Kerstkilo’s

Voor het eerst in mijn leven ben ik Kerst slanker uitgekomen dan ik er inging.

Dat zit zo, op Kerstavond gingen we met ons gezinnetje uit eten. Dat was superheerlijk en erg gezellig maar ’s avonds kreeg ik last van mijn maag. ’s Nachts werd ik misselijk en de volgende ochtend was ik gelijk een vaatdoek.

Toch was ik niet vreselijk ziek.
Een beetje moe alleen. En duf. En ik moest écht niet aan eten denken. Het kerstontbijt, de kerstkoffie (met schuimkoekjes), de hapjes en het diner, ik sloeg alles over. Maar gezellig was het wel, zo met z’n allen bij mijn ouders.

Tweede kerstdag had ik nog steeds geen enkele behoefte aan eten. Zonder problemen liep ik voorbij de saucijzenbroodjes, de chocoladetaart en zelfs de kerstkransjes. Het was wederom een gezellige dag en ’s avonds kookte ik een kerstdiner want vriendin M. kwam eten. Dat was leuk en het lukte nog ook. Voorzichtig at ik een paar hapjes en dronk ik een glaasje wijn.

Gisteren ging ik naar de film met vriendin M. en de meiden; Dik Trom (best toepasselijk zo na de kerstdagen). We speelden chocoladescrabble maar nog steeds kon de chocolade kon me niet bekoren. Wat over was van het kersteten gaf ik weg. ‘s Avonds maakte ik een soepje.

En nu ben ik aan ’t werk en ik heb net een boterhammetje gegeten. Dat smaakte prima na al die dagen onthouding. En waar ik me normaal volgepropt voel na de Kerst (ik ben niet zo goed in matigen) voel ik me nu best lekker en heul slank. Oud en nieuw-feest, here I come!

Doe mij dit ‘virus’ nog maar een tijdje.

9 thoughts on “Kerstkilo’s

 1. Wat vervelend nou……………… 😉

  Gelukkig heb je toch gezellige dagen gehad.
  Maar zo’n virusje is af en toe niet verkeerd!!

  Zelf ben ik wel wat aangekomen met de kerst. Gisteren en vandaag even kalm aan en dan hoop ik weer op mijn gewicht te zitten! Ookal merk ik wel dat het moeilijker wordt nu ik wat ouder ben.

  Like

 2. Ben de kerst goed doorgekomen. Heb natuurlijk best wat gesnoept, zo hier en daar. Paar kerstkransjes en stukje banketstaaf. Maar verder niet buitensporig veel gegeten. Alleen op 2e kerstdag ge-gourmet, en tja… van die vette sausjes kan ik echt niet afblijven :-S. Dus slechts tijdens één maaltijd gezondigd. Ben best trots op mezelf.

  Like

 3. Werd ik geroepen? 🙂
  Ik ging de kerstdagen al verre van slank in dus het zou een godswonder geweest zijn als ik er wel zo was uitgekomen. Wel moeten werken alletwee de dagen en dat scheelt toch wel de nodige calorieën! (Maar die haal ik wel in op oudejaarsavond…. :D)
  Overigens wel fijn dat je je er niet beroerd bij voelde.

  Like

 4. Fijn dat je ondanks dat toch wel genoten hebt van de kerstdagen…
  Ik ben niet zo dol op dat soort virusjes dus heb maar afgesproken dat ik alleen iets extra’s zou nemen als het echt heeeeeeeeeeeeel lekker en bijzonder was…….dat hielp ook wel om te matigen gelukkig.
  Gewicht gelijk 😉

  Like

 5. Zit echt keihard te lachen om Oliebol;

  Ik ging de kerstdagen al verre van slank in dus het zou een godswonder geweest zijn als ik er wel zo was uitgekomen.

  Wat een humor!! 🙂 🙂 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s