Uitje op zondag


Het valt niet mee om een uitje te vinden dat voor iedereen leuk is.

Ondanks de museumjaarkaart is het elke keer toch weer een flinke klus om iets te bedenken dat aan ieders verwachtingen voldoet. De één wil toch liever iets dóen, de ander wil graag iets zien en pappa en mama willen zichzelf natuurlijk ook graag vermeacken.

We hebben inmiddels al heel wat musea gezien, van Het Watermuseum in Deventer tot het Batavia museum in Lelystad. We bezochten het geldmuseum, Beeld & Geluid, Spoorweg , Huis van Aristoteles en nog vele andere. Soms vanwege een speciale tentoonstelling en soms vanwege het tijdelijke ijsbaantje. Voor wie zoekt is er altijd iets leuks te beleven.

Ook vandaag had ik weer een missie. Misschien iets met sterren en planeten? Liz is daar de laatste tijd veel mee bezig. Ze wordt zo groot, haar blikveld wordt steeds ruimer. Of de moestuin in Maarschalkerweerd? Annabel is dol op tuinen en dieren, het zou echt iets voor haar zijn. Paul wilde liever naar Soesterberg, kijken bij de vliegtuigen. Mij maakte het niet zoveel uit, als ik er maar koffie kon drinken.

“Wat willen jullie,” vroeg ik de Kletsen. “We kunnen een speurtocht doen in het labyrint van Kasteel Ter Haar, of we kunnen naar de sterrenwacht. Er zijn daar echt veel dingen te doen, echt iets voor jullie. Echt vooruitkijken!”
“Een vluchtje maken in Aviodrome ?” opperde Paul. “Leuk én leerzaam. En spectaculair! Misschien willen jullie daarna wel piloot worden!”

De Kletsen keken elkaar aan, wisselden een blik van verstandhouding.
“Mama,” zei Annabel, “we willen zo graag weer eens naar Het Nijntjemuseum.”

19 thoughts on “Uitje op zondag

 1. Mijn faforiet is het openluchtmuseum in Arnhem, zoveel te zien en vergelijken met nu. En als je naar Nijmegen gaat kun je een heel rijtje musea afwerken , Bv Valkhofmuseum (romeinen etc) Afrikamuseum met afrikaans huttendorp, museum orientalis met dorp uit de tijd van het begin van de jaartelling, en bij de waalkade ( vol terrasjes en restaurantjes )een fietsmuseum Velorama en vlakbij de stratenmakerstoren. In Groesbeek het Nationale bevrijdingsmuseum en de oorlogsbegraafplaatsen van oa de Amerikaanse en Canadese soldaten. Ik vind dat heel indrukwekkend. Dus er is hier van alles te doen. 😉

  Like

 2. Hier is Naturalis favoriet…zijn we al meerdere keren geweest met de kinderen én onze musuemjaarkaarten!
  Ook het spoorwegmuseum in Utrecht is leuk..

  Paleis het Loo vorige week viel iets minder in de smaak…

  Like

 3. Het is uiteindelijk een heel leuke combi geworden.

  We zijn begonnenin De Moestuin in Utrecht waar Liz en Bel het erg naar hun zin hadden tussen de geiten en zwijntjes. Hebben daar lekker gewandeld en gelunched. Daarna naar Nijntje huis waar we hoorden dat er in het Centraal Museum (daar tegenover) een tenstoonstelling was over Punk alwaar je zelf buttons kon maken. Afijn, na Nijntje museum naar Punk, was echt een heel leuke expo en buttons maken vonden de meiden super. Uiteindelijk pas om vijf uur weer thuis na een heel diverse dag!

  Openlucht is ook erg leuk en toevallig zijn we vorig jaar (zonder de kinderen) in zo’n soort bevrijdingsmuseum geweest, weet niet of ‘t Groesbeek was of Wychen maar was daar wel ergens.

  Nemo staat ook op ons lijstje evenals Naturalis en RMO maar dat is voor de ‘langere dagen’.

  Evengoed zijn tips altijd welkom natuurlijk. 😉

  Like

 4. Corpus, ook in Leiden, schijnt leuk te zijn. Mijn kinderen zijn er nog te jong voor. Daar kunnen ze alles over he menselijk lichaam leren door er doorheen te lopen.

  Like

 5. Bedoel je Overloon, daar zit ook een oorlogsmuseum? En Tanja, je vergeet nog het natuurmuseum hier in Nimwegen!! Tot 28 mei spannende spinnen-tentoonstelling … met vogelspinnen die je op je hand mag laten lopen, brrrrr, maar ik heb het wel gedaan! Jullie dagje klinkt erg geslaagd!! Ik lig gesloopt op de bank na familiebrunch vanwege Alberts verjaardag morgen ….

  Like

 6. Wou trouwens nog even zeggen hoe leuk ik het vind dat je normale-mensen-dingen blijft doen terwijl je al bijna een BN-er bent %-P

  Like

 7. Al vaker genoemd; maar echte aanraders: Nemo (daar is echt veel te doen!) en Naturalis.

  Watermuseum en openluchtmuseum zijn goede tips, bedankt

  Like

 8. De kinderen van een schrijfster zullen een bezoek aan Papiria, het kinderboekenmuseum in Den Haag, waar zij hun eigen verhaal kunnen ‘schrijven’ zeker weten te waarderen! Zodra ze kunnen lezen is dit erg leuk! In combinatie met een bezoek aan vernieuwd Madurodam? Misschien kom ik jullie er nog wel n’s tegen….

  Like

 9. O, wat word ik toch altijd blij van al die goeie tips hier! Papiria! Nooit van gehoord, maar lijkt me zeker de moeite waard.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s