Na Kerst


Zo, daar zijn we allemaal weer!

Kerst overleefd, de wereld niet vergaan en een stel bejaarden heeft een viertal inbrekers in elkaar geslagen, allemaal goed nieuws wat mij betreft.

Ik hoop dat jullie het gezellig hebben gehad, ik heb dat zeker. We begonnen maandagavond in de kerk, ja, daar schrok zelf ook van, omdat Annabel als engel in het toneelstuk speelde en meezong in het kinderkoor. Het was een bijzondere mis waarbij ik bijna hoopte dat het allemaal waar was wat ze er vertelden. Helemaal Kerstig togen we huiswaards alwaar we – nadat ik de kindjes op bed gelegd had – The Hangover keken.

Eerste en tweede kerstdag waren minder stichtelijk. We gingen niet naar de ker, maar we aten met vrienden en familie. Brunch werd diner en de midnightsnack ging over in het ontbijt, zo ongeveer. We speelden bingo, aten ‘gourmet’ (hoe zeg je dat als je het woord ‘gourmetten’ wilt vermijden?) en we deden een speurtocht in de tuin die was uitgezet door mijn moeder. Het kerstdiner bestond uit een varkenspoot waarvan de mannen heel voorzichtig plakjes afsneden. De ham smaakte uitstekend en er raakte niemand gewond.

En nu is het alweer donderdag (Annabel: “Donderdag? Hoe kan dat nou? Gisteren was het toch Kerst?”) en maken we ons op voor Oud en Nieuw. Ter voorbereiding (en ter verbranding van de kerstcalorieën) ga ik vandaag en met een stel kinderen zwemmen. Een soort nieuwjaarsduik.

Alleen wat eerder.

En wat warmer.

9 thoughts on “Na Kerst

 1. Heel leuk blogje, Ik was al verbaast over de foto’s op FB, Esther en de kerk 😀 Die en deze foto’s zijn schitterend, Mooie Meiden! En tuurlijk sneden de mannen de ham aan, dan komt bij ze een oergevoel boven. Net als bij bbq-en trouwens 😉 Jij hebt vast een hele andere tuin dan ik, ik zou niet weten hoe ik hier een speurtocht moest uitzetten 🙂 En jouw “nieuwjaarsduik”trekt me ook meer aan den de originele ;-P

  Like

 2. Klinkt leuk allemaal!
  Ik ben de dagen trouwens ook een beetje kwijt hoor, net als Annabel. Moet steeds héél goed nadenken wat voor dag het ook al weer is.

  Ik zou zeggen ‘gingen we aan de gourmet’, als je gourmetten wilt vermijden, maar of het goed Nederlands is? *:)

  Like

 3. Groot he?! En wat ik zo leuk vond: ze hebben dezelfde ‘kerstjurk’ uitgezocht (bij Didi in de uitverkoop!) maar ze dragen hem verschillend, Liz met een glitterjasje erover en Bel met een vestje. Vond ik zo grappig.

  Like

 4. ik lag al in een deuk bij de eerste regel…..bejaarden die inbrekers in elkaar sloegen…allemaal goed nieuws 😀

  Mooie meiden heb je!
  en af en toe naar de kerk is helemaal niet erg 😉

  (volgens mij is iedereen een tikje van slag met de dagen, ik was gister medicijnen halen. De apotheker vroeg wanneer ik had besteld. Nou maandag meneer. Waarop hij antwoord, dat was gister! dan kan je het pas vanmiddag ophalen…. En hij werd schaapachtig rood toen ik hem vertelde dat het toch echt vrijdag was…..daar moest ie wel een minuutje over nadenken ook :D)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s