Rust

De grote Klets is ziek.

Woensdag kwam ze uit school en begon direct te huilen. Sindsdien heeft ze alleen nog maar geslapen. Ze eet niet, heeft hoge koorts en ligt voor pampus op de bank. We wisten dat ze echt ziek was, toen ze niet reageerde op Annabel die zei: “Ik mag lekker een snoepjuh…” Woensdagmiddag zat mijn schoonmoeder naast haar, gisteren mijn moeder en vandaag is het mijn beurt.

Samen op de bank. Lizzy onder haar dekbed, half slapend, half wakker. Ik ernaast, met koffie en mijn noteboekje. Ik heb al twee columns geschreven en ik ga zo verder met mijn boek. Af en toe kriebel ik op haar been. Of ik geef haar een slokje water. Tuffy zingt een extra mooi liedje.

Zieke kinderen zijn sneu. Maar ook heerlijk rustig. Ze vragen weinig aandacht, willen alleen dat je naast ze zit. Vooral dat laatste is fijn. Het is een uitstekend middel tegen schuldgevoel omdat je eigenlijk van alles in huis moet doen. Zitten. Rusten. Vooral niet gaan lopen rennen en vliegen.

We lezen een boekje en praten wat. “Ik ga even een blogje over je schrijven,” zeg ik. Zojuist heb ik haar een aspirientje gegeven. Ze leeft wat op, eet een koekje. Ik beloof haar dat we vanavond samen naar X-factor gaan kijken, dat ze dan lekker bij mij op de bank mag blijven. Met haar koortsige ogen kijkt ze me dankbaar aan. We knuffelen.

Zieke kinderen zijn sneu. Maar is het heel erg als ik zeg dat ik ze stiekem ook wel erg gezellig vind?

10 thoughts on “Rust

 1. Nou, als ze Lizzy’s leeftijd hebben, of zelfs al die van M. dan is het inderdaad leuk.. Maar als baby’s ziek zijn vind ik het toch iets minder geslaagd :-S
  Gelukkig zijn wij nét weer uit de zieken..
  Beterschap voor Lizzy!

  Like

 2. is toch alleen maar fijn dat er ook nog iets positief aan is? Ik kan me er wel wat bij voorstellen! vond het vroeger ook wel wat hebben als ik ziek op de bank lag en ik kreeg kopjes thee en mijn moeder was een beetje in de buurt aan het rommelen. veel fijner dan alleen op mn kamertje ziek en zielig zijn.

  en wat lief van Tuffy 😉

  Like

 3. Beterschap! Hopelijk gaat het al beter?
  Ja, stiekem is het zo fijn als ze met van die gloeiwangen de hele tijd bij je (op je) willen liggen. Het komt niet altijd handig uit, maar het is wel schattig.

  Like

 4. Mmmm….ja een dagje wel. Na 4 kinderen achter elkaar heb ik het wel gehad eigenlijk. Maar ook wel van momentjes zoals jij die beschrijft genoten.
  Nu mag het wel gaan vriezen met zonnetje en dan weer lekker naar buiten!

  Like

 5. Ik weet van vroeger dat ik het altijd een heel erg geborgen gevoel vond, dat als ik ziek was, mijn moeder dichtbij me was!

  Zelf ben ik net hersteld van de griep. Men, niet grappig! Het lijkt overigens wel of de halve wereld griep heeft.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s