De officiële zakjesupdate


Op de kop af drie weken!

Zo lang zit ik inmiddels aan de zakjes. In het begin vond ik het erg zwaar. Ik had niet echt honger maar ik voelde me ontzettend leeg. Ik had voortdurend het gevoel dat ik ‘over mijn honger heen’ was. Ken je dat? Geen trek (meer) maar een maag die aanvoelt als een leeggelopen rugbybal. Niet fijn!

Na een dag of vijf verdween dat holle gevoel. Het was nog even zoeken naar het juiste ritme (hoe verdeel je vijf zakjes over één dag?) en ik moest nog even oefenen met het bereiden van groenten in combinatie met de zakjes (niet alle groenten zijn toegestaan) maar na ongeveer twee weken zat ik er echt goed in.

Inmiddels ben ik drie weken verder. Ik ben zes kilo lichter en ik ben best fit. Overdag dan. ’s Avonds hang ik op de bank als een ingestorte wigwam. Ik kom niet om in de energie, maar dat kan natuurlijk ook komen van het (niet-)slaapgedoe hier thuis. Zoiets is niet helemaal te scheiden. Paul vindt me dapper en hij wordt niet boos als ik af en toe mopper over het feit dat de omeletten mijn neus uit komen.

Vlees mis ik in elk geval niet, ik was toch al niet zo’n vleeseter. Ook met de alcohol valt het reuze mee (ik vind het wel ongezellig soms om te weigeren maar cola zero is ook best oké heb ik ontdekt) en wat snoep en koek betreft: no problem. Het enige dat ik écht mis, is fruit. Telkens als ik zo’n lekkere sappige sinaasappel voor de meiden maak, een mango pel of een appel castreer, dan loopt het water me in de mond.

En het gaat nog even duren voor ik het weer ‘mag’. Nog één week alleen maar zakjes en dan ga ik over naar ‘fase 2’. Dat betekent: vier zakjes per dag en één maaltijd met 120 gram mager vlees of vis. Zal dat even een feest zijn?! Fase 2 duurt drie weken.

Na fase 2 komt er ontbijt en fruit bij. We zitten dan nog op twee zakjes per dag (‘zak er lekker in’ zal ik dan misschien wel denken) en uiteindelijk, na totaal 13 weken ‘eindigt’ het plan en eet je weer normaal. Dat is vast ook fijn voor mijn omgeving want ik merk dat niet iedereen begrip voor de zakjes heeft. Vind ik soms wel vervelend. Maar ja, elk dieet heeft bijwerkingen, denk ik dan maar.

Samenvattend:

– Nog één week alleen maar zakjes.
– Na drie weken -6 kilo (wat mij betreft: op de helft)
– Nog vier weken heel streng
– Nog acht weken totaal
– Zal ik alvast mijn lievelingsrokje laten innemen?

Over één maand mag ik weer een sinaasappel. Ik verheug me er nu al op!

Heb jij al eens serieus een dieet gevolgd? En hoe vond je dat? Ben je ervan afgevallen en ben je op gewicht gebleven?

31 thoughts on “De officiële zakjesupdate

 1. Wow, Esther! 6 kilo, das veeeeeeel! Goed bezig, complimenten hoor. En laat dat rokje nog maar niet innemen, want je gaat zo te horen nog meer afvallen. 6 kilo is al een hele kledingmaat!

  Het beste dieet dat ik volgde was de zwangerschap van mijn tweede %-P Ik viel in eerste instantie alleen maar af (totaal geen hongergevoel) en kwam in totaal 6 kilo aan uiteindelijk. Toen de baby er eenmaal was, viel ik in razend tempo af en belandde op mijn 36e op een gewicht dat ik niet meer had gezien sinds mijn 16e (!).
  Nu zijn we bijna 4 jaar verder en ik houd dat gewicht aardig bij door zo’n 2x per jaar Sonja Bakker te volgen. Dat doe ik dan 10 weken en daarna zit ik lekker in het ritme. Dat verslonst dan weer en als ik dan een kilo of 3 boven dat gewicht zit, begin ik weer opnieuw. Ik baal altijd als ik weer moet beginnen (vandaag is het weer zover!), maar na een dag of 3 snap ik al niet meer waarom ik in de voorgaande weken me weer vergreep aan zoveel chocala, snoep en chips.

