Hoera! De Kletsen zijn weer thuis.


Na een logeerpartij van zes dagen (ja, ik vond het zelf ook op het randje van Ontaarde Moeder) is het huis thans gevuld met kinderstemmen, Subway Surf en Britney Bitch.

Op kantoor besprak ik de vermeende thuiskomst met collega M. en broer G.
“Ben je blij dat ze er weer zijn?,” vroeg M.
“Ja hoor,” zei ik, “het voelt een beetje alsof ik op vakantie ben geweest, dan is thuiskomen ook altijd weer leuk. Je bent lekker uitgerust, er zijn verhalen te vertellen, en het is fijn dat alles weer ‘gewoon’ is.” (Alhoewel, ‘gewoon’ is het nooit met mijn meiden. En met die verhalen zal het ook wel meevallen. Ik weet alles al. Elke avond zochten ze contact, stond ik daar weer met de ipad voor de vogelkooi omdat de dames wilden facetimen met de valkparkiet.)
Mijn broer knikte. “Maar dat thuiszijn ben ik altijd na een dag wel weer zat,” zei hij. “En dan wil ik wéér op vakantie.” Hij wel. Ouwe mopperkont.

Aan het eind van de middag spoedde ik me naar huis. De meiden stonden me voor het raam op te wachten en vlogen me om me nek zodra ik binnen was. Ze hadden nieuwe mini’s (van oma gekregen) en rare uitdrukkingen (ook van oma gekregen). Ze kletsen met Tuffy en gedroegen zich uberschattig. Heerlijk, die ‘thuiskomst’.

Vanochtend kroop eerst de één en toen de ander bij me in bed. Ze wilden met me knuffelen. Ik wilde net mijn overgelukkigeleukemoedergrijns opzetten toen er één begon te mopperen over het feit dat de ander alle dekens wegtrok. Binnen twee minuten was de woordenwisseling uitgegroeid tot een conflict van wereldformaat.

“Zal mamma een lekker kopje thee maken?” vroeg ik gauw.
En terwijl ik daar met mijn koude voeten in de keuken stond (op een naar mijn idee te vroeg tijdstip) schoten de woorden van mijn broer weer door mijn hoofd.
“Dat thuiszijn ben ik na een dag wel weer zat.”

Help! Ik wil weer ‘op vakantie’.

En, heb jij je een beetje vermaakt deze vakantie? Met of zonder kinderen?

15 thoughts on “Hoera! De Kletsen zijn weer thuis.

 1. Dochter is volgende week vrij. En wij moeten gewoon werken, dus echt vakantiegevoel heb ik niet. Heb wel de donderdag vrij genomen. Kan ik met m’n dochter op stap, terwijl broertje zoals elke donderdag (en maandag en vrijdag :$) naar het kinderdagverblijf gaat en man werkt. Girls-day-out! 🙂

  Like

 2. “ja, ik vond het zelf ook op het randje van Ontaarde Moeder)” 😀
  Ach, zolang ze in goede handen zijn is iedereen er alleen maar blij mee toch?

  Hier moet de vakantie nog beginnen. Maar vandaag heeft Bo al aan margedag. Hoefden we niet echt op te schieten. Maar wat denk je? Ze was om kwart over 5(!) klaarwakker en wilde er écht uit. En toen dat ongeveer zo’n scene als die die jij beschrijft werd en ik bang was dat Jippe ook nog wakker zou worden heb ik maar toegezegd. (Wat gaat er in zo’n hoofdje om dat ze om kwart over 5 écht het liefst in een koude kamer gaat zitten spelen met de knikkerbaan ipv lekker nog even in bed te blijven?). Nou ja, en toen sliepen Jippe en ik nog even tot 6 uur verder.
  Nog geen plannen voor volgende week met ze, maar ik bedenk vast nog wel iets leuks. En lekker een beetje aanrommelen.

  Like

 3. Kwart over vijf, hallo zeg, dat is middernacht! Zo erg was ‘t hier niet gelukkig. O echt, moet de vakantie nog beginnen? Ik wist helemaal niet dat ook de kleine vakanties ‘gespreid’ werden…
  Lekker hoor, zo’n weekje aanrommelen.

