Het wachten is op de godin in leren bikini …


Een bijzonder licht doet alles glinsteren. Het is Aurora, de dagenraad, die met haar roze vingers het gordijn van de ochtend langzaam opentrekt.

“Goedemorgen,” jubel ik, terwijl ik mijn ijskrabbertje bij wijze van groet in de lucht houd. De ramen van mijn auto zijn bedekt met ijs in de vorm van van veren en blaadjes. Eigenlijk is het te mooi om af te krabben, maar het rijdt zo beroerd als ik er niets aan doe. Ik laat de motor draaien, haal een kop koffie en krab in alle rust mijn auto schoon. Zie, zo stom was het niet om van de week alvast schaatsen te kopen.

Onderweg naar de sportschool zie ik hoe de zon een goudkleurig licht over de toppen van de bomen strooit. De schaduwen op straat zijn langgerekt en samen met de stroken zonlicht zorgen ze voor een fantasy-achtige sfeer. Een beetje een sprookje, een beetje horror. Alsof er iets staat te gebeuren. Het wachten is op de godin in leren bikini, denk, terwijl ik afrem voor een tegemoetkomende bladblazer.

De bladblazer neemt de tijd. Wonderlijk ding is het eigenlijk. Hij slurpt, borstelt en lispelt over de weg. Zijn enorme slurf, een soort kruising tussen een flinke fallus en een lamprei, blaast eerst de blaadjes bij elkaar en zuigt ze daarna op. Het apparaat doet me denken aan die onnozele blauwe stofzuiger van die kansloze Teletubbies. Noenoe, geloof ik. Hij slurpte altijd de gemorste Tubbytoetjes op.

De Teletubbies. O, O! Lang geleden dat ik daarna keek. Jammer eigenlijk, ik vond ze wel leuk, die kleine vetzakjes. De tijd gaat écht snel. De laatste dag van november alweer, dat betekent dat mijn oma zou zijn verjaard als ze nog zou leven. De herfst gaat plaatsmaken voor de winter, het laatste blad wordt niet voor niets vandaag preventief geruimd, en morgen begint de Advent: aftellen, elke dag een chocolaatje uit de kalender en niet te vergeten: de serie Janken met Linus op Nederland 3.

Ik vervolg mijn weg en ik zet de radio hard. Roel van Velzen sing sing singt zijn decemberhit en ik vraag me af of we dit jaar een witte kerst zullen krijgen. Misschien weet de Paus het, ik kan het hem via Twitter vragen, want ik heb net op het nieuws gehoord dat de Paus tegenwoordig ook een Twitteraccount heeft. Ik weet nog niet precies wat ik daarvan vind, maar dát ik er iets van vind, is zeker.

Bijna december. Op naar de Taxfreezone tussen Kerst en het nieuwe jaar. Tevreden bestudeer ik mijn gezicht in de achteruitkijkspiegel en besluit: vandaag is een mooie dag voor zelfreflectie.

12 thoughts on “Het wachten is op de godin in leren bikini …

 1. Aaah, mooie bespiegelingen op de vroege ochtend. En ach ja, janken met Linus komt weer! Wel op een godsonmogelijke tijd zie ik, om 7.45, op het toppunt van ons ochtendlijke spitsuur. Oudste begon raar te snuiven toen ik m laatst vroeg of we weer gingen kijken, jongste wil nog wel. Lijkt me wel lekker, nog even in bed in het donker kijken tijdens deze laatste maand van het jaar, met de warme kindjes tegen me aan. Helaas gaat het bij ons altijd lichtelijk/behoorlijk chaotischer aan toe. Linus overslaan dan maar? Dat is ook weer zo’n ‘end of an era’. Net als Noonoo, al heb ik met die laatste minder moeite gehad. Misschien sneak ik voortaan ‘s ochtends zelf even terug naar bed en kijk ik alleen Linus. En pink ik een traantje weg bij de eindtune… End of an era indeed…

  Like

 2. “Oudste begon raar te snuiven” 😀 😀

  Ben jij nog niet beneden dan? Om kwart voor acht? Dan zitten ze bij mij aan t ontbijt en dan zet ik de TV aan. Verplicht in december Janken met Linus op. 😛

  PS als je niet weet wat een lamprei is moet je ‘m ff googlen. 😛

  Like

 3. Esther, wat heb je het toch weer prachtig verwoord! Ook ik was vanmorgen betoverd door een koude, beetje witte wereld waarin je al kon zien dat de zon vandaag een kijkje om de hoek komt nemen. Spontaan kreeg ik zin om te schaatsen en warme chocolademelk te drinken. Kom maar op met een koude en mooie zonnige winter.
  Linus ken ik niet, maar net wel even gegoogeld, misschien nog iets te moeilijk voor mijn peuter van 3, maar ga zeker eens kijken!
  Goed weekend.

  Like

 4. Wat een talent om van zo’n beschouwend gevoel zo’n grappig stukje te maken. Ik heb een paar keer gelachen, geglimlacht, gefronst en ja geschud achter mijn computer.

  Het is een gekke tijd, zo voor de feestdagen. En ‘Janken Met Linus vind ik de benaming van de dag!

  Like

 5. wij hebben een strikt no-tv beleid ‘s ochtends en om 7.45 zitten we net wel/net niet aan tafel. voordat je denkt dat we een stelletje geitenwollensokkenrockers zijn, dat zijn we niet want in het weekend mag ie aan totdat we allemaal opstaan. dan hebben we er zelf tenminste ook nog plezier van 🙂

  Like

 6. En? Al uitgezelfreflexied?

  Je hebt in elk geval je best erop gedaan het mooi te beschrijven. 😉
  En ik kon het niet laten die lamprei even te googelen: GET-VER-DEM-ME.

  Ongelofelijk dat dat stukje over die taxfreezone alweer bijna een jaar geleden is! Uberhaupt… december lijkt nog ZO kort geleden, ook al is er veel gebeurd.

  Hier in Den Haag was het vanmorgen superglad! Ik slipte toen ik plots moest remmen, met 2 kids op de fiets… (wat erg, ik schrijf tegenwoordig vaak kids ipv kinderen, terwijl ik daar een paar jaar geleden nog een hekel aan had. Nou ja, scheelt weer tijd. :-))

  Je titel deed vermoeden dat het een heel ander soortig blogje zou worden, maar triggerde zeker. Benieuwd dus wat dat voor je ”kijkcijfers” doet. 🙂

  Like

 7. Ah ja, Linus! Wij hebben een tv-aan tot 7.45 beleid, maar voor Linus maken we wel een uitzondering!
  Hihi je had het stukje beter Linus in december kunnen noemen,maar ik ben overtuigd dat de godin in leren bikini meer bezoekers trekt! Je zou maar googelen naar een leren bikini en stuitten op een stukje over… Linus 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s