Mannen met zagen


Morgenochtend komen ze.

De mannen met de Zagen. Ze komen de boom in onze tuin slopen. De spar, een knijter van een boom die zeker twintig meter hoog is, begint een beetje in de weg te staan. Tenminste, dat vindt Paul. Ik heb er niet zo’n last van. Ik kan prima met die boom. Kan er wel een goede boom mee opzetten, zo gezegd. Maar goed.

Paul wilde het klusje eigenlijk zelf klaren, echter nadat de Gemeente een vergunning met allerhande haken en ogen afgaf, schakelde hij toch maar professionele hulp in. Tot mijn grote opluchting, want ik kreeg aldoor ‘even Apeldoorn bellen’-achtige visioenen. Paul is best handig met een kettingzaag, maar hij is bij mijn ouders ook al eens uit een boom gevallen en ik geloof dat de buren hun huis ook graag heel willen houden.

Helpen gaat Paul natuurlijk wel. Hij heeft een dag vrijgenomen en kwam net al zeggen dat de wekker op half zeven moest. “Alsof we niet wakker worden van al die kettingzagen in de tuin,” zei ik. Maar daar ging het natuurlijk niet om. Hij moest er klaar voor zijn. Als ‘de mannen’ zouden komen, dan moest hij klaar staan. Kettingzaag in de hand, veiligheidsbril op.

Eigenlijk had Paul morgenochtend bij de optometrist moeten zitten, ook hij overweegt zijn ogen te laten laseren. Maar nadat hij vaststelde dat ik toch behoorlijk beroerd uit mijn ogen keek na het onderzoek, heeft hij die afspraak maar afgezegd. Hij moest natuurlijk nog wel genoeg ‘visie’ hebben om de juiste boom om te zagen. Stel je voor zeg.

Afijn, morgen komen ze. In alle vroegte zullen ze op de stoep staan. Ik ga er bij staan en kijk ernaar. Nadat ik ritueel afscheid heb genomen van onze grote vriend in de tuin natuurlijk. ’t Zal kaal zijn zonder zijn hem. Morgenavond een verslag. En als het uitblijft, tja, dan is er mogelijk iets op mijn laptop gevallen.

Een twintig meter hoge spar bijvoorbeeld.

PS, terwijl ik google op een plaatje van een kettingzaag kom ik op een artikel getiteld ‘Veertiger doodt echtgenote per ongeluk met kettingzaag.’ Ik denk dat ik mezelf bij nader inzien morgen maar uit de voeten maak!

13 thoughts on “Mannen met zagen

 1. Ik heb iets met bomen,kan er ontzettend van genieten. Mijn schatje wil ook vaak aan mijn bomen komen,drastisch bijknippen of eruit halen. Maar ik heb ze met hand en tand verdedigd,hij mag er nog niet naar wijzen!! :-@ Als hij er weer eens over begind mag hij van mij de boom in,ZONDER kettingzaag!! Mannen hebben iets met kettingzagen he, bijna net zo erg als met afstandsbedienigen 🙂 Komt het oer-gevoel weer boven 😉 En jouw Paul was natuurlijk blij dat hij een geldige reden had om dat vervelende onderzoek af te zeggen. 😀

  Like

 2. heerlijk geschreven!
  een boom opzetten kan ook in december nog wel een keer maar welke boom moet je nou in als je “de boom in” kunt?
  ach nou ja het zal wel even wennen zijn aan de ruimte en het licht maar als hij echt zooo groot is snap ik Paul ook wel een beetje…
  veel succes dan maar vandaag en hopelijk heb je je EHBO koffertje niet nodig.

  ps moest lachen om je plaatje… Husqvarna… da’s toch een naaiamachine merk?! 😉 😀

  fijne dag!

  Like

 3. Ik wil niet alleen een verslagje. Ik wil foto’s zien. Het liefst als een stripverhaal. Dat wordt vast je reinste slapstick 🙂

  Like

 4. ” Ik kan prima met die boom ” … ?? is dat echt goed Nederlands 🙂 Ik hoor de laatste tijd vaker van dit soort zinnen, vraag me af waar het vandaan komt … het is toch iets ‘nieuws’ of niet ??

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s