Concerttips: Wu-Tang Clan is terug

Twee jaar geleden stond hij ook al in de Melkweg. De nieuwe cd valt samen met een fotoboek. Daarin zijn beelden te zien die de 45-jarige muzikant maakte.

PJ Harvey – 30 mei en 31 mei, Paradiso in Amsterdam

PJ Harvey staat twee dagen in een uitverkocht Paradiso. De Britse singer-songwriter, die eigenlijk Polly Jean Harvey heet, werd door haar debuutalbum Dry door muziekblad Rolling Stone op 22-jarige leeftijd uitgeroepen tot Beste songwriter van het jaar en Beste nieuwkomer. Inmiddels is ze 41 jaar en zijn haar cd’s nog steeds geliefd.

Levellers – 1 juni, Paradiso in Amsterdam

Ze braken in 1991 door met het album Levelling The Land. Een reden voor Levellers om twintig jaar later het album nog eens in het zonnetje te zetten. Het optreden van de Britse band staat dan ook in het teken van Levelling The Land.

Julian Marley – 4 juni, Paard van Troje in Den Haag en 5 juni Paradiso in Amsterdam

De zoon van reggaelegende Bob Marley heeft de talenten van zijn vader geërfd. Hij groeide op in Engeland, maar stond als kleine jongen al snel in een Jamaicaanse studio. Twee jaar geleden kwam zijn laatste album Awake uit. De cd leverde hem in 2010 een Grammy Award op.

Wu-Tang Clan – 6 juni, Melkweg in Amsterdam

De Wu-Tang Clan is terug. In het kader van hun tournee The Rebirth Tour 2011 staan RZA, GZA, Ghostface, Method Man, U-God, Raekwon en Masta Killa weer samen op het podium. Ol’ Dirty Bastard ontbreekt, hij overleed in 2004. De groep zette zichzelf in 1993 met hun debuutalbum Enter the Wu-Tang (36 Chambers) op de kaart.

RIJSWIJK (ANP)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s