Vrijwilliger van de week


Zo, hoogste tijd voor een blogje!

Ik was een paar dagen Druk en Afwezig. Met mijn nog immer verkouden kop ging ik aan de slag op school. Onze versierhoek moest nodig worden opgeruimd en daarna spoedde ik me naar vriendin M. om haar te helpen met de halfjaarlijkse kinderkledingbeurs. Hoestend en proestend sjouwde ik afwisselend met dozen versierspullen en kinderkleding, terwijl ik me ondertussen afvroeg wanneer de Koningin zou komen met een lintje!

De Koningin kwam niet. Wél kwam er iemand het kattenbordeel ophalen en een nieuw pak afleveren. Ik was opgelucht toen ik zag dat er tralies inzaten. Het in elkaar zetten zorgde voor stress maar met behulp van de Kletsen (en, het moet gezegd worden, het wiskundig inzicht van Lizzy) lukte het me om één geheel van de losse onderdelen te maken. Inmiddels is Tuffy verhuist en fluit alweer liedjes van plezier in zijn kooi-met-rollator. (Er zit een onderstel met wieltjes bij.)

En Tuffy was niet de enige die iets nieuws kreeg: op de beurs kochten we massa’s nieuwe kleren voor de Kletsen. Liz vond diverse hippe hesjes (ze zit in de hippe-hesjes-fase, ze vond er ook een met tijgerprint!) en Annabel verloor zich in een keur aan kleurrijke kleding. Twee dagen lang liepen ze rond op de beurs en ‘hielpen’ ons op geheel eigen wijze, terwijl ze ondertussen als wandelende reclamezuiltjes de kleding van vriendin M. promootten.

Zaterdagochtend fietste ik langs de apotheek voor een hoestdrankje en een nieuwe oogrimpelcrème. Terwijl ik stond te twijfelen welk merk ik het beste kon nemen schoot de apothekersassistente me te hulp: “Deze is het beste voor wallen onder de ogen.”
Oké, hint begrepen. Nog één dagje en dan ga ik uitrusten.

Maar toen de beurs was afgelopen had ik geen tijd om uit te rusten. Mijn nieuwe boekenkast was gearriveerd! En Paul, de schat, had hem al in elkaar gezet terwijl wij druk aan het verkopen waren. Toen ik hem zag – de kast, maar natuurlijk ook mijn man, duh – was ik zo blij dat ik meteen naar zolder rende om eindelijk mijn boeken uit het verdomme hoekje te halen. Eindelijk een boekenkast om mijn eigen boek in de zetten, hoe cool was dat?!

En nu is het alweer zondagochtend, het hoesten en snotteren wordt minder. Ik heb uitgeslapen, heerlijk ontbeten en zit nu met koffie van mijn nieuwe boekenkast te genieten. De zon valt in strepen door de ramen, mijn meisjes huppelen rond in hun nieuwe kleren, Tuffy hipt op en neer in zijn nieuwe kooi en ik?
Ik rust uit.


Tuffy in zijn nieuwe kooi.

Nieuwe kleren én een nieuwe boekenkast!

23 thoughts on “Vrijwilliger van de week

 1. Oh, ik zie het litteken van Liz’ glas-avontuur… indrukwekkend! Maar ze is nog jong, dus dat gaat nog een flink stuk vervagen, gelukkig.
  Leuk hoekje voor de boekenkast. Past precies.

  Like

 2. Die boekenkast herinnert me aan jou :D, ik weet ook niet hoe dat komt 😉 En welk merk was goed voor wallen onder de ogen? Ik kan wel een heeeeel goed merk gebruiken ;-P De kooi is gelukkig zachtrose en niet neon of zo 🙂 De kletsen zien er schattig uit! En succes met rusten, ik ga dat dadelijk ook minstens een uur doen in bad! Fijne zondag!

  Like

 3. Zit me in gedachten weer ff op jouw bank te plaatsen (lang gelee :)) maar stond daar niet de tv? Grappige kast! En volgende keer kom ik ook naar de beurs, had me vast veel meer kleding voor mijn geld opgeleverd voor de kinderen, dan wat ik afgelopen vrijdag in de winkel heb uitgegeven (en we zijn er nog lang niet…)

  Like

 4. Mooie hooi heeft Tuffy! Poederroze 🙂

  Van welk merk is de boekenkast, ik ben al tijden op zoek naar zo’n kast!
  Zet ik straks jouw boek er ook in in 😛

  Like

 5. Woood is t merk. Ik heb t beteld via internet, een bedrijf levert de delen los, dit zijn 6 delen, ze zijn los bestelbaar en je kan de kadt dus veranderen. Leuk he? Zo blij mee.

