Ingesneeuwd


Vannacht zijn op de één of andere manier mijn gedachten ingesneeuwd geraakt.

Ik werd vanochtend wakker uit een hele rare, vermoeiende droom en ik kon het gevoel dat er iets aan de hand was maar niet van me afschudden. Niet dat ik me nou heel rot voelde, nee, het vooruitzicht van een dagje thuiswerken trok me wel, het was meer een soort blokkade. Alsof er een sneeuwduin lag tussen mij en de rest van de wereld.

Gisteren hadden we een heerlijke dag. Samen met mijn broer, mijn nichtje en mijn ouders gingen we schaatsen op een prachtige (natuur) ijsbaan in Lelystad. Het was koud en de wind was fel, maar wat was het super om met z’n allen zo lekker op het ijs te staan, de lucht vol ongeduldige sneeuw! Alsof de tijd ter plekke bevroor. Na afloop aten we erwtensoep en brood met spek om tenslotte nog even heerlijk in de sneeuw te spelen. Misschien is het daar ergens mis gegaan. Ik ben nogal openmindend natuurlijk en tja, als je dan in de sneeuw gaat rollen…

Het is best lekker rustig, zo zonder al die gedachten. En alle omgevingsgeluiden worden natuurlijk ook gedempt. Het is wit in mijn hoofd, wit en stil. Alsof ik sneeuwblind ben, maar dan met mijn blik naar binnen gericht. Annabel moest vanochtend drie keer vragen of ik haar haar wilde kammen en toen Lizzy een onaardige opmerking maakte vond ik daar eigenlijk niets van. De sneeuw verlegt mijn grens. Sneeuwgrens.

Toch ga ik straks maar even op zoek naar een speciale hersen-sneeuwschuiver. Of ik keer het zoutvaatje om boven mijn hoofd. Want het mag dan lekker rustig zijn, het is óók best een beetje vermoeiend, zo’n hoofd vol sneeuwjacht en bevroren gedachten. Ik vergeet steeds wat ik moet ik doen vandaag, en ik ben al drie keer voor niets naar boven gelopen. En met het schrijven schiet het ook niet op zolang ik geestelijk in een iglo zit.

Vlokken als woorden.
Telkens weer die witte waas.
Sneeuwbaleffect.

Echt, jullie moesten eens weten hoeveel moeite dit blogje me heeft gekost!

11 thoughts on “Ingesneeuwd

 1. ha ja… mooie state of mind toch voor even 🙂 beetje een halve winterslaap ofzo…

  en wat zijn je kunstschaatsen mooi super wit ook, ijs ziet er ook prachtig diepzwart uit

  Like

 2. Ik zou maar voor het zoutvaatje gaan 😀

  Ik stond net ook zonder geld bij AH :-S nadat ik er lopend met een boodschappenkarretje heen was gegaan, pff. En ik was nog niet helemaal bijgekomen van 30 kilo door de sneeuw naar school trekken dus het wordt vanavond maar patat.

  Like

 3. Da’s apart. Ik heb nou juist weer 1000 gedachten, die ik eruit probeer te gooien middels een winterse wandeling. Is ook gelukt, gelukkig. Of topic. Boekentip: la delicatesse van David Foenkinos. Luchtig, mooi, dun boek, zo gelezen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s