! πŸ˜‰

  Like

 2. ik ben het he-le-nmaal met je eens, Es! Ik heb ook alweer visioenen van glibberend met 2 kinderen op de fiets naar VSO/creche en dan naar station en maar kijken waar het glad is en die fiets voelen schuiven: NEE!! Ik wil niet! Laatst was de fietsflat op CS al bevroren (en glibberde ik natuurlijk lekker) en toen was ik ook al zo boos.
  dus sNEEuw!

  Like

 3. Ja, ik teken ook!!! Geen sNEEuw!!! Ik weet niet hoe ik dan mijn kleine mannetje van de KDO moet ophalen. Vind het alleen op de fiets al eng met sneeuw maar moet er niet aan denken dat ik met hem onderuit ga…. DUS NEEEEEEEEE!

  Like

 4. Ik teken onmiddelijk. Verschrikkelijk wat een ellende om fatsoenlijk naar je werk te kunnen gaan etc etc.
  En ik hoorde dat “men” verwacht dat het dit jaar net zo erg gaat worden als vorig jaar :O

  Like

 5. Oh ik kan niet wachten (sorry voor de haters) maar ik ben echt een liefhebber. πŸ™‚
  Zoals je op de foto kunt zien klim ik er zelfs in de zomer voor naar boven (2180 meter in dit geval)

  Like

 6. Ik teken ook! Heb mijn buik nog vol van de sneeuw :@ van vorig jaar winter en heb ook niet het gevoel dat we zomer gehad hebben dit jaar, alleen maar sneeuw, regen, wind en nog meer sneeuw…grrr….weg ermee! :-@
  Alleen in de weekends mag er wat sneeuw komen, maar dan mag het alleen in de tuin en de bossen vallen, laat de wegen dit keer aub eens normaal begaanbaar blijven…

  Like

 7. Ik teken!

  Vorig jaar was ik in maart uitgerekend en waren die drie volle maanden gladheid echt ***. Ik vind het prima als het gaat vriezen, lekker schaatsen, en een dagje of wat sneeuw (met kerst) vind ik ook prima, maar laat het verder maar zitten!

  Like

 8. ;-)Ja ik teken zeker uit solidariteit, want hoewel in van plan ben om dit weekend in mijn nieuwe zwembad door te brengen bij 32 C, heb ik wel heel erg te doen met jullie daar in NL. πŸ™‚
  als ik di soort weer voorspellingen hoor, mis ik NL weingig meer.

  Groetjes uit bewolkt maar warm Zuid Afrika.

  Like

 9. Ik teken ook: moet elke dag 50 km en 50 km terug naar mijn werk met de auto (want geen openbaar vervoer) en ik heb geen landrover of wat dan ook maar een klein autootje welliswaar met sneeuwbanden maar toch, ik moet er effe nog niet aandenken hier op het franse platteland !

  Like

 10. Voor 1 keer vind ik je een zeurpiet, Esther. Een isegrim.

  Ik ben haast in staat een tegenactie te beginnen. Vol verrukking denk ik aan de tijd van vorig jaar terug. Jammer dat het uiteindelijk overging. Veel te vroeg gewoon.

  Sneeuw is cool. Dat dat nog kan met het broeikas-ozon-laag-effect. Ik heb hier altijd achter je gestaan, ben het zelfs als man vaak met de meest extreme vrouwedingen die ik van je hoor eens. Maar van ‘mijn’ sneeuw blijf je af hoor. Dat kan niet. Veto, blocklist, wrakingsverzoek! %-P

  Like

 11. Ik ben bang dat zo’n petitie weinig helpt en de weergoden lachend hun schouders ophalen. Sneeuw in Nederland betekend dat alles ontregeld raakt.Van mij hoefd het ook alleen met kerst maar ja. Dus maar weer hopen dat het snel smelt.

  Like

 12. Ha ha, leuk geschreven en leuke titel. (En jij krijgt er nu ook last van, van het overal dingen/woorden in zien. πŸ˜‰ Het is besmettelijk.)

  Like

 13. Oh nee, alsjeblieft niet. Ik heb zo geen zin daar in. Als mensen aan mij vragen wat de datum is vandaag dan zeg ik; 12 september…. Ik “zit” nog helemaaaal niet in NOVEMBER laat staan dat ik op SNEEUW zit te wachten. Nee, ajb niet.

