Ritmegevoel


Had ik het er maandag nog moeilijk mee dat het zo stil was in huis, geniet ik vandaag met volle teugen van het feit dat de scholen hier weer zijn begonnen.

Ik heb al een column geschreven voor AssurantieMagazine, geblogd, de pompoensoep voor vanavond klaargezet en een half uur met mijn moeder aan de telefoon gezeten om te vertellen hoe lekker de komkommers uit mijn vaders moestuin wel niet waren. Heerlijk, die rust.

De Kletsen vinden het schoolritme wat minder heerlijk. Ze moeten weer wat vroeger naar bed en zijn druk met hockey, turnen en een nieuwe rekenmethode. Annabel heeft in de vakantie elke dag een stukje gelezen (uit Vos en Haas) en ze is echt enorm vooruit gegaan. Ze heeft er alleen erg veel moeite mee om op haar stoel te blijven zitten. Speciaal voor haar heb ik daarom een wiebelkussen besteld. Vanochtend kwam hij binnen en ik ben reuze benieuwd naar het effect.

Liz heeft geen moeite om op haar stoel te blijven zitten. Liz heeft moeite om ’s avonds in haar bed te blijven liggen. Dus ook met haar gaan we weer even aan de slag. Sinds kort hebben we een werkboekje met heel prettige oefeningen. Voor de vakantie heeft het ons al goed geholpen en nu gaan we er weer verder mee. Het boekje is gebaseerd op cognitieve therapie en de methode is erop gericht om bepaalde gedachten te leren ‘ombuigen’. Bij Liz zijn de oefeningen een groot succes.

Paul zit ook weer ‘in het ritme’. Dat wil zeggen, hij zet de radio hard en bewondert onze nieuwe ramen. De gehele pui is inmiddels vervangen en gisteren is alles afgekit. Het is erg mooi geworden en het belangrijkste: hier gaat niemand meer door het raam! Een prettige gedachte want ik werd de afgelopen maanden al hysterisch als er een kind in de búúrt van de tuindeuren kwam.

En tenslotte mijn hand, die is weer zo goed als nieuw. Geen zwellingen meer en de pijn is weg. Ik kan weer manen, duwen en trekken. Het resultaat: ik doe van alles tegelijk en eerlijk is eerlijk, het is niet allemaal even gestructureerd. Eigenlijk ben ik de enige die nog níet in het ritme zit. Ik heb nou eenmaal weinig ritmegevoel.

Maakt niet uit. Ik doe de dingen op mijn manier. En er zit muziek genoeg in mijn leven. Toch Tuffy?

Klik hier voor de wedstrijd van Je kan er maar beter om lachen.
Klik hier om Je kan er maar beter om lachen te bestellen.

15 thoughts on “Ritmegevoel

 1. Hier ook al weer een week begonnen (en de kids nog steeds bij mij), maar toch ook wel weer fijn zo’n ritme. Het naar bed gaan gaat hier de ene dag goed (om 8 uur 2 slapende kinderen) en de andere dag helemaal niet. Dan ben ik tot half 10 met ze bezig en kruip er vervolgens uitgeteld zelf ook maar meteen in. En ‘s ochtends? Dan gaat de wekker om half 7. De wekker! Vorig jaar hoefde ik nooit een wekker te zetten eigenlijk, omdat ze toch al wakker waren. Dus kan ik nu soms al een paar boterhammen smeren of een snelle douche nemen voordat ze wakker worden. Heerlijk!

  Dat van je hand had ik even gemnist (nog niet alles bijgelezen en ik vrees dat dat er ook niet meer van komt), maar sterkte!

  Like

 2. Mooie update van je Kletsen.
  Gaat het met de Kleine Klets weer goed? Je maakte je voor de vakantie behoorlijk zorgen over het verwerken van alle minder leuke dingen of heeft de vakantie en de ontspanning voor voldoende afleiding gezorgd?

  Like

 3. Mooi stukje.
  Dat wiebelkussen van Annabel wekt mijn interesse, zoon (bijna 6) gaat over een weekje naar groep 3 en hij kan niet stilzitten, of nou ja, hij kan het wel, maar vindt er niks aan ;-). Hebben jullie dit aangeschaft voor op school?

  In ieder geval, bedankt voor de tip, ik ga het in mijn achterhoofd houden, zoon is best een pienter ventje dus zou fijn zijn als hij met een simpel hulpmiddel makkelijker kan blijven zitten op zijn stoel.
  Maar goed, eerst nog een weekje vakantie en dan eerst maar eens kijken hoe hij het gaat doen, als niet meer kleuter :O :).

  Like

 4. Ik dacht al, ik zit niet zo lekker. Maar dat kwam natuurlijk door die veer van Margot. 😀

  RGL, ik laat je weten hoe het gaat. Ik kreeg de tip van een andere moeder, mij lijkt het wel wat! Ik heb gekocht via het medipreventiecentrum, het is speciaal geschikt voor ongedurige kinderen 😀 Scholen schaffen de kussen ook steeds vaker aan.

  Cleo, in de vakantie ging het heel goed, tot nu toe ook, maar ik wacht even af. EVengoed heb ik het idee dat Bel nu wel meer zelfvertrouwen heeft en dat we er goed aan hebben gedaan een aantal zaken voor de vakantie even aandacht te geven. Ze heeft het nu nooit meer over het auto ongeluk en over de arm van Liz.

  Denise, je kan niet alles bijhouden. 😉

  Like

 5. Esther, als het wiebelkussen niet super werkt zou je ook eens naar een kinderfysiotherapeut (liefst met aantekening sensorische integratie) kunnen gaan. Je hebt nl. meerdere soorten kussens. Dan kan zij kijken welke het beste geschikt is en evt. andere tips geven. Bij ons op school hebben meerdere kinderen er een en het werkt super als het goed afgestemd is.

  Like

 6. weer wat geleerd een wiebelkussen. Ik had er nog nooit van gehoord. ;-)Mijn smurf is voor het eerst naar school gegaan deze week. veel huilen en niet willen. zucht. vind het zo zielig. Maar goed hopelijk gaat hij snel met veel plezier.

  Like

 7. Nou jaaaas, zit ik net de flair te lezen. Staat je boek getipt!!! Wilde in de trein zeggen dat ik je kende, bedacht me ineens dat sat alleen komt door je blog, want ken je niet in real life… Haha. Maar gaaf, in de flair!!!! 🙂

  Like

 8. Ieder van de kletsen een eigen gebruiksaanwijzing, de een kan niet blijven zitten en de ander niet blijven liggen 😉 Maar fijn dat je hand weer beter is, toch vaak handig, 2 handen gebruiken. En ook fijn dat Paul zo geniet van de veilige ramen, ik zou me ook veel rustiger voelen met onbreekbaar glas. Een wiebel kussen heb ik nog nooit van gehoort en ik ken me er ook niet veel bij voorstellen. Maar 1 vraagje; heb je het echt met je moeder een half uur over de komkommers gehad? 🙂

  Like

 9. Een wiebelkussen? Dat kennen ze hier in België volgens mij nog niet. Olivia gaat 1 september weer naar school.. Naar het Eerste Leerjaar, zoals ze aan iedereen trots meldt. En… wij maken ons ook een beetje zorgen om haar concentratievermogen, want nu wordt het wel menens. Dus vertel: waar kun je zo’n wiebelkussen krijgen en wat is het precies?
  Misschien ook wel wat voor mij? Ik hou het ook geen 5 minuten per keer achter beeldscherm uit…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s