  Like

 4. “Wij” zijn al weer een week naar school geweest ná de vakantie … (dus spreiding over drie weken zelfs!)
  Ik was de hele week thuis met drie kinderen, op een paar speelafspraken en kleine uitjes na. Was gewend om ook altijd wel een dag of twee buiten de deur te werken, maar nu ik thuis werk aan een klus (waar dus die week niks van kwam), was ik dus elke dag met de kinderen. Oma zou een dagje opassen, maar die was ziek :-S Hoe lief ze ook zijn, na een week was ik er helemaal klaar mee! Hoop dus snel weer een baan te vinden, want thuisblijfmama zijn is echt niks voor mij %-P Het was wel fijn dat ik elke dag heerlijk kon uitslapen, ze zijn inmiddels zo groot dat ze zichzelf wel redden, ze hadden soms zelfs al ontbeten als ik eruit kwam (kon ik wel flink wat kruimels bij de bank op vegen :@).

  Like

 5. Ja, dat zei ik ook tegen haar, zo vaak trouwens: ‘Het is nog nácht!’ Heeft geen enkele zin. *:)
  Ja, zelfs over DRIE weken verspreid dit jaar!
  Dat aanrommelen bedoelde ik meer voor de kinderen, maar dat is ook fijn voor ze. Hoewel Bo het al weer over Spanje had…

  Like

 6. Vakantie, alleen oudste want die studeert, is hier al lang voorbij.
  Jongste zit al weken in de ziektewet, na een ongelukje op zijn werk, is vandaag uit het gips dus hopelijk binnenkort weer aan de slag.
  Van de gipskamer rechtstreeks naar de kaakchirurg voor wat verstandkiezen die in de weg zaten.
  Manlief en ik hadden allebei griep dachten we, maar bleek bij hem wat heftiger te zijn: longontsteking.
  T’is wel stilletjes in huis nu, want ik heb echt totaal helemaal GEEN stem *:)

  Like

 7. Even helemaal off topic. Gehoord bij Wie is De Mol gisteren “Ja het is natuurlijk leuk dat je bij die auto bent blijven staan, maar wie hebben de kastanjes uit de boom getrokken?” Tutti Frutti! 😀

  Like

 8. Hier zijn ze ook al een week weer naar school. Lekker een beetje thuis aangerommeld met de kinderen. Samen met man+kids nog wel een dag naar de schaatsbaan geweest. Was zeeer lang geleden dat ik zelf op de schaats had gestaan. Het was dus koud en glad 😉

  Verder zit ik in hetzelfde schuitje als Susan en hoop snel weer een nuttigere invulling van de dag te kunnen vinden.

  Like

 9. Hier hebben we ook deze week vakantie.
  Zelf 2 dagen aan het werk geweest. 1 dag met 2 dochters genoten van een high tea en gisteren met andere dochter met de trein weg geweest.
  Verder logeren de meiden bij elkaar en bij vriendinnetjes en rommelen we inderdaad maar wat aan…. heerlijk!

  Like

 10. Scholen mogen dat geloof ik tegenwoordig zelf uitmaken met die voorjaarsvakantie.
  Hier geen kinderen en ook geen vrij want ‘iedereen’ mét bleef al thuis dus was er voor deze arme kinderloze geen ruimte meer….. ;-P

  Like

 11. Hier geen vakantie, maar wel vorige week dochterlief voor 5 maanden studeren naar Maastricht gebracht. Dat was wel even slikken hoor en vooral 😥 !!!
  Vooral omdat we zaterdag weer thuis waren en manlief maandag meteen weer op dienstreis moest tot volgende week vrijdag 😦 .
  Nou ja, het went wel weer, dit weekend een beetje lekker studderen thuis en opruimen (want net weer terug in gerenoveerde huis), het is toch koud buiten (lijkt Nederland wél, mán wat koud vorige week bij jullie 😀 )

  En het grappige is; we kletsen nu veel meer dan wanneer ze thuis is, want we zetten de skype aan en omdat zij geen tv op de kamer heeft, heeft ze nu meer aandacht voor moeders terwijl we gewoon allebei ons ding doen! 😀 😀 😀

  Like

 12. Haha, Hood! Grappenmaker 🙂

  Tja, die vakantiespreiding dat is me wat. Hier op de grens tussen regio midden en zuid zijn er veel gezinnen waarvan de kinderen niet tegelijk vakantie hebben. Lastig hoor!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s