Ja ja!

Ik heb een blauw oog.

Mijn zicht wordt belemmerd door een blauw-paars hangend ooglid. Alsof ik ’t afgelopen weekend heb besteed aan een concoursje freefighten. De werkelijke reden van dit feestelijke gebeuren: ik ben tegen een deur gelopen.

Dat zat zo, ik wilde gisterochtend de voordeur uitgaan en dat doe ik meestal in één vloeiende beweging: ik trek de deur open en stap direct door naar buiten. Nu lag er op de mat een schoen, dus toen ik de deur opentrok bleef hij halverwege steken. Het tweede deel van mijn handeling, de stap naar buiten, ging echter gewoon door en dus knalde ik met mijn hoofd tegen het randje van de deur.

Gelukkig was er niemand bij en ik kon in alle rust vloeken en tieren zonder dat er meteen een kind kwam aangerend met moeilijke vragen als ‘waarom doe je dat?’ of een Paul die stiekem erg moest lachen. Ik kon gewoon blijven staan en wachtten tot de pijn overging.

Langzaam vormde zich een blauwe plek en een zwelling. En dan moet je – op een verjaardag – gaan uitleggen dat je tegen een deur bent opgelopen, ik geef toe, dat klinkt nogal lullig. Ongeveer elk gesprek verliep dan ook hetzelfde:
“Wat heb jij gedaan?”
“O. Tegen een deur aangelopen.”
“Ja ja.” (veelbetekenende blik op Paul.)

De kinderen ontdekten vanochtend pas dat mamma’s oog er een beetje raar uitzag.
“Wat heb je aan je oog?” vroeg Annabel.
“Mamma is tegen een deur gelopen,” verklaarde ik.
Ze begonnen niet te gniffelen, ze zeiden geen ‘ja,ja’. Niets van dit alles. Ze geloofden het onmiddellijk.

“Echt wat voor jou,” zei Lizzy.
“Lomp zeg,” zei Annabel.

Kijk, dat zijn mijn meiden. Die kénnen hun moeder tenminste!

17 thoughts on “Ja ja!

 1. Die reakties van je meiden! 😀
  Als je nou paarse oogschaduw op je andere oog doet is het net of je het zo bedoeld hebt…. en dan het zere oog wat dichtknijpen alsof je loopt te knipogen naar iedereen……

  Like

 2. Ai, ziet er lekker uit en uit ervaring kan ik je vertellen dat je nog alle kleuren van de regenboog gaat krijgen, dus sla maar vast wat oogschaduw in!
  Mijn blauwe oog ontstond door een aanvaring met een hockeybal. De reactie van het team van mijn broertje toen ik de kantine in liep om ijs te halen was ongeveer zo: ‘Goh, XXX wat heb jij nu met je zus gedaan’. En bedankt!
  Sterkte er mee!

  Like

 3. Ha ha, leuk, stukje. Erg leuk geschreven.
  Wel balen natuurlijk. En dat net op de dag van het startschot van de campagne tegen huiselijk geweld. :-S
  Hopelijk ziet het er snel weer normaal uit en anders tot die tijd inderdaad wat oogschaduw aan de andere kant smeren, dan valt het vast niet zo op.

  Like

 4. Sinds iemand hier ooit zei dat jij altijd van die gekke dingen meemaakt moet ik daar vaak aan denken. Nu weer. 😀 En Lizzy zei het ook al: ‘Echt iets voor jou.’
  Arme jij.

  Like

 5. Je hebt een “beschaafd”blauw oog 🙂 En dat idee van oogschaduw van Oliebol en Floor 84 is zo gek nog niet. 🙂 De reactie’s van de kletsen zijn prachtig!!

  Like

 6. ik ben ooit eens gevallen met de fiets, waarbij ik een gebroken jukbeen opliep. DAt moest operatief worden gezet, waarbij kracht moest worden gezet. Ik had toen ook 2 prachtige blauwe ogen. de volgende dagen op straat wilde ik op een gegeven moment een bordje omdoen met de tekst:’ik ben NIET geslagen door mijn man’, zó meewarig werd er gekeken. Ik was toen single notabene

  Like

 7. Mn vriend had ook eens een blauw oog nadat hij tegen een paal aan was gelopen (hij vond dat t mijn schuld was omdat ik tegen hem praatte en hij daarom naar mij keek…)
  Het leek net oogschaduw, zat precies op de goede plek..

  Like

 8. Oh wat zul jij hebben staan vloeken! En das inderdaad echt een Esther actie.
  Maar er is hoop! 2 jaar geleden ofzo heb ik je een keer laten weten dat een hele lieve vriendin ook dit soort dingen deed en altijd onder de blauwe plekken zat, maar dat is inmiddels veranderd! gebeurd zelden meer! 🙂
  we weten beide niet goed waar het door komt helaas :-S

  Like

 9. Verbaasde me erover toen ik ook eens met een blauw oog rondliep door een soortgelijk akkefietje, iedereen insinueerde richting mishandeling…. Vreemd hoor, stel dat het echt zo zou zijn, weet je toch ook niet wat je moet zeggen?

  Like

 10. Inderdaad knap om de foto te maken! Heb je het fototoestel of mobieltje voor je andere oog gehouden? Dat is al een vak apart :-S
  En mooi paars is niet lelijk!

  Like

 11. Ik ben ooit tegen de schouder van T hevallen en dacht dat mijn neus gebroken was – leg dat maar eens op de huisartsenpost uit. Dan denken ze ook “ja ja weer zo’n verhaal”…Ze hebben vast kantekeningen in mijn dossier gemaakt “mishandeld?”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s