Zomaar een vraag


Annabel en haar nieuwe vriendinnetje spelen samen met de playmobil.

Het is voor het eerst dat het meisje hier is komen spelen en ze hebben – op de grond, onder de kerstboom – een kerststal gemaakt. Daarnaast wordt gewerkt aan een dierentuin en een speelpark. De meisjes gaan helemaal op in hun spel en over alles wordt vergaderd.

“Hier komt de zweefmolen, de baby’s mogen er niet in.”
“Nee, die kunnen in het zwembad.”
“Is dat niet te koud nu?”
“Nee, hier is het zomer.”

Soms praat er ook een poppetje. Dan zegt één van de figuurtjes opeens dat hij wil slapen en dan wordt hij subiet door een van de twee meisjes in bed gestopt. Er is ook een poppetje dat straf heeft, die staat in de hoek.

Tuffy vindt het, net als ik, reuze gezellig in de woonkamer. Op geheel eigen wijze draagt hij bij aan de kerstsfeer door enthousiast Jingle Bells te fluiten. Hoe harder de meisjes gaan praten, hoe luidruchtiger de parkiet wordt. Uiteindelijk fluit hij aan één stuk door terwijl hij ondertussen wild rondfladdert.

Ik zie het vriendinnetje een beetje onrustig worden en ineens – Tuffy heeft net een flink schelle sonate gefloten – kijkt het meisje geïrriteerd op van haar spel. Ze was halverwege een zin en blijkbaar is ze ergens de draad kwijt geraakt. Eerst kijkt ze naar Tuffy en dan naar Annabel. En dan weer naar Tuffy.
“Annabel,” zegt ze streng. “Kan die vogel ook úit?!”

17 thoughts on “Zomaar een vraag

 1. Haha, briljant! Mijn vader maakte ooit zo’n opmerking tegen kennissen wiens (volwassen) zoon nogal aanwezig was (ADHD). Het floepte zomaar uit z’n mond en hij schrok ervan, gelukkig vingen de kennissen het goed op.

  Like

 2. Ze bedoelde het volgens mij niet eens overdrachtelijk, het was gewoon zoiets van: “Is er iets wat we kunnen doen zodat hij stil is” en uitzetten vond ze het meest logische denk ik.
  Ik heb in elk geval even een doek over de kooi gehangen, tufs kan inderdaad ERRUG aanwezig zijn. 😉

  Like

 3. tuffy is the best 😀

  en zie ik daar in de kerstboom nou gewoon een eetbaar kerstkransje hangen?? Die zou er bij mij thuis meteen uitgerukt worden door de jongens 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s