Een nieuw jaar….


Op één januari was ik strontverkouden, had ik last van mijn rug en moest kon ik weinig positiefs (over mezelf) bedenken. Dat heb ik soms. Het enige dat dan helpt is binnenblijven. En dat was ook het enige dat ik kón doen. Met al die regen.

Ik vond dat – al met al – het jaar niet fantastisch was begonnen. Ik miste de gezellige drukte van december, ik was moe van de verkoudheid en ik had al helemaal geen zin om weer te gaan werken.
Daarbij kwam dat er nog steeds weinig te melden was over mijn boek – werkelijk, een Russisch vijfjarenplan is er niets bij -, ging er een paar mooie laarzen aan mijn neus voorbij en dreigde er een flink financieël probleem vanwege een verkeerd uitgevoerde interne boeking van mijn hypotheekverstrekker.

Gelukkig lijkt het tij sinds gisteren te keren (en dan bedoel ik niet het tij in Groningen… al lijkt dat ook te keren, gelukkig). We hebben een vakantie geboekt in Zuid-Frankrijk (dit jaar wordt het wildwaterkanoën op de Verdon), mijn geld is teruggestort, de verkoudheid is op z’n retour en vanochtend heb ik eindelijk leuke laarzen gevonden. Oké, met betrekking tot mijn boek ben ik nog niet bepaald optimistisch maar er is leuk nieuws over mijn column in AssurantieMagazine en as we speak zit ik de vragen te beantwoorden voor een ‘echt Esther’ interview. Altijd leuk.

Kortom, ik lach weer en ik schrijf vrolijk verder. Wat 2012 allemaal gaat brengen, ik weet het niet maar het voelt alsof ik de eerste slag al heb gewonnen. Het voelt goed en het komt goed, dat is mijn instelling voor 2012.

Nu alleen nog even tien kilo afvallen.

22 thoughts on “Een nieuw jaar….

 1. Goed! Het klinkt weer wat optimistischer; jammer van dat boek en met die kilo’s doe ik met je mee. Er moeten er bij mij alleen wat meer af dan 10. ;-(

  Like

 2. Ja, de eerste slag heb je gewonnen. Na (kleine) dipjes voel je je lekker 🙂 En nu ook een lekkere vacantie om naar uit te kijken! Dat boek komt wel, papier is geduldig 😉

  Like

 3. Pffft die kilo’s…. :{ Op nieuwjaarsochtend ben ik alvast gaan hardlopen. Maar ja daarna al niet meer. 😦 Dus allee hop, nu moet het er echt van komen, je bent dus niet alleen. Kunnen we hier op VOL misschien een soort van steun item oprichten voor iedereen die met extra kilo’s zit, zodat we allemaal in april bikini-proof zijn? 🙂 🙂

  Like

 4. Ik moet ook 10 kilo eraf! Al 6 jaar (mijn zwangerschapskilo’s plakken er nog steeds aan!). Zullen we collectief voor de 10 kilo gaan?

  Like

 5. Ik heb ook nieuwe laarzen, dus doe ik ook mee met je 10 kg afvallen. Ik ga maandag beginnen, nu nog even een weekendje voldouwen haha.

  Like

 6. Oh 10 kilo wil ik ook wel! Ik doe ook mee.. wat’s t plan?

  Gelukkig gaat t jaar de goeie kant op es! en heerlijk die vakantie! Lovely!

  xxx

  Like

 7. Gefeliciteerd Rebels! Ben jaloers :O, wij gaan een nieuwe keuken zetten, dus het was hier ook welkom geweest. %-P
  Maar hoe zullen we het gaan aanpakken met de kilootjes? Iemand suggesties hoe we elkaar het best kunnen steunen? Margje deed dat goed vorig jaar, door in haar blogjes steeds te melden hoe het ging. Beetje met je-billen-bloot gevoel zodat je wel goed je best wil doen…..

  Like

 8. hier iemand die ook wel mee wil doen met de 10 kilo!!
  vorig jaar al best goed afgevallen maar de laatste weken van het oude jaar toch weer wat erbij, helaas…
  knop moet nodig weer om!!
  dus…. hebben we een plan??

  Like

 9. Wat die 10 kilo betreft…ik doe mee!!!
  Ik ben er al twee kwijt geraakt,alleen al door goed met de hond te wandelen en vooral door niet te snoepen, te snaaien en te schransen!
  Eitje! Toch??
  Nou de rest nog haha.

  Like

 10. Ik ban al blij met 5 kilo….Niet snoepen, snaaien en schransen….tsja, daar ligt de clou dat weet iedereen wel. Maar ja, dat valt niet mee….Dus ik doe mee…al weet ik niet precies met wat 😀

  Like

 11. Misschien dat Esther een lijstje van onze namen kan maken en dat we dan elke maandag melden hoeveel er (niet) af is? Esther verzint vast wel iets.

  Like

 12. Wildwaterkanoën op de Verdon klintk wel als iets heel anders dan jullie zonvakantie op de Canarias. Doet me denken aan de editorial die ik las van Phaedra Werkhoven in Mama: dat zij het ene jaar de zomervakantie mocht uitkiezen en hij het andere. Dat zij voor palmbomen, luieren en mojito’s koos, en hij steevast voor iets veel te nats en avontuurlijks. 🙂

  Like

 13. 10 kg is wel erg veel. Als we eens beginnen met 5, dat is wat beter te overzien. Afgelopen zomer ben ik erg ziek geweest en “spontaan” 6 kg afgevallen. Vast van plan deze niet meer aan te komen, maar helaas….op eentje na zitten ze weer op mijn buik en benen.
  De vakantie boeken schiet niet op. Met twee pubers lopen de wensen erg uiteen. Eigenlijk zouden onze jongens liever niet meer meegaan, maar de jongste is nog te jong en de oudste heeft geen goed alternatief. Allemaal thuisblijven lijkt voorlopig de beste optie.

  Like

 14. Hm. Goed idee, gezamelijk afvalproject. Maar misschien niet voor iedereen geschikt. Weet je wat, ik denk er even over na. Nu eerst even restje verjaardagstaart van gisteren opeten. %-P

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s