Ik droomde dat ik droomde


Om drie uur vannacht werd ik wakker.

Ik ging plassen, nam een slokje water en ik keek even uit het raam. Tot mijn verbazing was de hele wereld wit. Kleine vlokken dansten in het licht van de straatlantaarn en het boompje in de voortuin glinsterde zilverachtig.

Droomde ik? Kwam het door het boekje “The Night before Christmas” dat ik gisteravond wel vier keer aan de Kletsen had voorgelezen? Of had de tijd een sprongetje gemaakt en was het opeens kerstavond?
The moon on the breast of the new-fallen snow
Gave the lustre of mid-day to objects below,

Zoiets?

Ik keek naar naar die mooie, stille, witte wereld tot ik het koud kreeg. Snel kroop ik weer in bed alwaar ik direct weer in slaap viel. Ik droomde over kerstbomen, cadeautjes en vrede op aarde. Een paar uur later werd ik gewekt door het rauwe geluid van de wekker. De droom smolt en eindigde zoals hij was gekomen: op kousevoeten.

Ik zag het meteen toen ik mijn tanden ging poetsen. De witte wereld was weg. Er was geen sneeuw, er waren alleen druppels en jachtige parapluutjes. Het licht van de straatlantaarn scheen niet langer sprookjeachtig maar weerkaatste treurig in de plassen.
“Bah, wat een vies weer,” zei Paul toen we samen aan het ontbijt zaten.

“Vannacht sneeuwde het,” mijmerde ik. “Het was helemaal wit buiten. En het licht van de lantaarn scheen zo mooi op het boompje in de voortuin. Het was prachtig, net Kerstavond.”
“Nou,” zei Paul. “Dat zal je wel gedroomd hebben.”
Ik wierp een blik uit het raam, richting de trieste natte straat.
“Ja,” geeuwde ik. “Dat zal dan wel.”

Op dat moment wees Liz naar buiten, naar een hoekje tussen de schutting en de boom.
“Kijk!” zei ze verbaasd. “Daar ligt een hoopje sneeuw!”

NB
Op de blog van Maaike kan je meedoen met een leuke wedstrijd. Raad de leeftijd van de moeders van de bloggers (tezaam) en win een leuke prijs! Voor elke reactie doneert Maaike tien cent aan (de actie van) Serious Request

13 thoughts on “Ik droomde dat ik droomde

 1. Ja, bij ons ook sneeuw vannacht. Was gisteravond nog laat op pad, en moest door de natte sneeuw naar huis. En toen ik vannacht (ook voor een toiletbezoekje m’n bed uit – net als jij) naar buiten keek, sneeuwde het flink. Maar heb er niet lang naar gekeken; ben een koukleum dus gauw weer terug mn warme bed in 🙂

  Like

 2. ze voorspelden het gisteren al. Op sommige plekken even een paar centimeter sneeuw die ‘s morgens waarschijnlijk laweer verdwenen zou zijn.

  Like

 3. Of je het nou gedroomd had of niet, je hebt het maar mooi wél even gezien.
  Gisterochtend zag ik her en der ook een paar witte (opgevroren) plekjes. Vanmorgen niet, toen regende het alleen maar. Grmpf!

  Like

 4. mooi,

  ik zit bij zoontjelief in het ziekenhuis en mis heel veel van de buitenwereld. Gek is dat. En het is niet levensbedreigend hoor. Hij heeft weer last van zijn longen. Maar ik maak ff tijd voor de bloggers van vrouwonline. met de mooie acties… (k) Ben ook zo emo nu.. 8-/

  Like

 5. Hier in het oosten was het vanochtend nog wel een witte wereld, maar ik heb het gemist omdat ik pas om 10 uur wakker werd… Ik vernam het via Facebook!

  X

  Like

 6. Vanmorgen om zeven uur toen ik met de hond ging wandelen was alles ook nog wit.
  Een half uur later kwam ik thuis in een fikse regenbui en was alle sneeuw nagenoeg verdwenen, ook zo vreemd…

  Like

 7. Zo’n witte wereld, en vooral snachts, heefd iets magisch! En is zo wonderschoon 🙂 3 jaar geleden zat ik s nacht te waken bij mijn lieve schoonmoeder toen het begon te sneeuwen. En ondanks de droeve situatie werd ik toch blij van die dartelende sneeuwvlokjes tegen een donkere hemel. Dit was voor mij ook een heel speciaal moment wat ik nooit vergeet!
  @ Moeke, ja in een ziekenhuis voel je je al snel afgesneden van het “gewone leven” Ik hoop dat het met je zoon snel beter gaat en voor de feestdagen thuis is! Sterkte ermee, een knuffel van een moeder voor een moeder 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s