Van School naar Schoorl


Dat was een fijn weekend!

Allemaal heel erg bedankt voor de leuke felicitaties via blog en facebook. Het maakte dat ik me bijzonder jarig voelde en dat was nodig want het was voor het eerst (sinds ik Paul ken) dat ik een verjaardag zonder mijn man vierde. Hij stond nog beurs te zijn op de beurs in Noorwegen en kwam pas heel laat ’s avonds thuis. Toen waren wij al weg.

Overdag werd ik flink getrakteerd op taarteters. Reuze leuk want ik had toevallig best veel taart gehaald. Ik werd verrast met leuke cadeautjes en, zoals jullie zien, een mooie tekening. Van wandelvriendin B. kreeg ik een notitieblok van Plint met ‘te doen’ lijstjes waartussen een aantal ‘lekker niet doen’ lijstjes gevoegd was. Briljant, vooral omdat ik toevallig van plan ben om komende week een flink aantal dingen niet te gaan doen, dus daar kan ik wel een lijstje bij gebruiken.

Na Schooltijd was het Schoorltijd. Ik stapte dorstig in de auto – was vergeten een flesje water mee te nemen – en verheugde me op een kop thee aldaar. Halverwege werd ik slaperig en ruilde ik in gedachten de thee voor koffie maar tegen de tijd dat we aankwamen (flink wat file verder) had ik alleen nog maar zin in een verjaardagswijntje.

En die kreeg ik. Sterker nog, ik kreeg een ouderwetse familieverjaardag! In het huisje hingen slingers, op het raam hing ‘gefeliciteerd’, ik kreeg cadeautjes en er werd voor me gezongen. Mijn moeder had lekker gekookt en ’s avonds keek ik met ‘de meiden’ (dwz de Kletsen, schoonzus en ik) gezellig naar The Voice Of Holland terwijl we met dekentjes op de bank lagen. Ik ging slapen als een tevreden mensch.

De volgende ochtend voegde Paul zich bij ons en na de gebruikelijke ‘o-pappa-we-hebben-je-zo-gemist-en-heb-je-een- cadeautje-voor-ons-meegenomen’ begroetingen gingen we lekker naar het strand. Het was niet superwarm en het waaide maar de zee was zeer aangenaam! Voor we het wisten lagen de meisjes allemaal in het water, en dat in september!

Het bleef het hele weekend droog. We speelden in het speeltuintje, we barbecueden en aten bedorven verjaardagstaart (“mamma? wat is dit groene spul?”). Veel te snel was het weekend voorbij en zaten we alweer in de auto terug naar huis. Met twee boze meisjes die vonden dat het weekend nog helemaal niet was afgelopen en dat het maar stom was dat ze bij oma wegmoesten. Van Schoorl naar School, nou, daar hadden ze heus geen trek in.

Natuurlijk zei ik – heel pedagogisch – dat aan alle goede dingen eens een einde komt. En dat het einde weer het begin is van iets nieuws, iets anders, dat ook vast weer heel leuk wordt. Maar ondertussen dacht ik, wat klets ik toch. Ze hebben gewoon helemaal gelijk. Van Schoorl naar School, daar is toch stom?!


Een leuk idee van één van mijn lezers: allemaal op ‘ons’ eigen boek stemmen! Ga naar de pagina van NSpublieksprijs (KLIK), vul bij eigen keuze Je Kan Er Maar Beter Om Lachen in en stem. Als je zin hebt natuurlijk.

14 thoughts on “Van School naar Schoorl

 1. Klinkt als een geslaagd weekend! Ik heb trouwens op je gestemd voor de NS publieksprijs. Had geen enkele van de titels uit de voorselectie gelezen, dus ben voor de optie “eigen keuze” gegaan. Als alle lezeressen dat doen, maak je best een kans, dat zou toch wel heel cool zijn 😀

  Like

 2. Daar kan ik mij ook heel veel bij voorstellen. Vandaag horen wij bij de club die ook de zomervakantie 2012 vaarwel moet zeggen. Doorbijten dus na een heerlijke laatste week waarin we het bestaan van 400 jaar Beemster vierden. En met een brugpieper (Machteld: Tas waar ga je met dat kind heen!) *:)hebben we vandaag en morgen dan nog wel iets verlening maar 2 weekjes vakantie erbij had best gemogen.
  Al had mijn dochter die naar groep 5 gaat er wel zin in!

  Like

 3. Las je blog nog eens en herkende het gevoel van geen echtgenoot op je verjaardag 8-/ Als mijn verjaardag (15 juli) binnen de zomerfeesten van de vierdaagse viel was mijn lief ook afwezig 😥 En hoe is het met Paul, beurs te zijn op de beurs in Noorwegen? :DHeeft hij veel reactie’s op zijn uiterlijk gehad ? 😉

  Like

 4. Ja zeg, hij was de hit van de beurs 😀 Hij is nu weer terug en de korsten zijn eraf, hij is nu nog een beetje gelig met een paar grote roze vlekken. Ik denk dat hij er wel weer bovenop komt.

  Like

 5. Véél te laat, maar alsnog gefeliciteerd! Is dit het 1e jaar dat je 39 wordt? ;-P

  Mooie foto’s, het ziet er uit en klinkt als een heerlijk weekend!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s