Oeps… vergeten!

Misschien ligt het aan de chloorlucht, of aan de hoeveelheid water, maar in en rond het zwembad vergeet ik altijd van alles.

Ik kom zonder badpak aan of ga weg zonder badpak. En zonder handdoek. Ik laat kledingstukken liggen, vergeet borstels en raak mijn shampoo steevast kwijt. Ik vergeet zelfs regelmatig in welk kluisje ik mijn kleren heb gestopt zodat ik vaak ettelijke minuten mijn druipende kop breek over welk slotje ik nou moet kraken (om nog maar te zwijgen over de keren dat ik het sleuteltje kwijt was). Het is zelfs zó erg dat de badjuffen al mijn spullen al herkennen. Bellen ze me thuis op: “Je hebt je vest weer laten liggen, we leggen hem bij de kassa.” Genant.

Ook bij de kinderen heb ik er last van. Heb ik Annabel vorige week nog moeten afdrogen met mijn sjaal, stond ik gisteren weer eens zonder een bikini in de kleedkamer. Best knap als je bedenkt dat ik er – uit voorzorg – gemiddeld drie in de tas verstop.

“Dan moet je maar in je onderbroek zwemmen,” zei ik.
Reactie: “Nee hè? Alweer?”

Afijn, het kind weigerde om in haar onderbroek te gaan zwemmen. Ik ging naar boven, naar het zoekhok, om te kijken of ik bij de gevonden voorwerpen een zwembroekje kon lenen. Al grabbelend in de mand vond ik daar het bikinibroekje van Lizzy dat ik afgelopen zondag (kennelijk) had laten liggen. Kijk, dat was dan wel weer handig.

Terug in de kleedkamer trok ik Annabel het broekje van Lizzy aan, wat prompt van haar smalle kadettekes afzakte.

“Ik leg er aan de zijkant wel een knoop in,” zei ik.
“Hier, leen dit badpak van mijn dochter maar,” zei een andere moeder.

Aan het einde van de zwemles kwam Annabel trots met een schubje naar buiten. Weer een fase verder. Bijna afzwemmen! “Het badpak van het andere meisje heeft me geholpen,” zei ze. “Maar wil je alsjeblieft volgende week mijn bikini niet vergeten!?”

Hm. Natuurlijk niet.

10 thoughts on “Oeps… vergeten!

 1. Hahaha! Zolang je zelf maar niet in je blote gerritje dat water in gaat! Dat was wat ik me direct afvroeg bij je eerste alinea! Of ga je dan ook in je ondergoed? 😀

  Like

 2. Hoi Esther,

  Wees gerust…het is algemeen bekend dat 1 van de veel voorkomende klachten van zwembadpersoneel is dat ze last hebben van vermoeidheid en……vergeetachtigheid.
  Heeft inderdaad met het chloor te maken…wellicht reageert je lichaam er gewoon heftiger op…..
  Ik wilde nog iets zeggen maar dat weet ik niet meer 🙂

  Like

 3. Ik weet nog toen je in zo’n lelijke bikini vercheen, toen bleek dat het ook zo’n eentje vanuit “lost and found” was omdat je je eigen vergeten was 😉
  Gelukkig dan maar, omdat ie echt oerlelijk was 😀

  Like

 4. Hahahaha, ja kikker, dat was ook zo iets! (Dat is dus ook meteen het antwoord op de vraag van Oliebol)

  Dank je Mus, het ligt dus niet aan mij 😀

  Muts, ja, goed he? Ik heb het ook van mijn opa, die noemde mijn billen altijd ‘kadetjes’ (tegenwoordig zijn het aardige ‘sergeanten’, zo zeg ik dan) en ik heb dat overgenomen. Als Annabel uit bed komt, met warme billen, zeg ik dat er kadetjes uit de oven komen.

  Like

 5. Oh, dit is heel herkenbaar. Ik zwem eigenlijk nauwelijks, en de laatste keer dat ik dat deed liet ik m’n badpak ook liggen. Vervolgens had ik een mooi excuus om het voorlopig niet meer te doen, dat zwemmen dan hè, want het ding was mooi weg… :-S

  Like

 6. Ik denk ineens terug aan vroeger en ruik die (vergeten) natte badpakken weer… (Maar dan niet om ze mee te nemen, maar om ze achteraf uit de tas te halen dus).

  Like

 7. Oei dat is wel heel erg….. Misschien kun je voortaan haar bikini standaard in het vergeten bakje leggen? Hoef je ‘m niet meer mee te nemen….

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s