  Het enige wat ik écht niet opgeef, is alcohol. Als ik af en toe niet een wijntje mag, verander ik echt in een witch from hell :$
  Dus die calorieën negeer ik. Daardoor gaat het natuurlijk wat langzamer, maar dat vind ik niet erg.

  (zo, wat een verhaal! hoezo geobsedeerd door dieten en alles wat ermee te maken heeft!)

  Like

 2. Hoi Esther, fijn zo’n update! Ik ben nl ook aan de zakjes! Ben nu bijna 5wk onderwegen ben 8kg kwijt. Fijn! Ik mag bij mijn zakjes maar drie x eten, dus die 5 klinkt al heerlijk:-) Deze week mocht ik er een lichte maaltijd bij, 125gr kip of vis en 250gr groente. Nooit geweten dat 250gr groente zoveel was! Na woensdag ga ik weer terug naar mijn shake, reep en soep. Dat wordt best even lastig. Ik doe die 8 weken met je mee. Ben benieuwd wat jouw eindresultaat is, ik hoop dat ik richting 20kg ga!

  Heel veel succes en trek je niets aan van de opmerkingen. Jij voelt je straks enorm happy in je ingenomen rokje!

  Like

 3. Ruim 2,5 jaar geleden zo’n 15 kilo afgevallen omdat het zwanger worden (van nr 2) maar niet lukte… Dat overgewicht was in ieder geval iets waar ik wel zelf wat aan kon doen. Ben met een afslankconsulente (ja dat is echt een beroep) aan de slag gegaan. Veel meer inzicht krijgen in je eigen eetpatroon en uiteraard wveel meer beweging. En ja, het had succes; 15 kilo lichter en zwanger geworden! Nu is m’n ventje bijna 2 jaar en helaas zitten er weer teveel kilo’s aan. Ik heb die nieuwe levenswijze nooit echt goed kunnen laten inbedden omdat ik dus (goddank!) zwanger werd. Ben nu weer heel voorzichtig begonnen met wat meer beweging. En ook ik kan dat glaasje wijn (of 2 of 3) in het weekend echt niet missen…!
  succes met je zakjes!

  Like

 4. Gaat zeker lukken Danielle.
  Mijn man heeft m op 24 januari gehad, en is nu dus gewoon al 37 kilo kwijt :O

  Zelf heb ik een paar jaar geleden ook de zakjes/soep/repen gedaan, en ben toen in totaal 40 kg afgevallen. Helaas zitten er nu wel weer een stuk of 10 bij.

  Like

 5. Knap Esther! En al 6 kg… wauw!
  Ik heb nog nooit een dieet volgehouden. Nu maar weer ´gewoon´ heel gezond eten/drinken en echt elke dag genoeg bewegen..

  Like

 6. ik heb ook zo’n zakjesgebeuren gedaan en toen 15 kwijtgeraakt…maar nu,te hoog cholesterolgehalte en een aantal andere ongemakken! kijk dus in hemelsnaam uit,er gaat niet boven bewegen en gezond eten!

  Like

 7. Ik ben ook enorm op dieet, wilde het in geuren en kleuren gaan vertellen, maar vond het toen te herkenbaar, dus heb ik het weggehaald. Maar goed, inmiddels ben ik 15 kilo kwijt, moet nog even tot mijn streefgewicht, maar ik ga het halen! En jij ook!!! Succes!

  Like

 8. Heb van alles geprobeerd. Van brooddieet (in de 80er jaren) tot Herbalife, Cambridge (levensgevaarlijk, galstenen, blijvend slechte darmfunctie), Modifast en lid geweest van EGA . Alles helpt alleen zit het er binnen een jaar weer aan. Ook gesonjabakkerd, helpt ook best goed maar zodra je het laat versloffen kom je weer aan.

  Momenteel is het hopeloos. Sinds ik geen baan meer heb en thuis zit is de verleiding om ‘s middags te snaaien erg groot. Het lijkt me dus al een strak plan om dat maar eens te laten en een beetje gezond te eten. Dat lijkt me al voornemen genoeg.

  Heb kortgeleden voor het eerst zo’n strakke onderjurk gekocht (als je hem uit de verpakking haalt denk je dat het een kindermaat is) zodat mijn jurk bij een feestje nog iets feestelijk leek. Dieptepunt in mijn dieet carrière dus.

