Rotte plekken

Volgens mij is dit jaar niet goed meer.

Ik heb zelfs het idee dat het wat begint te stinken. Over de datum lijkt me de meest logische verklaring. Zacht geworden.
Smakeloos.
Rijp voor de container.

Ik merk het gewoon aan de rotte plekken en de muffe smaak. Vervelende kinderen, ruzie met Paul, nog steeds wat in de lappenmand en met mijn werk ben ik ook wel klaar zo onderhand. Overal om me heen zijn bruine plekken. Gesmolten sneeuw die weer is opgevroren. Het laatste restje zonlicht dat wegsmelt in de dooi. Een hoop vermolmde bladeren. Nee, dit jaar heeft zijn beste tijd gehad. Het krijgt doorligplekken. Het verschimmelt en het gist. Nog even en dan komen de mieren om het weg te vreten. En als we niet uitkijken vreten ze ons erbij!

Het is tijd voor een vers jaar. Knapperig als een broodje uit de oven, vol van smaak, sappig is als een rijpe perzik en glimmend als een gepoetste appel. Een nieuw jaar, vol belofte en potentie. Een jaar om er weer tegenaan te gaan. Met gezellige kinderen, leuke feestjes en vertrouwen in de toekomst. Zo’n jaar waarin je nog alle tijd hebt om je fouten goed te maken! Zo’n jaar.

Nee, 2010 heeft echt zijn beste tijd gehad.

Kom maar op met 2011!

16 thoughts on “Rotte plekken

 1. Hihi, hier hebben ze nu vooral ruzie waarom de ene wel mag opblijven en de ander niet………..dus nog even stoeien voor we het nieuwe jaar gezellig gaan beginnen maar verder ben ik het met je eens.

  Tijd voor achterlaten, doorstrepen en frisse lucht!!!

  Like

 2. Nope. Hier doe ik niet aan mee. Niks niet mokken, simmen, ruzieën. 2010 was mooi, en blijft dat ook tot het bittere eind. Dus ik wil spetterend, knallend en lallend het jaar afsluiten. We hebben morgenavond een groot feest met vrienden, buren en familie. En een feest zal het worden!!!
  10… 9… 8… 7… 6… 5… 4… 3… 2… 1…

  Like

 3. het voelt hier als een kater zonder hoofdpijn; lui, lammig etc.Gelukkig hebben de kinderen niet veel ruzie. althans: ik hoor het niet, want mijn oren zitten dicht van de verkoudheid 😉

  Like

 4. Helemaal gelijk! Ik heb dat gevoel ook hoor.. lijkt wel of iedereen tussen Kerst en Oud en nieuw een beetje in de wachtmode staat tot het nieuwe jaar begint. (trouwens, vakantie met kinderen thuis elke dag gaat je denk ik ook behoorlijk vervelen na twee weken :P)
  Laten we lekker morgen knallen en fris er weer tegenaan gaan!

  Like

 5. Nou, ik denk ik kom eindelijk toch weer even bijlezen voordat ik straks (dat ‘straks’ kan ook in het nieuwe jaar zijn) eindelijk weer een blogje plaats, en dan is het overal kommer en kwel. Iedereen is aan het treuren, heeft rottige dingen meegemaakt of heeft er genoeg van. En ineens lijkt mijn ellende niet eens zo erg meer.

  Like

 6. “2010 heeft echt zijn beste tijd gehad” | he-le-maal mee eens! Ik ben toe aan een nieuw fris jaar vol nieuwe uitdagingen, feestjes en gebeurtenissen. 2011 heb ik begroet met open armen en een dikke nieuwjaarsgroet – dat het maar een mooi jaar mag worden 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s