Zal ik gaan huilen?

De meiden zijn weer terug.

Gisterenavond hebben we ze opgehaald. Rond borreltijd waren we bij mijn ouders en tot mijn verrassing was mijn broer er ook, met nichtje Elena. Toen ik bovenkwam om de meiden een knuffel te geven lagen ze met z’n drieën ‘verstopt’ onder het dekbed en ze gierden het uit toen ik ze eindelijk ‘vond’. Echt zo leuk, die drie meisjes bij elkaar!

Paul en ik hebben het heerlijk gehad. Lekker uitslapen, op ons gemak boodschappen gedaan, een lamp gekocht en meer ‘interessants’ gedaan. Lekker om een keer door het huis te lopen zonder dat die twee Kletsen als een soort appendixjes achter me aan wurmen. En op zaaggate na bleef het verder ook heerlijk rustig. Vrijdagavond Surinaams gegeten, geborreld met de buren, erg leuk. Ook met mijn boek ben ik opgeschoten dit weekend, nieuws daarover volgt.

Onderweg terug naar huis gisteren – ik zat achterin bij de meiden – kroop Annabel tegen me aan. We waren de oprit nog niet af of ze miste oma. “Zal ik gaan huilen?” vroeg ze. “Doe maar niet,” zei ik. “Denk maar aan de leuke dingen.” En dat deed ze. In plaats van huilen ging ze slapen. Zo makkelijk gaat dat met die kinderen.

Vanochtend waren ze weer blij om thuis te zijn, ze hadden Tuffy gemist. Even knuffelen. En spelen met onze spulletjes. Tijdens de koffie kwam oma weer ter sprake. “Bij oma kregen we wel twéé koekjes, mamma.”

8 thoughts on “Zal ik gaan huilen?

 1. “Lekker om een keer door het huis te lopen zonder dat die twee Kletsen als een soort appendixjes achter me aan wurmen.” 😀
  Ik kan me voorstellen dat dat ook wel eens fijn is ja!
  Zaaggate. 😀

  Like

 2. lijkt me zalig, zo zonder mijn kleine herrieschoppers. Mestal, als we ze uitbesteden, gaan we zelf ook weg. Is ook lekker.
  en dat van die 2 koekjes: 😉

  Like

 3. Aaahhhh, weet je wat ik altijd zó mooi vind? Die foto’s van (meestal toch) Annabel, met Tuffy. De kleine klets is echt helemaal wég van haar verenvriendje (en verenmans van haar!) da’s zooooooo aandoenlijk 😉

  Like

 4. Denise, ‘t was dat of ‘Kletsen achter me aan klitten’ die vond ik ook wel leuk. 😀

  Ja Celesta, ‘t is echt Bel haar vriendje. Hij koerst altijd op haar af en ze kan alles met hem doen. Liz daar en tegen wordt compleet genegeerd (wel zielig).

  Like

 5. Die je nu noemt is ook leuk al zie ik je eerste omschrijving meer voor me: twee wormvormige aanhangsels…. 😀
  Een soort SF ‘dingen’ rond je enkels geplakt en je bij elke stap volgend? Juichend over wat er nu weer gaat gebeuren…? 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s