Verjaardagen 29 mei

1956 – LaToya Jackson, Amerikaanse zangeres. Het vijfde kind uit de befaamde Jacksonfamilie. Zus van Jermaine, Tito, Janet en de overleden Michael. Haar derde album Heart Don’t Lie (1984) werd een grote hit. Poseerde in 1989 voor Playboy. Wordt beschouwd als ‘de minst talentvolle Jackson’.

1957 – Ted Levine, Amerikaanse acteur. Speelde onder meer in Silence of The Lambs, Memoirs of a Geisha en The Manchurian Candidate. Werd in 2008 samen met de gehele cast van American Gangster genomineerd voor een Screen Actors Guild Award.

1958 – Annette Bening, Amerikaanse actrice. Bekend van films als American Beauty, Being Julia en Mars Attacks!. Won een Golden Globe voor beste actrice in de komedie Being Julia.

1959 – Rupert Everett, Britse acteur. Bekend van films als Shakespeare in Love, My Best Friend’s Wedding, The Next Best Thing. Had zes jaar een relatie met Paula Yates.

1961 – Melissa Etheridge, Amerikaanse zangeres. Verwierf eind jaren ’80 bekendheid met haar hit Bring Me Some Water van het album Melissa Etheridge. In 1989 scoorde de rockzangeres haar grootste hit met Like the Way I Do. Kreeg in 2007 een Oscar voor het nummer I Need To Wake Up uit de film An Inconvenient Truth. Overwon borstkanker en was negen jaar getrouwd met Tammy Lynn.

1967 – Noel Gallagher, Britse muzikant. Was gitarist en songwriter van de groep Oasis. Bekend van de hit Wonderwall. Verliet de band na ruzie met zijn broer en frontman Liam. Gaat door met zijn andere bandleden van Oasis onder de bandnaam Beady Eye. Is naast muzikant ook songwriter van onder meer Live Forever.

1975 – Melanie Brown, Britse zangeres. Begon haar carrière bij de Spice Girls. Is beter bekend als Mel B. Heeft ook de bijnaam Scary Spice. Scoorde solo hits als I Want You Back en Word Up. Was ooit getrouwd met de Nederlandse danser Jimmy Gulzar, met wie ze een kind heeft. Was ook verloofd met acteur Eddie Murphy, van hem heeft ze ook een kind. Heeft nu een eigen realityserie.

1979 – Pelle Almqvist, Zweedse zanger. Gezicht van de band The Hives, waarin ook zijn broer speelt. Staat bekend om zijn arrogante uitspraken.

RIJSWIJK (ANP)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s