Even klagen…


Wat kunnen kinderen toch vervelend zijn. Vooral de mijne.

Hoe váák ik ’t ze nou al wel niet gezegd heb, hoe váák heb ik ze wel niet heb gewaarschuwd, werkelijk ontelbare keren. Je zou denken dat ze het nu toch zo onderhand wel scherp zouden hebben.

En waarschijnlijk wéten ze ’t ook wel, maar ik zweer je, doen ze er het er gewoon om. Om mij te pesten, omdat ze weten dat ik ’t niet uit komt. We hadden het er laatst nog over, ‘als je het maar uit je hoofd laat’, zei ik direct toen ze er een grapje over maakten. Ik gaf ze mijn allerstrengste blik, maar kennelijk maakt die ook geen indruk meer.

Echt, op zo’n dag als vandaag vraag ik me – als moeder – gewoon af wat ik toch fout doe. Wat heb ik verkeerd gedaan als opvoeder? Ben ik te makkelijk geweest? Communiceer ik niet goed? Zijn mijn kinderen doof? Afijn, wat het ook is, ík zit weer met de gebakken peren.

Want er ligt er weer gestrekt een op de bank. Met véértig graden koorts nota bene! Ondanks mijn waarschuwingen: “Wat je ook doet, je wordt NIET,wat zeg ik NOOIT, ziek op dinsdag want die dag komt pappa en mamma echt helemaal niet goed uit.” En dan gewoon tóch de hele nacht braken.

Zucht. Ze leren het nooit.

15 thoughts on “Even klagen…

 1. Hahahahaha. Net zoals mijn vriend die bij de vorige om 11 uur ‘s avonds zei: als je maar niet vanavond gaat bevallen want de koelkast is helemaal leeg en we moeten morgen boodschappen doen en ik ben hartstikke moe en ik wil zo lekker slapen. Doe maar op een andere dag. Ik heb nu de hele dag gewerkt.

  Dus…….5 uur later hadden we een zoontje ;-).

  Beterschap daar!!!

  Like

 2. Hahaha Ellis 🙂

  Sterkte en beterschap Esther! Niet te snel weer gewone dingen laten eten. Hier leek Jongste regelmatig opgeknapt en dan ging het toch steeds weer mis :O

  Like

 3. :D@Ellis

  En hebben de meiden met Jongste van Margje gespeeld?
  Erg vervelend dat het net vandaag is, het heerst hoorde ik al. Oudste begon gisteravond al met buikpijn maar huppelt nu toch vrolijk rond. (terwijl het nu echt wel uitkwam dat hij ziek was :D)
  Sterkte met alles

  Like

 4. haha 😀 leuk beschreven. hihi die Ellis.. 😀

  Arme jij en je dochter. Ik weet er alles van. Mijn mannetje was vannacht ook bezig. en ik zit nu met wallen tot op mijn knieen op mijn werk. :-S Maar goed…we blijven lachen.

  Like

 5. Ach gut, valt niet mee allemaal. Dus iedereen die ziek is van harte beterschap en iedereen die zich niet lekker voelt: gewoon de rem erop 😉

  Like

 6. @Ellis komt me bekent voor 🙂 bij jongste riep mijn zus als het maar niet op 3 maart komt en manlief riep niet ‘s nachts.. Tja 3-3 om 00.29u dus helaas voor hen..

  Beterschap!!

  Like

 7. Hier hetzelfde verhaal.
  Niet ziek worden op dinsdag of donderdag en juist die nacht ervoor is het raak!
  Vorige week vanaf 01.00 uur niet meer geslapen, om 4.30 uur in slaap vallen en er dan om 5.00 uur uit te moeten!
  Om vervolgens om 7.30 uur op m’n werk van papa te horen dat het dus echt niet verantwoord is om hem naar school te laten gaan. Thank god snapte papa’s baas de situatie!
  Dat ziek worden of spoken doen ze echt niet op een andere dag hoor!!!
  Ach ontaarde moeders zijn wij!
  ‘-)

  Succes en sterkte met je zieke kippetje.
  Liefs,

  Like

 8. Ik vind het echt niet kunnen hoor! hoe durft ze! Eerst hele nacht braken en dan op dinsdag ziek zijn? tsssss ik zou dat echt niet in mijn hoofd gehaald hebben. Ik denk dat je toch eens moet gaan denken over zo’n militair opvoedingskamp ofzo.
  pst mocht het nog nodig zijn: beterschap voor de klets

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s