  Maar zo te lezen worstelt iedereen er zo ongeveer mee. We eten gewoon te veel en bewegen te weinig. Volgens mij is een radicaal andere levensstijl het beste maar ik weet niet of ik me daar toe kan zetten dus het zal wel een eeuwige strijd blijven.

  Like

 9. Geen suiker eten doet bij mij wonderen. En dan bedoel ik geen snoep. Paar kilo afgevallen en ik blijf sindsdien keurig op gewicht!

  Like

 10. een jaar of zes geleden ben ik 21 kg afgevallen met behulp van de WW :D, ben vrij groot en grof gebouwd, dus niet mega dik, maar die 21 kg, was bij mij nog geen kledingmaat kleiner :-S, ik raakte hier zo gefrustreed van dat ik ermee gestopt ben :$, heb er gelukkig maar een paar kg bij gekregen, dus restulaat heeft het wel gehad, op dit moment ben ik zwanger 🙂 en mag ik rond gaan worden, maar merk nu wel, dat ik er moeite mee heb, dat mijn buik dikker aan het worden is :-/, .
  Vind mezelf nu maar raar in elkaar steken, 😀

  Like

 11. oh ja, dieet….been there, done that….

  Ooit eens 30 kilo afgevallen, bleef er een jaar of 5 af en toen was t einde relatie.
  tja dan is de chocola verleidelijk….
  in de afgelopen 10 jaar weer 30 kilo erbij (ga maar rekenen want de vorige 30 zaten er ook nog bij :$)
  Maar sinds dit jaar in totaal alweer 13 kilo kwijt.
  puur door op caloriechecker.nl bij te houden wat ik eet (en een weekje heel beroerd in het ziekenhuis helpt ook ;-))

  dit wordt het jaar van de verloren kilo’s, hoe dan ook 🙂

  Like

 12. Nog nooit een dieet gevolgd, ik probeer wel periodes minder te snoepen als mn broeken strakker gaan zitten.
  Verder beweeg ik op het werk best veel, mijn armen zijn er best gespierd geworden van de hele dag onderdelen tillen en vastzetten en, lopen, kortom, veel bewegen. En ik heb geen rijbewijs, scheelt ook een hele hoop volgens mij. 🙂

  Like

 13. Nee niets. Ik had goede hoop dat na twee operaties (cystes en amandelen er uit), ik zou afvallen. Maar nope, niets!

  Mijn gewicht is goed, van mijn vriendinnen (die een dieet volgen) moet ik niet zo zeuren. Maar toch 🙂

  Like

 14. Het merk van jouw zakjes-dieet, begint dat met een P? Het ritme klinkt me erg bekend namelijk. Zo ja, dan is dit het dieet waarmee ik uiteindelijk meer dan 40 kilo ben afgevallen (en ze zijn er nog altijd af). Succes met je gewichtsverlies. En als je het idee hebt dat de omeletten je tegenstaan: overleg het met je consulente!

  Like

 15. Zo, net terug van een dagje efteling en éven wat reacties….

  Van onderaf: nee Cleo dat is net zo plotseling opgehouden als het begon. Daarvoor in de plaats ben ik nu voor het blad gaan schrijven dus als je het leuk vindt… ik lig in mei in de winkel 🙂

  En wat je eerdere reacties betreft: dat is ook niet makkelijk, vooral de combi geen werk/ snaai etc.

  JIJ: dat klopt helemaal! Ik heb dit gekozen vanwege de ‘opbouwfase, hierdoor heeft het minder kans dat je snel weer aankomt. Dit dieet is daarop en qua gezondheid als beste getest, maar dat zal jij wel weten. 😀

  RGL & anderen: bewegen en gezond eten heeft altijd de voorkeur en eigenlijk ligt het daar ook niet aan. Maar ik kom makkelijk aan en soms heeft ‘het’ gewoon even iets meer nodig. (12 kilo afvallen met ‘gewoon gezond eten’ is bijna niet te doen).

  Mariella, dan gaan we er samen voor 😉

  Alle anderen: echt heel leuk om jullie verhalen te lezen, toch best wel veel succesjes zo bij elkaar, de ene op die manier en de ander op de d’andere manier. Ach, zo is het ook, ieder moet iets vinden dat bij hem/haar past.

