3D o jee…


Als u ergens in de regio Utrecht een harde gil hoort, schrik dan niet.

Het is géén Klets die hier van de trap valt, er wordt niemand mishandeld, noch vermoord en het is ook niet zo dat ik Paul betrapt heb terwijl hij rondliep met één van mijn BH’s aan. Nee, het is niets van dat alles.

Het gegil, mocht u het willen weten, wordt veroorzaakt de Kletsen die samen een 3D onderwaterfilm kijken. Met donkere 3D bril en al zitten ze samen op de bank alwaar ze hun handen uitsteken om de vissen aan te raken en het koraal te pakken. Af en toe komt er een grote vis, een haai of een kwal recht op ze af en dan gaan ze tekeer als gillende keukenmeiden.

Ik sla ze vanaf mijn plek achter de computer gade en lig echt dubbel. Ik heb de salontafel inmiddels voor de bank geschoven omdat ik bang ben dat ze in hun grijpijver op de grond zullen vallen, zo ver hangen ze naar voren om iets uit het luchtledige te kunnen ‘vissen’. 3D is leuk omdat het zo écht is. Ze zijn er bij, ze zijn onderwater. Ze zwemmen met de dolfijnen mee.

Afijn, ik wil net verder gaan met het fotokwartet dat ik online aan het maken ben als het opeens doodstil wordt in de kamer. Geen gegil, geen gegiechel en de afwezigheid van geluid wordt onderstreept door een collectief ademinhouden.

“Nee…”
“Hij..”
“Nee toch?”
“Hij… hij vreet ‘m op…”
“Nou zeg!”
“Ah.. dat schattige schildpadje…”
“In één hap …”
“Vlak voor mijn neus.”
“Wat gemeen…”

De brillen gaan af. De TV gaat uit. Volgende keer toch maar weer gewoon de smurfen opzetten. 3D natuurfilms zijn leuk, maar soms is het beeld een beetje té echt.

7 thoughts on “3D o jee…

 1. Tja de (dieren)wereld is hard :-S.Stond er wel een waarschuwing op: kan schokkende beelden bevatten? Een dochter van mij zou daar weken slecht van slapen. Hopenlijk hebben de kletsen er geen last van 🙂

  Like

 2. hihi ook ik moest erg lachen om Paul met de beha. Wat zegt dat over ons!
  erg leuk stukje! werkt heel erg op mijn verbeelding: zie de kletsen zo zitten met de maaiende armen. 😀 😀 Prachtig hoe puur kinderen reageren.

  Like

 3. 😀 geweldig…ben zelf ook es achterover gevallen in een 3D zaal, omdat ik weg wilde duiken vooor iets wat naar me toe kwam…in de tijd dat je nog niet zat, maar moest staan in een 3D theater…

  Heb trouwens nog een tutti voor je verzameling; gisteren gehoord: iemand tegen de haren inkammen…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s