Daar zit een luchtje aan …

Lizzy klaagde al een paar dagen over haar naveltje.

Branderig, schraal, van alles. Weer zo’n kinderkwaaltje dat direct werd gepresenteerd als een ernstige vorm van een of andere aandoening. Ik had er al een watje ingedaan, sussende woordjes gesproken en nu moest het maar over zijn.

Maar ze bleef klagen. Dus besloot ik het naveltje eens goed te bekijken. En terwijl ik daar zo hing, met mijn neus boven Lizzy’s buik en geflankeerd door assistent Annabel, zag ik inderdaad wat ze bedoelde, er zat een smetplekje, misschien zelfs een soort navelbreukje want ik zag ook een bobbeltje. “Hm,” snuffelde ik en ik bracht mijn hoofd wat dichterbij.

“Misschien zit er een onsteking,” zei ik. “Want het naveltje stinkt nogal.” Lizzy keek me een beetje geschrokken aan en ik keek een beetje geschrokken terug want het stonk écht heel erg. Op dat moment meldde assistent Annabel zich. “Eh. Ik heb een scheetje gelaten,” zei ze.

13 thoughts on “Daar zit een luchtje aan …

 1. Ja, Suus, we hebben er alledrie smakelijk om gelachen! 😀 (En ik heb maar weer een watje in het naveltje gedaan. Navelbreukjes moeten vanzelf helen.)

  Like

 2. @Esther: Moet vanzelf helen? Volgens mij niet… Ik wil je niet ongerust maken, maar…

  Een navelbreuk of hernia umbilicalis is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de buikwand. Deze uitstulping bevindt zich in de navel. Klachten van een navelbreuk worden veelal aangegeven als enig ongemak, een zeurend of branderig gevoel en/of pijn in dat gebied.

  Een breuk verdwijnt nooit vanzelf :! :! :! en kan de neiging hebben groter te worden. Dat kan dan meer klachten gaan geven. Een enkele keer kan het voorkomen dat een breuk bekneld raakt. Dat gaat gepaard met veel pijn. Een spoedoperatie is dan nodig.

  Like

 3. Ik heb heb ook gegoogled Muts 😀 en de sites spreken elkaal nogal tegen. Maar ik heb het ook bij arts nagevraagd, die zei me dat het, tenzij de klachen verergeren en/of het bultje groter wordt, er niets aan gedaan wordt. En ik weet eigenlijk niet eens zeker of het wel een navebreukje is…

  Like

 4. pfwahhhhhhhhhhhh=scheet 😀
  en die Gouden Boekjes.. leuk zeg
  er is een boekje met Olivia, dat varkentje, geweldig ! zijn ook filmpjes van op ned 3 , super getekend

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s