Is dat gedekt??


“De hond sprong op de asbak, hierop werd de asbak weggeslingerd. Hij (de asbak) vloog door de kamer en raakte de TV. Nu is de TV kapot.”

“Mijn dochtertje heeft de nintendo DS van mijn neefje in de WC gegooid en nu doet hij het niet meer.”

“Door de storm is mijn serre eraf gewaaid en deze staat nu op het dak.”

“Ik raakte van de weg omdat ik schrok van een hert dat kwam overvliegen.”

“Mijn man ging zijn eigen overhemden strijken en nu zitten overal brandgaten in.”

“Mijn zoontje heeft het tuinzwembad van zijn opa helemaal laten leeglopen en nu zijn alle planten in de tuin verzopen.”

“Mijn poes heeft een bibliotheekboek beschadigd.”

“Ik wilde de buurvrouw helpen door de gordijnen dicht te trekken maar ik trok de gehele roede eraf. Nu heeft de buurvrouw ernstig letsel aan de gordijnen.”

Mijn werk is best leuk.
Meer lezen over mijn werk als schadebehandelaar?

Lees mijn columns op AssurantieMagazineWeb – klik hier -.

28 thoughts on “Is dat gedekt??

  1. Die eerste! Van de hond, de asbak en de televisie… Wat een waanzinnig verhaal! Als je dit allemaal zo leest, lijkt jouw werk één groot feest (ja, t is bijna 5 december)… 😀

    Like

  2. Ligt er een beetje aan wat voor soort verzekering je hebt.

    – Een inboedel all risk biedt dekking voor schade aan TV (van buiten komend onheil) maar de schade is feitelijk veroorzaakt door een hond en schade door huisdieren is uitgesloten. Schade afgewezen.

    – Nintendo werd gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering.

    – Paaltjesschade: alleen gedekt als meneer all riks verzekererd zou zijn (wat hij niet was), hert doet niet ter zake.

    – Strijkschade: zengen en schroeien worden gelijkgesteld met brand op de inboedelverzekering dus gedekt.

    – Stormschade: gedekt op de opstal minus eigen risico storm.

    – Tuinzwembad: gedekt aansprakelijkheid

    – Biebboek ook aansprakelijkheid (en dan is schade door huisdieren wel gedekt).

    – Letsel aan de gordijnen: niet gedekt. De gordijnen werden normaal dichtgetrokken en een roede moet dat kunnen hebben. Geen onrechtmatige daad, geen aansprakelijkheid, niet gedekt.

    Like

  3. Mijn dochter heeft laatst een biebboek kapot gemaakt en toen moest ik de nieuwprijs betalen, wordt dat dan ook door wa vergoed?

    Like

  4. Ik ging mijn auto stofzuigen en deed de handrem eraf omdat ik er dan beter bij kon. Maar ik was vergeten dat de auto op een helling voor mijn garage stond. Resultaat: ik reed dwars door de garagedeur. :$
    Toen ze uitgelachen waren bij de verzekering vertelden ze dat dit gewoon verzekerd was via de opstal. Niks aan de hand dus, behalve dan die deuk in mijn ego…

    Like

  5. hihi erna paars 🙂 geniaal!

    Mijn zusje heeft een keer met schoolgym (groep5) met een hockeystick een klasgenootje perongeluk (uiteraard!) de voortanden uit de mond geslagen… Auw.

    Like

  6. De schade met het biebboek werd destijds wel vergoed maar het zijn verzekeraars die een eigen risico voor ‘opzicht’ (want daar is hier sprake van) in rekening brengen. ff navragen kan geen kwaad.

    Muts, gedekt onder de zorgverzekering. Of je moet de pannenkoek aansprakelijk stellen. 😀

    Erna; briljant! Aanrijding, aanvragen en aanvlieging zijn inderdaad gedekt op de opstal. Ik heb zelf ook iets heel geweldigs gedaan: mijn eigen autosleutels opzuigen terwijl ik mijn auto aan het uitzuigen was. :-S

    Like

  7. geweldig hoe mensen het omschrijven!! Ik zag accuut pleisters voor me op die letstel gordijnen.
    Oh Erna paars! wat zul jij geschrokken zijn! en ja die deuk in je ego snap ik 🙂

    Hihi Esther je sleutels opzuigen!

    Ik las jaren geleden in de polisvoorwaarden voor mijn aansprakelijkheidsverzekering dat als mijn bril (die ik niet heb) kapot wordt gemaakt door een baby die op mijn schoot zit, dat dat niet wordt vergoed, tenzij ik de grootouder van dat kind ben hihi. Die mogen dus legaal met bril een baby knuffelen. Moest ik zo om lachen!

    Like

  8. Jaaa, enorm geschrokken! Maar achteraf is het wel een leuk verhaal. En je sleutels opzuigen is ook best een prima actie. 🙂

    Like

  9. Goed, en die hond en de asbak kreeg ik gister dus voor de kiezen. Snap je nu dat ik ff niet wist wat ik moest zeggen? Wat een melding weer he? hahaha

    Ik werk al 12 jaar bij dit kantoor en ik blijf me verbazen over de schades die mensen melden! Vaak vind ik t knap dat ze het verzinnen om het te verhalen op de verzekering! hahaha.

    Kus

    Like

  10. Esther, ik kreeg de slappe lach bij je blog 😀 Ik zag ieder geval voor me, een oeps……..film. Zou iets zijn voor een film, Esther te movie 😀

    Like

  11. Mijn ervaring… Reken je maar niet te snel te rijk. Want ook als de schade wel vergoed wordt heb je vaak een eigen risico. Had ik met waterschade aan de vloerbedekking. Dat werd wel vergoed, alleen koste de vloerbedekking €230 en was het eigen risico €250. Daar ben je dan ook mooi klaar mee, want ik kreeg niets vergoed.

    Like

  12. 😀

    Opvallend dat sommige dingen wel gedekt worden. Of kan ik me voortaan beter bij jou verzekeren? 😉

    Heb net vorige week een inboedelverzekering en WA afgesloten voor mij en de kinderen. En voor de zekerheid toch maar voor all-risk gekozen. Je weet het immers maar nooit met kinderen. (En laat ik mezelf niet vergeten. ;-))

    Like

  13. Je hebt inderdaad van die mensen die vanalles verzinnen.
    Ik verzon niks en kreeg ook niks van de verzekering toen mijn tas met mijn hele hebben en houden erin ,gestolen werd.
    Wij hebben een doorlopende reisverzekering, ook omdat we tegen de Belgische grens wonen. Maar wij hadden geen ” Buiten-de-deur verzekering” :{afgesloten.
    Daar had ik nog nooit van gehoord, jullie wel??

    Like

  14. Buiten de deur houdt in dat je de inboedel ‘buiten de deur’ verzekert. Inboedel is standaard ‘in huis’ gedekt. En de reisverzekering keert pas uit als er ook daadwerkelijk een reis geboekt is.

    Een eigen risico bij waterschade is niet standaard, tenzij je een all risk verzekering hebt. Maar je kan het afkopen. Een goede adviseur zal je erop wijzen.

    Evengoed kan ik me voorstellen dat het allemaal soms erg verwarrend is (en daardoor telerustellingen oplevert).

    Like

  15. @ ernapaars; sorry, ik moet er erg om lachen. Volgens mij staat YouTube vol met dit soort akties 😀

    En Esther jij brengt het altijd leuk! Zo worden zelfs verzekeringen leuk haha

    Like

Leave a comment