Ik droomde dat ik droomde…


Het begon er allemaal mee dat ik weer op school was.

Nou is dat niet zo heel vreemd, ik droom best vaak over mijn tijd als student (ik heb mijn diploma gehaald aan de Hogeschool Holland, dat is op zich al een reden om nachtmerries te krijgen) maar dit keer was het anders. De school uit mijn droom leek in niets op het saaie gebouw dat ik kende uit Diemen.
Ik was aangekomen met de trein, een ouderwets model dat me deed denken aan het spoorwegmuseum, en ik had een trolley met bagage bij me. Ik werd op het perron begroet door mijn medestudenten, kennelijk zat ik hier al langer op school.
Met een groepje medestudenten liep ik richting de school, een mooi oud gebouw ergens in de bossen. Het leek een beetje op de HAVO waarop ik had gezeten, die was destijds gehuisvest in een oud klooster. Ach ja, zo gaat dat met dromen. Een patchwork van de geest zijn ze.

Het eerste wat me opviel was de hal, die was enorm groot en deed kasteelachtig aan. Ik kon het plafond niet zien, het leek wel of ik sterren zag in plaats van het plafond. Ik weet nog dat ik in mijn droom dacht dat ik wel erg moe moest zijn als ik dacht sterren te zien in plaats van het plafond. Daarna bedacht ik dat ik waarschijnlijk sterretjes zag als gevolg van het laseren.
Een van mijn medestudenten zei dat we naar de slaapzaal gingen om onze spullen uit te pakken, kennelijk was ik hier intern. Grappig. Blijkbaar was dit een soort internaat. Het voelde wel goed trouwens. Ik herinner me dat het in mijn droom voelde als thuiskomen. Alsof ik de school en mijn vrienden erg gemist had.

Hierna maakte de droom een sprongetje in de tijd. Ineens waren de lessen begonnen. Ik sleepte boeken mee en rende van lokaal naar lokaal. De lokalen waren overal en nergens. Af en toe kon ik ineens een trap niet meer vinden (maar dat was bij de Hogeschool Holland ook). De lessen deden wat vreemd aan. We hadden het veel over kruiden (biologie?), we brouwden drankjes (soort scheikunde?) en ook de geschiedenisonderwerpen deden wat vreemd aan.
Op een middag zat ik met een vriendin in de bibliotheek en bespraken we de vakken die we volgden.
“Ik maak me een beetje zorgen,” zei ik, “of ik met deze opleiding wel een baan kan vinden.”
“Tja,” zei Vriendin “het is hier een wereld op zich. Maar het is wel de enige opleiding die opleidt tot heks of tovenaar.”
En opeens viel het kwartje. Dat kasteelachtige gebouw, al die Gothics hier, die rare lessen. Ik zat op een soort universiteit voor tovenarij. In mijn droom vond ik dat niet zo heel raar. Dat ik op die school zat. Wel begon ik me op dat moment echt zorgen te maken over mijn arbeidsperspectieven. Ik bedoel, de Hogeschool Holland is erg, maar het kan altijd erger! Wat moest ik in godsnaam doen, straks, als afgestudeerd heks? Leuk, kon ik vliegen op een bezemsteel, maar daar kon ik toch geen geld mee verdienen?!

De droom werd onderbroken door Annabel die riep dat ze wakker was. Ik tilde mijn hoofd op merkte dat de dopjes van de Ipod nog in mijn oren zaten. De batterij was leeg en hij was gestopt bij het laatste hoofdstuk van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Ik vertelde Paul wat ik had gedroomd en hij merkte op dat hij nu eindelijk begreep waarom ik af en toe zo’n heks was.

10 thoughts on “Ik droomde dat ik droomde…

 1. Dat was te verwachten na hele rit HP luisterboeken…Maar dat je een heks pure sang was wisten we al afgelopen november. Niets nieuws voor mij 😉
  Heb je wel nieuwe trukjes voor volgend jaar in Hogwards geleerd?

  Like

 2. Grappig, terwijl ik dit stukje lees luistert Puck naar Harry Potter en de Vuurbeker op luisterboek. En ik luister mee want hij heeft zijn oordopjes niet in.

  Like

 3. 🙂 Je ogen zijn dan misschien nog niet helemaal goed Esther, maar je blogs zijn zoals meestal: schitterend!! Zo ook deze weer!

  Hoe gaat het trouwens? Kun je merken dat je ogen vooruit gaan?

  Like

 4. Hahaha prachtig verhaal 🙂 Toen ik over je studiestof las had ik het al in de gaten. Maar ik las eens over eens over een officieele opleiding tot heks! Je kon er zelfs studiefinanciering voor krijgen. Ik weet alleen geen details meer. Dus als je eens denkt over een carierebreak……………. 😀

  Like

 5. 🙂
  Ik las die boeken toen ik zwanger was en erg erg veel en levendig droomde… was net met de middelste delen bezig en het waren lang niet zo’n happy dromen als die jij had….

  Like

 6. op het moment dat jij schrijft over een oude trein uit een spoorwegmuseum deed het in mijn hoofd *ping ja hoor die heeft teveel HP geluisterd* hahaha… 😀
  maar dat je met je dopjes nog in je oren in slaap was gevallen dat had ik niet aan zien komen 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s