Better safe than sorry


Zoals inmiddels bekend kan Paul wel eens een beetje doorslaan.

Zo had hij binnen no-time twee glaszetters geregeld (voor het plaatsten van een compleet nieuwe voorpui) toen Lizzy in mei met haar arm door het raam ging. De kinderen werd verboden om nog bij de tuindeuren in de buurt te komen (‘houd minstens vier meter afstand’) en het viel me eigenlijk nog mee dat het glas er überhaupt nog inzat de volgende dag.

Niet dat ik het een slecht idee vond, dat het glas werd vervangen, helemaal niet, maar Paul hè, die moet je altijd even in de gaten houden. (Voor je het weet heeft hij de boel dichtgemetseld en betegeld met marmer.) Ik was dan ook blij dat ik erbij was toen er uiteindelijk een aannemer kwam.
“Dus u wilt nieuwe tuindeuren met veiligheidsglas,” noteerde de aannemer. “En u wilt ook veiligheidsglas in de voordeur?”
Paul knikte.
“De voordeur?” vroeg ik verbaasd. “Hoezo dat?”
“Daar kunnen ze ook doorheen,” zei Paul.
Theoretisch had hij natuurlijk gelijk, maar het glas bij de voordeur zat vrij hoog, ik zag daar nog niet zo snel iemand doorheen gaan. Maar goed, waar hij gelukkig van werd. Veiligheidsglas in de voordeur. En de tussendeur naar de keuken, hoorde ik later. Ook goed. Kon ik tenminste weer gewoon weer met hardgekookte eieren smijten zonder het gevaar te lopen dat ik een ruit brak.

Gistermiddag ontvingen we de offerte. Vervangen van de tuindeuren, nieuwe ramen woonkamer, voordeur, tussendeur. En nieuwe ramen in de schuur. De schuur?!
Afijn. Ik naar Paul.
“Waarom staan er schuurramen op?”
“Kunnen ze ook doorheen.”
“Paul!”
“Nou, als ze er een handstand tegenaan doen, dan gaan ze er doorheen hoor.”
“Er staat een tuintafel voor.”
“Toch link.”

Goed, het moge duidelijk zijn. De schuurramen worden ook vervangen en straks is ons hele huis één veilige zone, qua glas dan. De uitdrukking ‘scherven brengen geluk’ is aan Paul niet langer besteed (alhoewel ik daarover ook zo mijn twijfels heb sinds de dag dat Liz door de tuindeuren ging, maar dat terzijde) en we kunnen heerlijk hockeyballen tegen de schuurramen slaan. “Niet kapot te krijgen!” zei de aannemer immers.

Goed natuurlijk hoor, daar niet van. Beter bezorgd dan nalatig en als het kalf door het raam is, vervangt met de pui. Zoiets.

Evengoed ben ik blij dat ik vorig jaar mijn ogen heb laten laseren. Anders had mijn bril straks óók nog veiligheidsglas gekregen.

21 thoughts on “Better safe than sorry

 1. 😀 Wat weer een geweldig stukje, ben gelukkig alleen op kantoor op het ogenblik, anders had ik vast hele rare gezichten om me heen gehad 😀

  Like

 2. 😀 Leuk beschreven 🙂 Maar heel goed van Paul, hij geeft veel om zijn meiden… Je zou het ook zo kunnen laten en dat doet ie niet..

  Like

 3. @ Tanja, ja, als het zachtkoken weer mislukt is. 😉

  Ai, de flipperkast… wel een goed idee, als hij op tilt slaat krijgt hij nog wel eens een ram.

  Fijn van de diverse grijnzen. 😀 Blijft heerlijk om te horen dat mensen ervan genieten & om kunnen lachen.

  Ja ja, het is een lieverd (zucht).

  Like

 4. ook hier een grijns. ik zit ook nog even te broeden op een ad-remme reactie, maar kan even niks bedenken. heb je Paul al gemeld dat de Kletsen zich ook kunnen branden aan sigaretten en zo? nu hij toch bezig is….

  Like

 5. Wat een heerlijk stukje weer! En inderdaad heel goed van Paul dat hij het zo serieus neemt. “Die van mij” zou vooral roepen dat er iets moest gebeuren en dan vervolgens geen actie ondernemen…

  Like

 6. Gaan jullie met de tent op vakantie of in een bungalow/huisje? Misschien Paul ff laten bellen of de ruitjes wel veilig zijn daar ;-P. Nee hoor, heel verstandig!!

  Like

 7. Eignelijk ben ik het helemaal met Paul eens, zo gek vind ik het niet… maar ja ik ben ook zo een die dan soms voor anderen net te veel ‘doordraait’.
  veiligheidsglas in voordeur is ook goed tegen inbrekers toch als extra neven effect 🙂

  Vind het hartstikke grappig beschreven.

  Like

 8. Mijn dochter van 14 zei in een wijze bui afgelopen woensdag avond “het leven is wat je er zelf van maakt. Je hangt zelf de slingers op”. Esther dat is precies wat jij doet. Bewonderingswaardig hoe jij tegen en naar dingen kijkt.

  Like

 9. Poeh hij kan inderdaad wel doorslaan. Denk je niet dat de meiden uit zichzelf wel meer zullen oppassen bij glas in de buurt?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s