Hemelse rust?!

Paul en ik zijn vrij én de kinderen zijn uit logeren, tel uit je winst!

Heerlijk, die rust, echt ik was er aan toe. Eerst lekker borrelen uit werk, dan uiteten, daarna lekker euh, nou ja, jullie hoeven niet alles te weten en tenslotte heerlijk (uit) slapen.

Nog helemaal rozig en slaperig stiefel ik naar beneden voor een kop versgezette koffie, mijn man is immers al een tijdje geleden opgestaan en ik heb de geur van verse koffie allang waargenomen. Ik zie hem nergens, mijn man, vermoedelijk is hij ergens in de tuin waar hij onze nieuwe schutting staat te bewonderen. (Annabel zei gisteren toen, ze de nieuwe schutting zag: “Wat mooi! Net een gevangenis!” )

Met de kop koffie in mijn hand sta ik voor het raam. Het regent zachtjes maar alles is zo sereen. Man wat een zaligheid, die totale afwezigheid van geluid. Hemelse stilte, absolute rust. Alleen Tuffy die zachtjes fluit op de achtergrond. In de verte hoor ik een kat miauwen, dat is alles.

Béng, beng, beng, Ngggggggg, ngggggggg.

Plots wordt de stilte ruw verstoord door het rauwe geluid van wat een kettingzaag moet zijn. Nee hè, denk ik, welke idioot gaat er nou net op míjn vrije dag staan zagen?! Het antwoord is simpel; mijn eigen idioot, het geluid komt uit onze eigen achtertuin. En ja hoor, Paul is de oude schuttingdelen aan het verzagen.

“Ik heb een nieuwe ketting voor de zaag gekocht,” zegt hij als hijj tussen twee zaagsessies binnenkomt voor een kop koffie. Het feit dat ik tandenknarsend op de bank zit valt hem niet op. “Goed he?” Met de koffie in zijn hand loopt hij weer naar buiten om verder te gaan met zijn zagerij. “Heerlijk, dat die kinderen even weg zijn,” hoor ik hem nog net zeggen voordat hij weer een ruk aan het koord geeft. “Vooral die rust!”
Ngggggggg, ngggggggg

NB Leuk detail: de foto van de oorlopjes komt van de site “55+ toolbox” Grinnik.

13 thoughts on “Hemelse rust?!

 1. Hahaha, geweldig blogje. Ook die opmerking van Annabel, het lijkt net een gevangenis. Ik vind die kinderlogica zo leuk he! Gisteren lag hier wat sneeuw dus ik deed even mijn laarzen aan zonder hak maar wel gevoerd. Dus minder ‘elegant’ dan normaal. Zegt mijn dochter, bijna 3, mamma je hebt je pantoffellaarzen aan. Ik kan nu niet meer naar die dingen kijken zonder aan pantoffels te denken, ze hebben er inderdaad qua vorm aan de onderkant wel wat van weg.

  Geniet van de rust!

  Like

 2. Esther, ik lees je logjes al sinds viva.nl en ik moet altijd zo ontzettend lachen om de droogheid van de opmerkingen van je man Paul en de manier waarop je het zo grappig hier neerschrijft.. Ik heb weer breed zitten grijnzen bij het lezen van dit logje! 🙂

  Like

 3. Haha! Ik ben het helemaal met Thessa eens! Ik heb hardop gelachen met “mijn eigen idioot” ! 🙂
  Ik heb zelfs wel eens een stukje van je blog voorgelezen aan mijn man.
  Oja, en mijn dochters kijken ook al wel eens mee, vooral als het over Tuffy gaat. Dus… ga zo door zou ik zeggen!
  Fijne dag!

  Like

 4. Hij is leuk! Wil en ik hebben helemaal dubbel gelegen om Bel! En is die Idioot van je al gestopt? Wij hebben een buurman die DOL is op zijn kettingzaag, binnenkort heeft ie um in zun reet hangen! Dat weet hij nog niet, mar ik wel… ;-P. Mijn buurman is nl elke vrije dag met zijn nieuwe liefde in de weer en ik word er echt KNETTER KNETTER GEK van! hahaha…

  Kissss

  Like

 5. Hoi Esther,

  Typisch mannen-gedrag..why in hemelsnaam genieten van de rust als je ook lawaai kunt maken.. 😀
  Maar zijn het ‘oorlopjes’ of toch oordopjes?
  groetjes

  Like

 6. Thanx Miran, wat een gezeik allemaal zeg. (AM onderwerp) Jij ‘t leuk gehad?

  Paul heeft niet zo lang en niet zo hard gezaagd, hij was vrij snel klaar en toen zijn we voor hem gaan winkelen bij Piet Zoomers. Was erg leuk en hij heeft goede dingen gekocht!

  Mirjam, goed te horen! Ik zal weer eens een blogje over Tuffy doen. De lieverd!

  Sabine, oorlopjes! Klinkt wel leuk, laat het maar staan.

  Like

 7. Je raadt nooit wat E-tje gister tekende. Een man, met piemel…en billen en die zat in de gevangenis. Vervolgens zegt ze: dat is oom Paul… misschien heeft ze een visioen doorgekregen van Paul voor zijn gevangenisschutting 🙂
  LOL!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s