O jee


In mijn ijver om ruimte in mijn hoofd te creëren heb ik niet alleen mijn huis, mijn auto en mijn kledingkast opgeruimd (oke, technisch gesproken heeft Paul mijn auto a.k.a. “De rijdende vuilnisbak” onder handen genomen), ook mijn computer moest eraan geloven.

Daarin ben ik ietwat doorgeschoten: ik heb per ongeluk een hoofddirectory (met daarin ongeveer al mijn worddocumenten) verwijderd, waarna ik op ‘prullenbak legen’ heb gedrukt.

Alle worddocumenten, dat zijn dus ook alle zesendertig versies die er onderhand zijn van mijn boek. Alleen de laatste versie is bewaard gebleven, daarvan had ik een back-up gemaakt. (Ik ben natuurlijk niet helemaal control-alt-delete!)

Mijn computer is nu een stuk sneller en ik ook. Minder ballast. Minder twijfel. Wat er niet is hoef je ook niet te (door)zoeken. Duidelijkheid in de wirwar van woorden.

Ik zie het als een teken van boven.

12 thoughts on “O jee

 1. Ik maakte telkens van de laatste versie een backup. 😉 (En anders had de uitgever ‘m nog.) maar ik durfde nooit zo goed eerder versies te deleten, nu heeft het toeval het voor me gedaan.

  Like

 2. Dropbox is handig om alles bij te houden. Had zelf ook eens te veel verwijderd en sindsdien gebruik ik dropbox. Is een soort map op je pc, maar die houdt alles online bij, dus als je pc crasht, blijft die map gewoon bewaard. En je kunt er achter iedere pc mee verder werken, je hoeft je alleen in te loggen op dropbox.

  Like

 3. 😀 nou lekker leeg toch…

  hihi,, ik sta er hier om bekend op mijn werk. Geregeld moet ik naar it hollen oeps doorgeschoten. Of lig ik onderste boven in de papierbak te graaien..

  Tja ik hou van lekker leeg, dan is mijn hoofd ook leeg.

  Like

 4. :Dah, nog iemand met opruimwoede…voorjaarschoonmaak kriebels? Zo voelt het bij mij ook, opgeruimd huis is opgeruimde geest…heerlijk om de boel es met bezemen te keren.. 😉

  Like

 5. Heb net een leuk boek (chicklit) gelezen over wat opruimen allemaal teweeg kan brengen, vaak kunnen lachen en ook herkenbaar (Lentekriebels van Milly Johnson).

  Like

 6. Toch wel handig soms, dat toeval ;-).
  Maar mocht je wat documenten terug willen hebben is het de moeite waard een recoveryprogramma aan te schaffen. Man had pas een soortgelijk probleem, had de harde schijf geformatteerd en kwam er toen achter dat de vakantiefoto’s niet opgeslagen waren op de externe schijf :{. Gelukkig waren ze terug te halen met een recoveryprogramma!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s