The Secret Library


Weten jullie hoeveel twintig keer “Je kan er maar beter om lachen” weegt? Nee? Nou, te veel om mee te sjouwen naar Amsterdam. Zeker als je óók nog eens de verkeerde schoenen aan hebt.

Om kwart over tien was ik er eindelijk. In The Secret Library van museum Van Loon aan de Keizersgracht waar ik was uitgenodigd voor een kleine persconferentie te ere van Valentine van de Landes (oprichtster Tenpages.com) nominatie voor de Cartier Women’s Initiatieve Award.

Nadat Cartier Europe en Tenpages.com uitgebreid aan het woord geweest waren ‘mocht’ ik naar voren. Er werden wat vragen gesteld over mijn boek (in het Engels) en ik mocht een stukje voorlezen uit mijn boek, net als Edward Hendriks van ‘Bloedgeld’. Toen ik mijn stukje las werd er flink gegniffeld, behalve door de Franstalige Cartiers, wat ik dan wel weer logisch vond. (Fransen hebben tenslotte een heel ander soort humor.) Al met al leek het me best goede PR voor mijn boek. Er waren tenslotte mensen van Vogue, Red en Elsevier. Die konden óók vast wel eens ergens maar beter om lachen.

Na de persconferentie dronken we champagne uit speciale Cartierflessen. Het was pas één uur, maar ik schonk toch nog een keertje bij. Een mens kreeg tenslotte niet elke dag de kans om champagne in een ‘Secret Libery’ uit de zeventiende eeuw te drinken. Dat hadden mijn boek en ik toch maar weer mooi voor elkaar genetwerkt.

Twintig boeken lichter – en met nog steeds knellende schoenen – ging ik een uurtje later weer op huis aan. De champagne had me een beetje licht gemaakt in mijn hoofd en buiten de beschermende omgeving van The Secret Librery was het licht opeens hard en vaal. Ik struikelde ergens halverwege de tweede klasse in de Sprinter naar Amersfoort.

Maar dat kwam natuurlijk door die verkeerde schoenen.

8 thoughts on “The Secret Library

  1. 🙂 🙂 Fransen hebben toch een ander soort humor…..Hij had het misschien niet helemaal begrepen !? Wel spannend hoor, een echt persconferentie !

    Like

  2. Wow, goed bezig hoor. Ik hoop je echt binnenkort bij De wereld draait door te zien. Als het zover is, dan waarschuw je ons wel, hè? Want dat wil ik niet missen!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s