Es kofferstress checkt in!


Ik vind het maar spannend, zo voor ‘t eerst met z’n allen vliegen.

En ik ben niet de enige. Lizzy, onze gezellige doemdenker, blijkt last te hebben van vliegangst. Vorig jaar, met de vliegramp in Tripoli, verloor een invaljuf een dochter en dat heeft er bij ons op school flink ingehakt. Met dat verhaal in haar achterhoofd is de grote Klets er nu van overtuigd dat ongeveer elk vliegtuig neerstort.

En tot overmaat van ramp zond het jeugdjournaal onlangs een stuk uit over gevaarlijke zwembaden in het buitenland. Het schijnt dat er regelmatig kinderen met voetjes, handjes en zelfs hoofdjes in de afvoerputjes blijven zitten en op die manier wreed aan hun einde komen. Ik zag de meiden wit wegtrekken. “We gaan gewoon lekker in zee zwemmen!” zei Annabel.

Nou ja, lékker. Dáár heeft moeders dan weer zo haar bedenken over. Mijn boek ‘De Zwerm’ (ik schreef er al eerder over) is nog niet uit en het verhaal wordt alsmaar gruwelijker. En dan lees ik ook nog op nu.nl dat er rondom de Canarische Eilanden gewaarschuwd wordt voor enorme kwallen (niet de soort met foute zwembroek, maar het bekende Portugees Oorlogsschip) en zee-egels. Help!

Tel daar bij op een man die het niet zo heeft op allerhande kruipend en vliegend spul (zat destijds in de jungle van Suriname voor ons hutje met een fles insectenspray in de aanslag en verheugt zich nu al op alle kakkerlakken) en je kunt je zo voorstellen dat we allemaal een béétje gespannen op reis gaan.

Afijn, ik ga zo maar eens de koffers inpakken want morgen gaat De Familie Schijtbak officieel op vakantie. Of we ooit terugkomen is, gezien bovenstaande, nog maar de vraag.

Het was in elk geval leuk jullie gekend te hebben.

56 thoughts on “Es kofferstress checkt in!

 1. Ik mis de blogs ook; kijk elke keer of Esther al terug is, maar we moeten haar wel de rust gunnen om er straks weer VOL tegenaan te gaan!!! 😉

  Like

 2. Ik ben wel benieuwd hoor, hoe het is bevallen, 3 weken geen blogjes schrijven, niet twitteren en zonder Tuffie. We zullen gewoon geduld moeten hebben, helaas.

  Like

 3. :-)Tuffie gaat goed. Af en toe zet ik een dvd van de Meisjes op en als Tuffie hun stemmetjes hoort wordt hij helemaal blij.
  Vannacht komen ze thuis. Ik heb ze ook erg gemist. :-/

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s