This is the voice … of …


“Ooo,” verzucht buurvrouw C. “Kijk dan toch! Allemaal knópjes!”

Marcel van Broadcast Facilities Nederland grinnikt om haar enthousiasme. “Nergens aankomen,” zegt hij. “Eerst koffie!”

Koffiedrinken in een echte geluidsstudio! Vet!
Dat is nog eens een manier om de week te beginnen. En dan heb ik ook nog chocoladekoekjes meegenomen, wat een feest. Lezeres Dorien weigert. “Chocolade eten is niet handig als je iets moet inspreken,” zegt ze. “Je mond gaat er van plakken en dan wordt je uitspraak kleverig.”
“Jeetje,” mompelt buurvrouw C. met haar mond vol koek. “Jij bent écht professioneel!”

En professioneel is ze zeker! Zonder haperen spreekt Dorien de eerste hoofdstukken van Je kan er maar beter om lachen in. Daarvoor zijn we immers gekomen; om een begin te maken met een luisterboek. Het is echt heel grappig om te horen hoe mijn verhaal opeens een ‘stem’ krijgt.
“Je lezers kunnen straks dit eerste deel via jouw site downloaden en afluisteren,” zegt Marcel. “Als podcast en als mp3.”

Dorien blijkt een natuurtalent. Slechts een enkele keer wordt ze bijgestuurd door Marcel. Wanneer hij wat tegen haar wil zeggen ‘breekt’ hij ‘in’ via de intercom. (Dorien zit in een geluidsdichte ruimte en kan ons niet horen, wat overigens maar goed is ook want buurvrouw C. en ik kunnen het niet laten om alle knopjes en microfoons uit te proberen. “Chantal, kassa zeven!” “Beha’s met rookworstaroma, Echt Hema!” “Vijftig tinten grijs inspreken lijkt me ook wel leuk.” “Ja! Als hoorspel!” “Meneer de voorzitter, kunnen we het even centraal houden? “Doe toch normaal man!”)

Na anderhalf uur staat alles goed op ‘de band’ en is Marcel tevreden. Dorien neemt een chocoladekoekje. Ze ziet er een beetje verhit uit. Professioneel voorlezen is hard werken!
“Zo, nu ga ik knippen en plakken,” zegt Marcel. Uit mijn ooghoek zie ik C. verlangend naar het opnamegedeelte van de studio kijken.
“Ik durf het bijna niet te vragen,” zegt ze, “maar… mag ik even?”

En tot ons grote genoegen ‘mogen’ we. Buurvrouw C. en ik mogen samen een liedje inzingen. Heel origineel is het niet geworden en de gouden harp zullen we er niet mee winnen (“we reden net langs het opnamegebouw van The Voice of Holland, daar kunnen we het ook proberen”‘) maar hè, wij hebben een hit, opgenomen in een professionele studio, cool toch?!

Binnenkort meer over de podcast Je kan er maar beter om lachen (H1 tot H6)

~~~~~
Klik hier voor de wedstrijd van Je kan er maar beter om lachen.
Klik hier om Je kan er maar beter om lachen te bestellen.

12 thoughts on “This is the voice … of …

 1. Geweldig ! Afgelopen weekend wou mijn meisje zingen voor oma die jarig is. Vraagt ze aan oma; met of zonder koe ! Mijn moeder begreep er helemaal niks van 🙂

  Like

 2. Ha ha, en niemand zei tegen jullie ‘Zouden jullie dat nou wel doen meisjes?’ Haha, nee geintje hoor, grappig.

  En vooral dit: “Chantal, kassa zeven!” “Beha’s met rookworstaroma, Echt Hema!” “Vijftig tinten grijs inspreken lijkt me ook wel leuk.” “Ja! Als hoorspel!” “Meneer de voorzitter, kunnen we het even centraal houden?” “Doe toch normaal man!”) 😀

  Like

 3. Ik vind het heel dapper van jullie 😀 Ik had mijn zangkunsten niet zo durfen tonen :$ Leuk dat buur(boor)vrouw C nu ook een gezicht en een stem heefd 🙂 En wat waren jullie lekker melig, moest lachen om jullie omroepkunsten 😀 Respect voor Dorien, ik ben met voorlezen niet erg textvast en inproviceer regelmatig 😉

  Like

 4. Woehoe het Cadeaupakket voor mijn vriendin is binnen! ‘t is dat ik nog lang niet jarig ben en al 2 boeken heb anders had ik het zelf gehouden 🙂 Thanks Esther!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s