  Alleen ‘die andere zakjes’ / shakes (Chicago geloof ik) daar zou ik echt helemaal gek van worden. Dagelanbg alleen maar shakes, dat is toch niet vol te houden? Dit dieet is best te doen, met die vijf zakjes en de groentjes erbij….
  Cella, ik heb veel bewondering voor je!

  Suus, ik kijk uit, dit dieet zit echt goed in elkaar!

  Danielle, ik hoop met je mee…

  Like

 16. Wat super goed van je!! 6 kilo, die heb je maar alvast mooi te pakken. Dat motiveert vast ook om door te gaan tot het einde.

  Zelf ooit Herbalife gedaan. 3 mnd. Vond het wel een kwelling. Vooral omdat mijn sociale leven helemaal niets meer voorstelde. Ik spreek nl. meestal af voor etentjes/lunch etc.

  Hoe deed je dat met zakjes in de Efteling?

  Like

 17. Oh ja, je ging vandaag naar de efteling…! Ik neem aan dat we daar ook nog wel wat over te lezen krijgen…?
  Ben reuze benieuwd of je je ademtechniek in het schommelschip hebt uitgeprobeerd! 😀

  Like

 18. Twee jaar geleden 14 kilo afgevallen met South Beach. Dat vond ik te veel; ik kreeg echt een ingevallen bekkie. Dus nu bewust iets zwaarder. Na de zomervakantie vorig jaar weer vier weken South Beach voor de vakantiekilo’s, en verder blijf ik prima op gewicht nu. Glaasje wijn in het weekend heb ik nooit laten staan, en verder kun je met een beetje creativiteit heel lekker koken binnen de regels van SB. Daarnaast hoef je niet apart voor jezelf te koken omdat iedereen gewoon hetzelfde kan eten, dus dat vind ik ook erg prettig.

  Like

 19. Pip, nou een pannenkoekje in een plastic zakje mee voor tien uur en een trommeltje met omelet en groenten inclusief vorkje mee voor de lunch. Word je heel handig in, dat soort dingen. 😉

  Anneloes, dat is zeker prettig.

  Like

 20. Ik ben sinds januari op mijn eten gaan letten, ik noem het geen dieet want ik wil het eigenlijk gaan volhouden (eetpatronen enzo). Begonnen omdat een vriendin van mij een facebook groep oprichtte met mensen die het ook doen, dat werkt heel motiverend.
  Ik heb geen weegschaal (durf ik nog echt even niet) dus ik weet niet hoeveel ik kwijt ben. Ik weet wel dat ik van 46 naar een (redelijk ruime) 44 ben nu. Het werkt voor mij het beste als ik een beetje militant mijn maaltijden bijhoud. Dus ik heb mijn vaste dingen (yoghurt met muesli voor ontbijt, wortels of cherrytomaten tussendoor, soep voor lunch en dan een appel) en wijk alleen af op mijn ‘cheat’ dagen. Dat lijkt mijn omgeving gelukkig wel te begrijpen. Want wat vervelend voor je dat mensen dat niet 3 maanden met je uit kunnen zitten. Doorzetten hoor! Tis het echt waard!

  Like

 21. Hoi,

  ten eerste; veel succes met je dieet. Ik heb zelf nooit zo’n poeder-dieet gevolgd, maar het lijkt me best zwaar.

  Wel even één puntje; hou alsjeblieft op met die Cola Zero. Ten eerste zit er Aspartaam in (als je niet weet wat het is, google het dan even) en ten tweede zit er ook koolzuur in; ja, de bubbels.. Dat klinkt niet heel erg, maar koolzuur is funest voor je spijsvertering.

  Nou weet ik ook wel, als je jezelf alles ontzegt wordt het leven erg saai. Maar ik vindt het erg zonde dat je een poeder dieet doet en vervolgens wel je lichaam vervuilt met Cola Zero!

  Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik met deze “kritiek” kom. Als je weet wat je drinkt en het vervolgens alsnog wilt drinken, dan is dat helemaal jouw keuze natuurlijk. Maar misschien was je niet op de hoogte hiervan.

  Nogmaals veel succes en sterkte met je dieet.