  Ik ben t sowieso niet eens met het weer hier in Nederland. En al helemaal niet over 2010. Wat een achtelijkheid zeg. Zoals jij al beschreef. 1 maand mooi weer en dat was het. Mochten we weer blij zijn met een middag zon. Maar wel vier maanden sneeuwen. Belachelijk. Ik ga emigreren. @ Dewi, ik dacht aan Portugal, waar zit je ongeveer, kan ik je nieuwe vriendin worden πŸ™‚

  xxx

  Like

 14. Vind het altijd zo grappig als hier de sneeuw weer eens alles in de war gooit, dan hebben ze vaak in het nieuws iemand als Kysia Hekster (Moskou-correspondente) die zoals vorig jaar dan uitlegt dat diezelfde sneeuw in het kwadraat daar nooit enig probleem veroorzaakt. Ondanks dat er aparte vrachtwagens moeten rijden om alle vuil geworden sneeuwzooi die helemaal nooit ontdooit naar grote hopen buiten de stad rijden om het boeltje daar te dumpen. Ook de met veel te weinig geld draaiend gehouden en doorgaans slecht onderhouden Moskouse Metro of de spoorwegen tot aan (onderweg is het vaak -53 graden) Wladiwostok blijven gewoon precies zo onregelmatig rijden als anders.

  Like

 15. Een Isegrim nog wel πŸ˜€ Dat woord heb ik lang niet gehoord! Thanx John, you made my day!

  En tuurlijk is sneeuw leuk, maar doe maar ff half december zo tegen Kerst. En dan een weekje. Dan is mijn cursus afgelopen en hoef ik niet steeds met de trein op en neer. πŸ™‚

  Like

 16. Ik ben met altijd veel sneenw opgegroeid, dus kou en zo vind ik echt niet erg. Maar vorig jaar ben ik 2 dagen achter elkaar van de fiets op mijn heupen gevallen. Eerst links en daarna rechts, twee groete blouwe pannenkoeken op mij zijkanten. Toen was ik er klaar mee, vooral op de fiets.
  Dus lekker sneeuw in Polen tijdens Kerst maar aub niet nu en niet hier… πŸ˜₯

  Like

 17. Ik denk met weemoed terug aan de sneeuw die we begin van t jaar hadden. Heerlijk, zo’n dikke laag wit dons. En alles ziet er zΓ³Γ³Γ³Γ³ mooi uit. En ik hou van skiΓ«n, van snowboarden, van sleeΓ«n, en van sneeuwballengevechten. En van wandelen in de sneeuw. En van met-rode-neus-en-oren-binnenkomen-en-ontdooien-bij-de-kachel. Heerlijk! Ik stem dus niet mee. Zit gewoon te popelen tot het zover is. En mocht het in NL niet gaan sneeuwen, dan heb ik gelukkig in januari een weekje Oostenrijk om naar uit te kijken. Ik hartje sneeuw!!!

  Like

 18. Yeah kom maar op met die sneeuw maar dan wel graag in de weekenden ( als we dan toch aan het kiezen zijn….)
  Want moet ook met de trein naar het werk en anders gaat me dat heel veel verlofuren kosten vrees ik als ik terugdenk aan de NS vorig jaar

  Dus pls alleen in het weekend ( en ja kerst valt ook in het weekend dus dan ook maar gelijk een witte kerst!)

  Like

 19. Sorry, ook geen handtekening van mij. Ook al is het soms ontzettend onhandig, al die sneeuw, als je geen auto hebt en dus alles lopend moet doen, ben ik nog steeds als een kind zo blij met een goed pak sneeuw en geniet ik van de schoonheid van die verse witte krakende sneeuw. Tegen natte sneeuw wil ik wel Nee zeggen trouwens, daar heeft niemand wat aan! πŸ˜‰

  Like

 20. Ik teken direct …. Wat heeft die sneeuw mij vorig jaar dwars gezeten!

  Door hele vervelende omstandigheden moesten wij vorig jaar, juist in die maanden, constant heen en weer naar het ziekenhuis. En niet alleen in de buurt. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik op maandagmorgen lopend door de sneeuw ploegde om de auto van mijn zus uit te graven omdat we met spoed naar een ziekenhuis 50 kilometer verder op moesten …. Poe voor mij voorlopig geen sneeuw meer graag.

  Ik snap best dat het leuk is en dat vind ik ook als ik met mijn kindjes op de slee over de hei loop, maar …. ik kan ook hele leuke andere dingen doen met mijn kindjes, waar ik geen sneeuw voor nodig heb.

  Ik woon trouwens ook nog aan de bosrand dus dat het mooi is zie ik ook. Maar daar heb ik geen oog voor als ik ‘s ochtends mijn auto sneeuwvrij sta te maken om 2 kindjes op 2 verschillende locaties af te leveren en dan ook nog op tijd op kantoor te verschijnen.

  Ik moest zo lachen omdat je schreef het sneeuwde heel lang door. Tot JUNI ongeveer πŸ˜€

  Zo voelde het wel.

  Like

 21. πŸ™‚ van mij hoeft het ook (nog) niet. Inderdaad zo tegen half december is vroeg genoeg. en alhoewel ik pas gevallen sneeuw prachtig vind en als een kind kan genieten is mijn idee van vorig jaar ook dat het heel veel sneeuw was en veel geglibber (en die sneeuw paste niet in de schaatsplannen want door de sneeuw smolt het ijs elke x)
  Nog niet! %-P straks.. half dec..

