Alles gaat voorbij mijn lief


“O, help! Al bijna pakjesavond!”

Ik sta in de keuken, voor de kalender, en bedenk wat ik nog allemaal moet doen. Wat is het snel dit jaar gegaan. Ik zie ons nog zo op de botter zitten tijdens de intocht. En over ruim een week is hij alweer weg! Opschieten, dat moet ik!

Wat gaat de tijd toch snel. En straks, na vijf december, willen de Kletsen natuurlijk meteen de kerst in huis. Mijter eruit, kerstboom erin, zo gaat dat elk jaar. En dan gaat is er geen houden meer aan: twee ademteugen later is het kerst, op de voet gevolgd door Oud & Nieuw. Ik neem een slokje koffie en bedenk dat ik champagne wel vast koud kan zetten.

Goedbeschouwd zitten we al in 2012. 2012, dat is toch niet normaal? Ik weet nog goed dat het jaar 2000 naderde. Long long time ago… Toch eens gaan nadenken wat we dit jaar met de zomervakantie gaan doen. En na de vakantie gaat Liz gewoon al naar groep zes! Nog even en ’t kind gaat naar de middelbare school. Dan ben ik de veertig inmiddels gepasseerd. Wat oud! Ik krijg al jicht als ik er aan denk.

Alles gaat voorbij mijn lief, niets blijft bij het oude. Hoe oud zou Liz zijn als ze ’t huis uitgaat? Die kinderen zijn zó snel volwassen dezer dagen. Misschien is ze mij wel helemaal zat tegen de tijd dat ze zestien is. Volgens mij heeft ze dat nu al af en toe. En dan dat Belletje, die groeit zo snel, dat is niet bij te houden. Ze moet alweer een nieuwe fiets!

Het leven raast voorbij, we worden oud. Ik heb last van kwaaltjes en ik maak me zorgen. Misschien moet ik vast een rollator bestellen. Of mezelf inschrijven in ’t bejaardentehuis. Ik staar naar de kalender en hoop dat de kinderen me tegen die tijd nog vaak komen opzoeken. Hoezo ‘me’ trouwens? Zou ik ouder worden dan mijn man? Nee toch?! Zit ik daar in mijn eentje, achter de geraniums.

Ik wil net mijn uitvaartpolis eens gaan nakijken als de Kletsen de keuken binnenstormen.

“Wanneer vieren we Sinterklaas?” vraagt Annabel.
“Vandaag over een week,” antwoord ik.
“Jeetje,” zucht Liz. “Wat duurt dat nog láng…..”

14 thoughts on “Alles gaat voorbij mijn lief

 1. Wat een toeval; ik maak ieder jaar voor sinterklaas een gedicht en ik plaats dan altijd hetzelfde plaatje van sinterklaas wat jij hier gebruikt bovenaan mijn gedicht ! De laatste weken heb ik ook het gevoel dat tijd als los zand door mijn vingers glipt; time flies when you are having fun !

  Like

 2. Da’s zeker toeval Inkie! Grappig ook, volgens mij heb ik het plaatje ook al eens eerder gebruikt want hij stond al in mijn album.
  AC, dank je en Granny, gezellig hoor 😉

  Like

 3. Of iets lang of kort duurt ligt eraan aan welke kant van de toiletdeur je bent 😉 Las ik ergens, niet van mezelf . Maar ik vond hem wel leuk 😀

  Like

 4. Heeerlijk gelachen om je stukje. Echt geweldig! TOP!

  Ik vind ook dat de tijd veelste snel gaat! Niet normaal meer! En idd de kids zie je groeien! Niet normaal meer.

  De tijd vliegt, laten we dr maar goed van genieten dan!

  xxxx

  Like

 5. oh ja die vliegende tijd. niet normaal meer.

  maar 1 kleine troost voor jou: ik merk dat de laatste jaren kinderen juist weer wat langer thuis blijven wonen. dus wellicht valt dat bij die van jou ook nog mee tegen die tijd.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s