Mijn weekend XL


Zo zeg, was ik even Afwezig!

Jullie dachten vast dat ik mijn blog aan de wilgen had gehangen, het blogje erbij neergegooid had of blogtechnisch een pakje sigaretten was gaan halen!

Maar nee, ik ben er nog. Sterker nog, ik maak mijn afwezigheid goed met een XL verslag.

Ik had gewoon een bijzonder druk weekend!
Dat begon vrijdagochtend al. Ik had vriendin M. beloofd dat ik haar ’s ochtends zou helpen met het heen en weer rijden van een paar zakken kleding voor haar tweedehands kinderkledingbeurs. Afijn, om negen uur stond ik voor de deur alwaar niemand opendeed. M. bleek boodschappen doen en in de achtertuin trof ik vriend A. die een joint aan het roken was. Ik pakte een stoel, een kopje koffie en ging lekker in het zonnetje zitten. Het bleek het bijzondere begin van een uitermate gezellige dag. Uiteindelijk was ik ’s avonds om half tien pas weer thuis. (Dat kwam niet door de joint van A. natuurlijk maar omdat het gewoon erg leuk was om op de beurs te helpen.)

Zaterdagochtend reden Paul, de Kletsen en ik, in alle vroegte (elf uur ’s ochtends) naar Noord-Holland om de verjaardag van ons nichtje E. te vieren. Vier jaar alweer, een hele grote meid. Het mooiste cadeau (al zal E. dat zelf niet zo hebben gezien) was natuurlijk de dag zelf. Eén oktober, hartstikke herfst, en de kinderen speelden buiten in het zwembadje.
“Nog even,” zei ik tegen Liz. “En dan vieren we jouw verjaardag ook buiten!” (Liz is van vijf januari.)

Weer thuis ging al snel de vuurkorf aan. Binnenzitten konden we nog zolang! We aten broodjes bij het vuur. Liz smakte en kreeg op haar kop. Annabel at met haar pink in de lucht en meende dat zij wél wist hoe moest eten.
”Met je pink in de lucht eten is héél beschoft.”
We zaten nog lang buiten. Met en (later) zonder kinderen. En met de buren. We stookten een halve boom op en dronken er prosecco bij. Technisch was de zomer voorbij, in ons hoofd was het nog immer zonnig. (Vooral na een paar glaasjes prosecco.)

~~~~

“Zo,” zei buurvrouw C. de volgende ochtend toen ze naast me in de auto plofte. “Ik ben blij dat ik dáár weg ben.” Ze knikte in de richting van haar huis en gooide haar tas op de achterbank.
Ik lachte, startte de auto en reed richting de snelweg. “Anders ik wel,” zei ik. “Was jouw vrouw net zo gezellig als mijn man?”
“Mijn vrouw?” zei C. “Nee, de kinderen. Ruzie met elkaar terwijl ze in verschillende ruimten waren, dat werk.”
Ik knikte begrijpend. “Liz had al ruzie met Bel nog voor Bel wakker was, dat is ook knap hè? Maar na het ontbijt ging het wel goed. Ze gingen lekker bovenspelen. Ik had vooral last van Paul. Of hij van mij, ’t is maar net hoe je ’t bekijkt natuurlijk.”
Ik zuchtte dramatisch. “En dan wil gewoon even ergens over praten, krijg ik zo’n nietszeggend antwoord en een geërgerde blik.
Ik sloeg af richting Utrecht terwijl C. haar Iphone tevoorschijn haalde. “We kunnen straks in ‘t restaurant even lekker wordfeuden!”
“Ja, super!” Ik zette de radio wat harder en neuriede zachtjes mee. Dit uitstapje was echt een goed idee van C. We hadden dit gewoon even nodig. En terwijl we en passant de voor- en nadelen van homo- en heterorelaties bespraken (C.: “Ja, maar wij moeten overál over praten. Dat is ook vermoeiend hoor!”) verliet ik bij Nieuwegein de snelweg.
“Vijfentwintig graden is het al,” zei C. toen we de parkeergarage binnenrijden.
“Ja. Warm hè? Zeg, we staan bij de C., onthoud jij ‘m even?”
Terwijl we beiden een grote blauwgele tas pakten werp ik nog snel een blik naar buiten. Vijfentwintig graden, rode herfstbladeren vlammend in het zonlicht. Links van me het restaurant – de bullar in de aanbieding – rechts de trap naar het magazijn.
“Zeg,” zei ik, ter hoogte van een Billy. “Hoe erg is dit eigenlijk op de schaal van Sneu?
C. liep in de richting van een mooie chaise longue en zei: “We nemen wel de lange route hoor .”

