Hoe het begon


We hingen nét een kwartier in de lucht toen Annabel vroeg ‘hoever het nog rijden’ was.

“We vlíegen hoor!” zei Liz, terwijl ze ondertussen een beetje twijfelend naar mij keek. Het leek alsof ze het allemaal niet zo vertrouwde. Wie zei haar dat we niet inmiddels aan het neerstorten waren?! Ondanks de Rescuspray van Bach die ik op haar tong had gespoten, was ze er niet bepaald gerust op.
Ik knikte de meisjes bemoedigend toe.

Ja, we vlogen.
Ja, alles ging goed.
Ja, stoel 19 A t/m D waren de veiligste plekken van het vliegtuig.
En dat rare geluid hoorde erbij, dat was gewoon de motor. (Tenminste, dat hoopte ik.)
Gerustgesteld bogen de meiden zich weer over hun Arke-kleurboek en kleurden verder met hun Arke-kleurpotloden.
Mooi, die waren weer rustig.

Nu ík nog.


Al een uur op Schiphol en nog geen zon!

Ons appartement, mét terras en óp de begane grond, bleek nogal retro (in het meest gunstige geval) en de keukeninventaris was, met drie kopjes en een koekenpan niet bepaald uitgebreid. Maar alles bij elkaar was het helemaal niet slecht. “Als je drie sterren boekt moet je er ook geen vijf verwachten,” zoals een wijs iemand eens op Zoover schreef.
De bedden waren prima, alles werd goed schoongemaakt en we hadden uitzicht op een paar enorme palmbomen (en als je heel goed je best deed; op zee).
Het park was, zeker voor drie sterren, behoorlijk goed. (Alhoewel ik gedurende ons verblijf minstens drie mensen door hun stoel heb zien zakken, maar dat kan evengoed iets zeggen over de kwaliteit van de (strand) stoelen als over de hoeveelheden die sommige mensen op het park aten!)
Vrolijk en zonnig liepen we naar wat de komende twee weken ‘ons huis’ zou zijn. De paden van het park waren omzoomd met palmen, bloeiende struiken en veelkleurige bloemen. Er was een zwembad dat precies groot genoeg was voor twee Kletsen met een B-diploma (en hun ietwat neurotische ouders). Het park beschikte zelfs over een eigen Sunadvisor. Als je langs haar standje liep, zag je er steevast een paar rood-wit gevlekte Engelsen met flinke klodders suncream op hun lillende lijf liggen.


Mijn nieuwe vakantiejurkje!

Ach ja, de mensen op ons park. D’r liepen er wel types rond hoor! Nationalistische Spanjaarden (“Talk Spanies! You in Spain now!”), gegrilde Ieren (rood-bruin gestreept) en moddervette Engelse. Gelukkig zat ons huisje redelijk achteraf (en hadden we wél leuke buren die een levende babyborn mee hadden waar de Kletsen graag mee aan de wandel gingen), toch kon ik niet voorkomen dat Paul ’s ochtends bij het drukke, – nee, extreem drukke – ontbijtbuffet, uit zijn humeur raakte omdat hij opzij gebeukt werd door een Engelse met een kont zo groot als Robbeneiland waarna hij getergd zuchtte: “Es, volgend jaar gaan we op vakantie naar ’n hutje op de hei!”

Ik had minder last van de mensen dan Paul. Ik ergerde me niet, ik paste me gewoon aan. Bruin en blond werd ik vanzelf, de roze topjes combineerden leuk met mijn bruine armen en een grote blingbling E om mijn nek maakten mijn nieuwe look af. Paul noemde me al snel “Barbie” en even overwoog ik om ook maar meteen een tatoeage te nemen. Ik was tenslote ongeveer de enige vrouw op het park die er géén had.

“O mamma,” zuchtte Lizzy toen ik mezelf weer eens overtroffen had. “Zag je er altijd maar zo mooi uit!”


Ed – de knuffel – kijkt uit het vliegtuigraampje!Ik en mijn nieuwe look!

18 thoughts on “Hoe het begon

 1. Ik ga straks alles nalopen op fouten en opmaakt maar heb zo lang achter de PC gezeten, zitten klooien, en nu is er visite!

  Like

 2. Ik word nu wel érg benieuwd naar de ruzie in het vliegtuig…want dit klinkt allemaal nog erg leuk (behalve de vliegstress dan)… 😉

  Like

 3. Vakantieverhalen. Altijd leuk! 🙂

  En op de laatste foto schrijf je je verslag of maak je vast aantekeningen voor blogjes denk ik. 😉

  Like

 4. Hahahaha, die opmerking op het einde!! Geweldig!! Leuk om weer je blogs te lezen!

  “Zag je er altijd maar zo mooi uit!”

  Like

 5. Karin, morgen deel II, daarna nog een deel op maandag en dinsdag. Je wil niet weten hoelang ik al achter de computer heb gezeten, stomme foto’s! Maar blijkbaar vallen ze wel in de smaak, dat is fijn te horen! 😀

  En om welke foto euh… heb je je euh.. kapot gelachen? Toch niet om mijn nieuwe look? :O

  Like

 6. Welkom thuis! Wij zijn er ook weer sinds vanmi. Werden helaas op Schiphol na de vlucht nog getrakteerd op een auto met lege accu én een familiebbq in de regen gelijk vanmi maar nu lig ik eindelijk heerlijk op mijn eigen bank. Home sweet home! Laat maar komen die verhalen de komende dagen :).

  Like

 7. Na onze zwembadbabbels op Lanzarote, toch maar eens gekeken op AMweb en vrouwonline. Je schrijft erg leuk en aangezien ook bij ons op kantoor de komkommertijd is aangebroken…. leuke colums om te lezen. Ik zie in ieder geval dat de rest van jullie vakantie gezellig is geweest en de parasol goed dienst heeft gedaan! Wie was de volgende in de estafette?

  Groetjes Rolinka ( die met baby door het bedje zakte…..)

  Like

 8. Hahahaha Roninka, wat leuk dat je bent gaan ‘zoeken’. (Ik vond het stiekem erg jammer dat jullie weggingen ;-))

  De parasol komt straks nog aan bod, in een van de verhaaltjes… het is niet zo goed met hem afgelopen… Blijf ff lezen dan zie je hem terug! 😀 Als je het leuk vindt kan je me mailen op leap@ziggo.nl, ik heb nog wel wat leuke foto’s voor je.

  Like

 9. Ja, hoe kort ook dat we naast elkaar hebben gezeten ‘bij het zwembad… uitgehongerd die ene dag… ik vond het ook erg gezellig.. jammer dat jullie niet iets eerder op het park waren.
  Wij zijn alweer op zoek naar een nieuwe bestemming voor volgend jaar….. Volgend berichtje vanavond vanuit huis, ben vandaag aan het werk. Ik weet niet hoe het bij jullie met de verzekeringen is, maar bij ons ( lees met mijn werk….) erg rustig. De colums op Am web heb ik dan ook vanuit zakelijk oogpunt met plezier gelezen!

  Jammer van de parasol, maar ja in de koffer paste hij toch niet….

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s