Een zonnetje


Zo. Doe mij maar koffie.

Het viel niet mee vanochtend. En dat terwijl de Kletsen toch uit logeren zijn! Alle tijd en alle rust om superrelaxed op te staan. Zou je zeggen.

Nou, niet dus. Gistermiddag rekte ik me even lekker uit en toen schoot er iets in mijn nek. De rest van de dag moest ik, wanneer ik iemand wilde aankijken, eerst mijn romp draaien en dan pas mijn hoofd. Soort omgekeerde uil ben ik nu.

Ik ging ’s middags gewoon aan de poets – beweging helpt is mijn motto – en dat ging heel aardig. Alleen daarna kon ik me daarna helemaal niet meer bewegen. Paul heeft me nog even gemasseerd maar ik zat zo vast dat zelfs dat kansloos was (maar wel lekker).

Tenslotte besloot ik in bad te gaan alwaar ik als een soort gestrande walvis lag te puffen en te steunen. Toen ik even later mijn tanden stond te poetsen zag ik dat ik één van mijn rimpels vriendschap had gesloten met een kraaipootje waardoor er – ter hoogte van mijn rechterjukbeen – een flinke kloof was ontstaan. Ik keek mijn spiegelbeeld boos aan. Ze keek boos terug. Waar was mijn innerlijke godin wanneer ik haar nodig had?!

Vanochtend was de stijfheid uitgebreid naar mijn schouders en mijn rug. In al mijn kreupelheid bereidde ik een kommetje muesli. Ik bladerde wat door mijn agenda, wanneer begon de zomervakantie ook alweer?

En opeens zag ik het. Zaterdag 31 augustus. “Veertig” stond er.
Ik had er een zonnetje omheen getekend.
O ja. Veertig. Nou, dat verklaarde een hoop.
Laat dat zonnetje maar zitten.

NB
Lezen over mijn ervaringen in een kookwinkel? Klik hier voor mijn nieuwste blog op Miss Perfect.

10 thoughts on “Een zonnetje

 1. hihi sorry moest toch wel lachen.
  Om die omgekeerde uil hihi en 😀

  O ja. Veertig. Nou, dat verklaarde een hoop.
  Laat dat zonnetje maar zitten.

  Wat ben je toch gevat. Heerlijk kan het wel even gebruiken ben ook toe aan een zonnetje. Zit met een blaasonstekking en mijn hele omgeving is voor mijn gevoel negatief. :-/ :@ :-@

  Like

 2. 51 voor mij dit jaar en op het moment voel ik me ook zo.
  Loop te hoesten als een zeehond, alles doet zeer, heel mijn rug is stijf, mijn ribben doen zeer van het hoesten en als extraatje lopen de tranen langs mijn benen iedere keer als ik een hoestbui heb.
  Blijf maar thuis vandaag 😉

  Like

 3. Ik ben nu bijna 2 weken 40 en ik kan je zeggen je voelt er niks van ;-). Mijn tweede leven is begonnen, 40 is het nieuwe 30 en ga zo maar door. Het enige wat ik nu nog wil is een leuke nieuwe baan die bij mijn 2e leven past !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s