  Like

 22. Volgens mij maakt het heel erg veel uit of je thuis werkt (zoals ik) of niet.

  @isegrim: leuk dat zo’n eigenlijk misschien onaardig woord zo goed aankomt (maar dat wist ik natuurlijk ook wel πŸ™‚ )

  Like

 23. @John: ja, als ik ook thuis kon werken, zou ik het ook heerlijk vinden, die sneeuw. Maar sneeuw betekent voor mij dat ik mijn motor moet laten staan en alternatief vervoer moet zoeken voor mijn werk. En van het OV wordt ik niet vrolijk, daarmee ben ik dubbel zo lang onderweg als met mijn eigen vervoer…en in de winter zijn de dagen toch al zo kort, dan wil ik graag snel thuis zijn. Dus: sneeuw graag in de kerstvakantie en weekends, maar doordeweeks aub niet!

  Like

 24. sNEEuw nog niet nee. Veel te vroeg. Ik onderteken dus. Maar eind december, begin januari ben ik er klaar voor. Heb heel goede herinneringen aan vorige winter. Man, wat heb ik genoten! En ik voelde me vanwege al die uurtjes buiten heel wat beter dan de gemiddelde winter voor de haard.

  Like

 25. Voorlopig GEEN sneeuw, 24 december is vroeg zat, en dan 2 januari weer weg met die troep πŸ™‚
  Vorig jaar heb ik een avond gehad, dat ik 3 uur in de auto gezeten heb, voor een stukkie van 15km. :-S

  Like

 26. Ik teken ook niet hoor. Stel je voor dat het de enige sneeuw wordt van deze herfst/winter, dan heb je er over 5 maanden spint van als het gekwakkeld heeft. πŸ™‚
  Maar vrijdag verjaardagspartijtje van oudste zoon en we hadden een piratenspeurtocht op zoen naar de schatkist op het programma staan.
  Wordt wel makkelijk zoeken als je het spoor in de sneeuw volgt :O
  We zien wel , eerst zien, dan geloven!

  Like

 27. neeeeee, wil nog geen sneeuw. Alleen 1e en 2e Kerstdag, en daarna weer weg aub.
  Als ik veel sneeuw had gewild was ik wel in een sneeuwrijk land gaan wonen

  Like

 28. Zo, dit maakt wel een hoop reacties los! Maar het spijt me, ik teken niet. Sneeuw is mooi, de wereld wordt er zo heerlijk stil van! (Wel een paar goede schoenen aantrekken want toen m’n gebreide Uggs niet waterdicht bleken vond ik sneeuw ook even niet zo leuk πŸ˜‰ )

  Like

 29. Het lijkt dan wel prachtig die sneeuw, vooral als het nog voetstapvrij is, maar ik vind het echt DOODENG om in sneeuw te fietsen. gladheid…..brrrr
  en als je valt in die smurrie ben je ook nog s doorweekt.
  Dus voor mij een volmondig NNNNNNEEEEEEEEE
  GEEN SNEEEUW GEEN SNEEUW GEEN SNEEUW
  Zo. Duidelijk? Als ik wel sneeuw wil ga ik wel op wintersport ofzo. Alleen met kerst een paar dag… dat mag van mij. En hier en daar een zondagmiddag ofzo.

  Like

 30. Leuk stukje!

  Ik teken direct….heb vorig jaar door dat sneeuwgedoe een hele tijd op Utrecht CS op een streekbus staan wachten die toch echt niet meer kwam, ondanks de beloftes dat er nog wel een bus naar mijn durpske zou rijden. Niet dus. Teruggelopen (stadsbus ging inmiddels ook niet meer) naar mijn logeeradres van de nacht ervoor door de barre sneeuw en haar buien, maar eerst mijn brakke staplaarzen (waar de sneeuw al heel snel zijn weg in had gevonden) verruild voor snowboots bij de Perry Sport. Die deed goede zaken overigens ;-).
  Gelukkig kon ik nog een nacht bij de vriendin logeren waar ik de dag ervoor ook al was. Om vervolgens de dag erna weer (met blaar) terug kon lopen naar CS omdat de stadsbussen niet reden en de streekbussen wel. Dus thuiskomen, met hindernissen, kon uiteindelijk wel.

  GRR, ben mijn frustratie duidelijk nog niet teboven, haha, alhoewel er ook leuke momenten waren aan het ‘vastzitten’ op een station. Mensen zijn ineens zo praterig, het blijkt een band te scheppen, zo’n ongemak.

  Maar laat dus nog maar even zitten, die sNEEEEEuw!
  Caroline

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s