Carrièreswitch


Liz wil chirurg worden
.

Dat roept ze al heel lang en sinds ze zelf is geopereerd (door een erg leuke vrouwelijke chirurg) weet ze het zeker. Zíj gaat in het ziekenhuis werken en wel als snijtafeldame. Dat is haar droombaan, zoals ze zelf zegt.

Tenminste, dat wás haar droombaan. Totdat haar zusje eergisteren haar vinger openhaalde aan het doucheputje en Liz dacht dat de halve vinger eraf was. Toen rende de aankomend chirurg prompt bloot en luidkeels gillend de badkamer uit.
“Als ik al zo schrik van een het idee dat iemand een vingertopje kwijt is, hoe kan ik dan ooit een goede chirurg worden?” vroeg de Klets zich hardop af. (Ja, haar zelfkennis is op niveau!)
“Tja,” zei ik. “Daar moet je dan mee leren omgaan.”

Maar Liz zag de bui al hangen. Loshangende vingertopjes waren niets voor haar. Tijd voor een carrièreswitch. Het chirurgijnsgilde zou het niet worden, maar de witte jassen lonkten. Wat moest ze nu?
“Ik word drankjesmevrouw in het ziekenhuis,” kondigde ze tenslotte aan.
“Apotheker,” constateerde Paul. “Dat is ook een mooi beroep.”
“Nee hoor,” zei Liz. “Ik ga koffie en thee op de zalen rondbrengen.”

Afijn. Gelukkig heeft ze nog even de tijd om te kiezen wat ze nou eigenlijk precies wil.

22 thoughts on “Carrièreswitch

 1. 🙂 Het ziekenhuis blijft aantrekkelijk. Maar ik weet uit ervaring dat de plannen van vroeger nog hééél vaak kunnen veranderen. Sterker nog: ik weet nog steeds niet wat ik later wil worden 😉

  Like

 2. Hahaha, die Muts. Ik weet het ook niet. Gelukkig duurt het nog heel lang voor ik groot ben. 😀
  Paul zegt altijd: “Ach, had ik maar een vak moeten leren.” (En die doet iets onwijs specialistisch op gebied van scheepsairco.)

  Like

 3. 🙂 ik deed het als bijbaantje, drinken en eten rondbrengen in het ziekenhuis. Was erg leuk!
  Ach ze heeft nog genoeg tijd om te bedenken wat ze wil!

  Like

 4. Ach, ben zelf zoéen van 12 ambachten (gelukkig zonder de ongelukken) en nog steeds niet 100% zeker van wat ik nou wil worden…denk dat ik het tegen mijn pensioen (over 20 (of 25, afhankelijk van onze overheid) wel es zal weten… 😀

  Like

 5. Ik ben begonnen in het onderwijs. Bij de vorige crisis was daar geen baan in te vinden. Dus omgeschoold naar hypotheekadviseur (en makelaar). Nou daarmee kan je tegenwoordig ook gelijk door naar de voedselbank.
  Mag nu op mijn 50ste voor de derde keer in mijn leven een carriereswitsch maken want in de financiele dienstverlening zie ik het niet meer goed komen.

  Gelukkig heeft Liz nog een heel leven voor zich. En zoals uit alle reacties blijkt, je keuze is niet voor het leven.

  Like

 6. “Nou daarmee kan je tegenwoordig ook gelijk door naar de voedselbank.” 😀

  Triest maar wel waar. Ik ben niet voor niets mijn schrijversactiviteiten aan het uitbouwen. Enig idee wat je gaat doen nu, Cleo?

  Moi: dan al!? 😉

  Like

 7. 😀 Goed dat ze inderdaad nog genoeg tijd heeft om na te denken. Mijn interesses liepen vroeger uiteen van kapster tot dokter en van archeoloog tot juf. Ambtenaar kwam niet in dat rijtje voor, maar dat ben ik nu wel. En ook nog met heel veel passie (ja mensen, ze bestaan echt: gepassioneerde ambtenaren ;-)).

  Like

 8. zou misschien wat zijn tips ut te wisselen over bespaar en het uitbouwen van activiteiten voor geld of waar geld the verdienen is, als een nieuwe blogger (ik heb ze niet die tips trouwens) en je kan het ook al veel vinden misschien.
  Ik wilde vroeger juf worden….ben ik nu niet 🙂
  Cleo heel veel succes! Misschien als je inde financiele dienstverlening hebt gezeten heb jij tips of zou je mensen betaald kunnen helpen met budgetteren ofzo of helpen wat het nieuwe kabinet voor ze betekent.. ik roep maar wat.

  Like

 9. Ik wist echt niet wat ik wilde worden, alleen wat ik perse niet wilde 🙂 Via, via, via ben ik de zorg in gerold met de gedachte; och ik kan altijd weer met de opleiding stoppen als het niets is. Tijdens de opleiding echt merkte ik dat ik zorgen voor anderen leuk vind en door de loop van 30 jaar ging ik het nog steeds leuker vinden 🙂

  Like

 10. Paul heeft gelijk, dat apotheker een mooi beroep is. Maar drankjes rondbrengen is toch een iets te grote versimpeling van mijn vak 😥
  Ik wil Paul wel een keertje komen uitleggen wat ik nu allemaal doe, hoor 😉

  Like

 11. Ik weet ook nog steeds niet wat ik wil worden. Ik word volgend jaar 40 ! Ben onlangs, na 15 jaar voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, mijn baan kwijt geraakt door een faillisement. Ik was ook wel toe aan een nieuwe uitdaging hoor ! Maar van een baan naar een andere baan was iets handiger geweest. Sta nu dus voor een tweesprong; ga ik gewoon werken als ik al een baan kan vinden of ga ik iets doen wat ik echt leuk vindt ?

  Like

 12. Ik denk zelf aan budgetcoaching, bewindvoering oid. Soort combi van coaching (kan ik m’n onderwijzerskwaliteiten wellicht gebruiken) en m’n kennis van de financiële wereld. Opleidingen zijn alleen allemaal zo krankjorem duur, dus moet wel zeker weten wat het gaat worden).

  Like

 13. Mijn bijna vijfjarige wil het allerliefst schoonmaakster worden. En ze vindt het nog steeds jammer dat we een vaatwasser hebben, afwassen was namelijk het allerleukste van de zomervakantie :-).

  Like

 14. Ik wist vroeger echt wel wat ik wilde worden, vrachtqwagenchauffeur! 🙂 Ik zat op de Mavo en koos een vakkenpakket met alle talen, want ik ging internationaal rijden. Ik was erg zeker van mijn zaak. Toen ik de eindexamenklas zat, zeiden mijn ouders dat het nooit stom was om ook eens bij ander opleidingen te kijken, om te beginnen met de kappersopleiding. Na de open dag heb ik me meteen opgegeven en heb tien jaar een kapsalon gehad! 😉 Maar nu ben ik ook nog steeds niet groot en nadat ik al 8 jaar in een fietsenzaak werk, ben ik weer onrustig en dus zoekende wat er nu op mijn pad komt…… :{

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s