Ik ben ..


Ik ben verkoudener dan verkouden.

Ik weet niet of het woord verkoudener bestaat – Wordfeud zou het waarschijnlijk afkeuren – maar het is hoe ik me voel. Wattig, snotterig en moe als een hond. De bacteriën komen letterlijk mijn neus uit.

Ik ben er flink beroerd van
.

Gisteren had ik een crematie. Een prachtige uitvaart op een trieste dag vol ‘Novemberrain’. Er was mooie muziek, er waren mooie woorden en er was een gezellig drankje na afloop. Er was eigenlijk maar één minpuntje: dat de overledene er niet bij was. Ze hield van buurtroddels en ze had dit zó gezellig gevonden. En ze was echt nog veel te jong om te gaan.

Ik ben er erg verdrietig van.

De afgelopen week was niet helemaal mijn week. Paul in Rusland, aanwassende verkoudheid en een stuk of wat mensen die niet deden wat ze me beloofd hadden. En daardoor kon ik dan weer niet verder. Gelukkig is Paul weer terug, maar ondertussen zit ik nog wel met een paar losse eindjes. Ze maken mijn hoofd onrustig.

Ik ben daar erg opstandig van.

Als grapje had Paul gisteravond Russische chocolademuntjes in de schoenen van de meiden gedaan. Het gevolg was dat Annabel heel verontwaardigd kwam vertellen dat ‘het niet anders kon dan dat pappa die in haar schoen had gedaan want hoe kwam Sint aan Russiche chocolademunten?!’. Het andere cadeautje – een notitiebolkje met vogels erop – kwam wel van de Sint want Sint ‘weet dat ik van vogels houd’. Best grappig, die denkwijze van zo’n zevenjarige. Jammer dat het om zes uur ‘s ochtends was.

Ik ben daar nu heel moe van.

Normaal sta ik op met een glimlach, vandaag sta ik op met aspirine. Als Paul zo beneden is dan ga ik nog even een uurtje op bed liggen. Dan komt de glimlach vast wel weer terug. Ik ben de laatste tijd écht een stuk makkelijker geworden merk ik. Het leven komt zoals het komt, soms met een verkoudheid, soms met teleurstelling, soms met de dood. Het is fijn om een weblog te hebben om daarover te kunnen schrijven.

Ik ben daar heel blij om.

13 thoughts on “Ik ben ..

 1. Gemakkelijker worden voor jezelf en voor je omgeving is een van de voordelen van ouder worden 🙂 Het nadeel van ouder worden is dat je helaas van heel veel mensen afscheid moet nemen. Sterkte!

  Like

 2. Mooi geschreven Esther! Ik ben ook heel blij dat je dat met ons wil delen.Vaak zo herkenbaar, uit het leven gegrepen zeg maar 🙂 En de reactie’s doen me vaak ook goed.
  @ Peety: Heel mooi gezegt 🙂

  Like

 3. Mooi verwoord. Lig ook al een week onder de wol. Heerst vast in het midden van het land. Misschien helpt de soep van de dag je er weer een beetje bovenop. 😉

  Like

 4. Fijn dat we de blog hebben. 😉
  Hier wilden ze om HALF VIJF al in hun schoen kijken. Heb ik nog een uurtje kunnen rekken (met zijn drietjes knus in bed), maar nog echt slapen… :-/

  Sterkte met wat minder gaat. Het gaat vast snel weer goed allemaal.

  Like

 5. Mooi stukje. Verdrietig, een begrafenis. Is zo onomkeerbaar, dood gaan…
  Fijn dat Paul weer terug is, om thuis de boel weer even te delen.
  En tip om zondag de kinderen niet zo vroeg uit bed te laten gaan na schoen zetten: schoen niet zetten… 😉
  Althans: niet op zaterdag schoen zetten, maar op zondag 🙂

  Like

 6. Wij doen het tegenwoordig op vrijdag, dat scheelt. Maar er logeerde een vriendinnetje en toen ‘mochten’ ze nog een keertje.

  En verder: dank voor alle mooi reacties. Kus!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s