~~~~

Het weekend eindigde in de Soesterduinen, een bijzonder natuurgebied met uitgestrekte duinen, zonder zee maar met bos. De kindertjes speelden in het zand (ze gingen graven naar Australië hetgeen wij van harte toejuichten want dat hield ze even bezig) en wij speelden Wordfeud, losten een cryptogram op en maakten ruzie met een hondenbezitter die het kennelijk normaal vond dat zijn hond over de chips en het drinken van onze kinderen pieste.
Toen buurvrouw C. ‘en bedankt!’ riep, zei hij dat we niet zo moesten zeiken. Aangezien hij nogal groot was en een heleboel tatoeages had, slikte ik de opmerking ‘dat ik vond dat vooral zijn hond niet zo moest zeiken’, maar in. (Wat is dat toch met sommige hondenbezitters, er was er ook al een die het normaal vond dat zijn hond vlak naast de kinderen ging zitten poepen. Hij liet het gewoon liggen!)

En toen was het alweer maandag en zat ik op kantoor. Er komt een drukke week aan met veel afspraken en extra werk. Een beetje gestresst word ik ervan. Van extra werk spring ik sowieso geen gat in de lucht (gelukkig maar, het gat in de ozonlaag is al zo groot!) en stress, dat moeten we niet hebben.

Adem in, adem uit. Dit weekend pakken ze mooi niet meer af!

PS Wat betreft de kopfoto: er gebeuren heel rare dingen deze herfst!

14 thoughts on “Mijn weekend XL

 1. heerlijk toch zo’n weekend. Helaas is het deze week weer afgelopen…
  Wij hadden zaterdag een bruiloft, dat verwacht je vantevoren ook niet dat het zo mooi weer is maar het was genieten!

  Like

 2. Wij zouden ook naar de Soesterduinen, maar t kwam er niet meer van gistermiddag. Enneh vriend A om 9.00 ad joint, oef. Ik moet hem niet te vaak tegenkomen met J. Die had het er gelijk over de volgende dag “en jij zeurt dat ik ‘s avonds laat een paar trekjes neem, nou….”.

  Like

 3. ERRUG leuk stukje. Moest echt lachen om je pakje sigaretten. En wat heerlijk zeg die boom. Waar haal je die? Een alles in 1 fruitboom?! 🙂

  Gezellig trouwens dat je er bent! hahaha.

  Kiss

  Like

 4. had ik je naast de beurs nog een keer kunnen ontmoeten dit weekend!
  Wij waren onze bergschoenen aan het uitproberen in de soesterduinen, dochter lief in haar mooie nieuwe desigual jurk, met de bergschoenen eronder 😛 , na 2 en een half uur lopen vond ze dat we in de vakantie niet meer dan 3 bergen per dag moesten doen in frankrijk…..zal mij benieuwen, 3 keer per dag de Mont Blanc op….. hahaha

  Like

 5. 🙂 Toen jij weg was zei het meisje naast me: “Ben jij een Bnner ofzo?” 🙂

  Voor de lezers: Bietje ging uitleggen dat zij mijn blog las en zei dat ze zichzelf een soort stalker vond nu ze mij aansprak. 😀

  Grappig van die S-duinen!

  Like

 6. Dit was echt een batterijoplaadweekeind 🙂 Waar ik aan terug denk als het straks koud en guur is.En dan verwarmt het mijn hart weer. Idd een mooi kado.Ik dacht ook niet dat je dat beroemde pakje sigaretten was halen, ik dacht die zit lekker in de zon 😉 Wat je scheef over die honden en hun baasjes is a sosiaal! :-@ Maar niet alle hondenbezitters zijn zo, de meesten gedragen zich gewoon. Ik laat mijn 2 honden niet loslopen, ruim altijd zelf op. En houd er rekening mee dat sommige mensen niet van honden houden of bang zijn. Jij had het nu gewoon 2x slecht getroffen :-S

  Like

 7. ”Met je pink in de lucht eten is héél beschoft.” 😀
  (Net als Susan had ik die er ook uit gepikt.) Onbeschoft versus beschoft. Ja, logisch toch? 😉

  Like

 8. 😀

  Tanja, dat weet ik ook hoor. 😉 Maar dit was echt suf en dan twee keer zo achter elkaar. “Bepaald volk” zullen we maar zeggen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s