  Groetjes,
  Carin

  n.b. ik ben al enige tijd “op dieet”, maar ben niet zo heel erg rigoreus van start gegaan. Belangrijkste is dat ik ‘s avonds geen koolhydraten meer eet (dus geen pasta, aardappelen, brood etc). Niks mis met koolhydraten hoor, maar dit is brandstof, en behalve als je elke avond 5 km gaat hardlopen, heb je deze (extra) koolhydraten niet nodig. Op deze manier ben ik in ongeveer 4 maanden tijd 6 kilo kwijtgeraakt.

  Like

 22. Oh, Esther, ik bedoelde het niet als betweterig ofzo, hoop niet dat t zo overkwam.
  Meer, dat mijn werk mijn ‘redding’ is, anders was ik echt dichtgegroeid, als ik ook nog eens een ‘zittend beroep’ zou hebben.
  Misschien scheelt leeftijd ook, ik kom nu heel erg dicht in de buurt v/d 30 en grijp toch vaker naar XL ipv L, jammer…

  Like

 23. Ha RGL, dat weet ik toch! Mijn antwoord was ook niet betweterig toch? 😀

  Carin, je hoeft je niet te verontschuldigen hoor! Ten eerste kan ik wel tegen een stootje (niet iedereen hoeft het met alles wat ik doe eens te zijn hoor!) en ten tweede, je geeft me toch een tip? Dat is goed bedoeld neem ik aan “:-)

  Ik drink af en toe een glas cola zero, gewoon alleen als de thee mijn neus uitkomt, dus ‘t valt allemaal reuze mee.

  En volgens mij was het aspartaanalarm alweer ingetrokken. 😀

  Jij ook veel succes natuurlijk!

  Like

 24. Gefeliciteerd, Esther, knap dat je ‘t volhoudt, petje af!!!

  Dit is zo’n interessant onderwerp, maar met dieten heb ik geen ervaring. Ben 48 en altijd slank geweest. Mijn moeder, die superslank was toen ze jong was, werd dik toen ze in de veertig was en dat is nooit meer goed gekomen, ik denk dat dat mijn schrikbeeld was. Ze zei altijd dat ze niet wist hoe het kwam, heb haar nooit veel zien eten, maar bewegen deed ze weinig, en ze dronk nogal eens wat.
  Ik probeer met voldoende beweging (ben niet sportief, maar sport wel trouw twee keer per week) en gezond eten te voorkomen dat ik aan een dieet moet. Tot nu toe lukt t, gelukkig! In mijn hoofd ben ik er wel altijd mee bezig, eet bijvoorbeeld al iets matiger een aantal dagen voor de feestdagen, neem gezond eten mee als ik op reis ga en zorg ervoor dat ik altijd gezond èn vooral ook lekker eten in huis heb. Ik weiger me schuldig te voelen als ik me een keer aan iets te buiten ga, dat helpt ook om het altijd vol te houden. Zo zie ik het, als een levenslange leefwijze, die ik zo leuk en gezond mogelijk probeer te maken zonder fanatiek te worden. Het is dus niet zo dat ik er niets voor doe.

  Veel succes de komende tijd!

  Maar

  Like

 25. Ik ben deze week begonnen met elke ochtend een glas water met 2 el biologische appelazijn, daar zou je tot 6 kg mee af kunnen vallen. Verder schijnt het een wondermiddel te zijn dat alle processen in lichaam ondersteunt, van kalknagels tot bloeddrukproblemen en zelfs osteoporose. Klinkt wel heel mooi toch? 🙂 Ben benieuwd of het iets gaat opleveren, want ik eet al gematigd en sport vrij veel, alleen dat buikje 😦 Het aspartaam alarm is onverminderd van kracht hoor! Levensgevaarlijk spul! Hoe ze dat ooit hebben kunnen toestaan om het in voeding te verwerken!? Ik vind het knap dat je dit kunt volhouden, maar het vasthouden van je gewichtsverlies is een even grote uitdaging straks!

  Like

 26. Ik heb de site eens bekeken. Eerlijk gezegd lijkt het me duur en vrij eenzijdig. Maar het werkt blijkbaar wel goed en dat is waar het om gaat. Helaas heb ik er de discipline niet voor. Ik zou bepaalde voedingsstoffen héél erg missen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s