  Rest reageren doe ik straks, moet nu ff veurlezen…

  Like

 6. Karen, je geheugen is goed hoor! Daar stond inderdaad TV maar al een tijd geleden hebben we de kamer ‘omgegooid’. Er heeft heel lag een tafeltje voor de kids gestaan, maar nu dus een boekenkast. Voor jouw kids zal er minder zijn op de beurs, vanaf 134 is er niet zoveel meer. Liz had ook maar ‘n paar dingetjes. Bel daarentegen…

  Muts, ja. Ik vind het ook steeds weer heftig om het te zien. Er wordt ook vaak naar gevraagd. Ze gaan het waarschijnlijk ooit nog weghalen eind lagere school. Liz lijkt er zelf niet al te veel mee te zitten. (Gelukkig)

  Cleo, zoveel boeken heb ik niet, ik heb een fijn ruilsysteem met vrienden, ik geef veel weg en ik lees regelmatig digitaal. Ik ‘spaar’ geen boeken. In de boekenkast staan vnl. boeken die ik nog wel eens wil pakken, bijzondere boeken of mooie boeken. Ik heb nog wel wat boeken die ik weer achter het schot ga zetten (vnl. studieboeken of boeken waarvan ik denk dat de kinderen ze nog willen lezen) maar probeer niet te veel boeken te verzamelen. 😀

  Tanja, eucerin. 😉

  Like

 7. Echt een superboekenkast!!!
  Ben ook tijden op zoek geweest..(zonder resultaat of echt megaduur) maar was er nu zo aan gewend aan dat de boeken op de gang staan dat de boekenkastruimte pc ruimte geworden is…
  Maar nu 8-/, toch eens kijken voor een leeg pleje ergens

  Like

 8. Hai Esther,
  Wij kennen elkaar op geen enkele wijze, maar via google alerst kwam jouw “Tuffy”bij mij naar boven. Ik heb nl een opklapbaare poef ontworpen met de naam Tuffy. Echt grappig dat jullie volgeltje ook zo heet. Als je wilt zien hoe het eruit ziet kijk dan op mn website: http://www.tuffyandco.com.
  Gr.Haidy

  Like

 9. Ik zou niet zonder boeken kunnen leven. Ik lees ze vaak wel 4 of 5 keer. Zelfs boeken uit mijn jeugd lees ik nog wel eens, en die ik miste maar waar ik goede herinneringen aan heb die koop ik opnieuw (lang leve marktplaats). Net de serie Bolderburen gekocht van Astrid Lindgren. Bij mijn verhuizing 4 jaar geleden had ik alleen al 30 dozen boeken. Nu gelukkig genoeg ruimte om alles neer te zetten, raar maar ik ben er aan gehecht. Deel van m’n leven denk ik.

  Like

 10. Geweldige kast! Ik ben ook gek op boeken en lees ze allemaal nog op papier. Ik heb van boeken zelfs mijn beroep gemaakt.
  De muziekvereniging van de buurman organiseerde afgelopen weekend een boekenbeurs en ik had beloofd mijn boekenkasten eens uit te spitten en een gift te doen voor de beurs. Helaas……ik kon van geen enkel boek afstand doen.
  Aan elk boek kleeft wel een herinnering. En net als Cleo lees ik sommige boeken steeds opnieuw, heerlijk.

  Like

 11. Wat leuk Haidy! Ik heb jouw “Tuffy” bekeken, wat een leuk ding hoor! Bijna jammer dat ik al ‘een Tuffy’ heb. 😀
  Nee hoor, ik houd hem in mijn achterhoofd voor als de meiden wat groter zijn, heel leuk voor op hun kamer.

  Vind het altijd zo grappig te horen dat mensen boeken meerdere keren lezen. Zou ik ook wel willen, dan hoef je niet zo vaak iets nieuws te hebben, maar ik vind er gewoon niets aan, een boek twee keer lezen. Ik geloof dat ik werkelijk nog nooit een boek meer dan een keer heb gelezen, op de kinderboeken na dan. 😀 En mijn eigen boek. 😉

  Like

 12. “Deze is het beste voor wallen onder de ogen.”
  Oké, hint begrepen. 😀

  Ik heb zo’n groen stick, met zo’n zilveren balletje erin dat je even onder je oog kunt heen en weer laten rollen. Gebruik ik soms. Of je er anders van uit ziet na gebruik betwijfel ik, maar het voelt heerlijk fris en wakker!

  Like

 13. Superleuk spijkerjurkje!!!!! En de legging kan zo bij mijn panty-verhaal. 😉

  Grappig van die boekenkast trouwens. Ik herinnerde me dat je inderdaad ooit schreef dat je geen boekenkast had en dat je je boeken nooit bewaarde (wat mij, met mijn 3 Billy’s vol boeken verbaasde), maar toen je eigen boek uitkwam dacht ik wel ‘Hoe moet dat nou?’ En ook uberhaupt, een schrijver die geen boeken thuis heeft… Nou ja, tegenwoordig kun je dan gewoon volhouden dat je e-reader er vol mee staat, maar dat je die toevallig net even hebt uitgeleend, of zo. 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s