Kleine meisjes worden groot


Verandering, verandering.

Annabel vindt het zielig dat Beatrix straks geen Koningin meer is. Liz maakt zich druk over het feit dat haar broeken te kort zijn. Soms komt de groei plotseling en ben je er niet op bedacht. Dat kan dan even schrikken zijn. “Verandering hoort bij het leven,” zeg ik, “zoals een oranje tompoes bij dertig april hoort.”

Kleine meisjes worden groot. Ze gaan hun eigen gang. Dat kan wennen zijn, zoals het Koningschap wennen zal zijn voor Willem Alexander en Máxima. Daar mag ik wel eens over bloggen – nu dat nog old school kan – dat heb ik nog helemaal niet gedaan. “Het is een heel speciale Koninginnedag he?” vraagt Annabel, “mag je dan twéé oranje tompoezen?”

Verandering hoort bij het leven. Nederland krijgt een Koning en Vrouwonline een nieuwe site. Nee, Annabel dat is niet zielig. Dat mamma allemaal nieuwe kleren voor Liz moet kopen, dát is zielig. Maar heeft het iets met elkaar te maken? Jazeker kleine meisjes worden groot. Beatrix mag met pensioen, de generatie na haar neemt het over. Over twee dagen is het koopzondag. Dan kopen we nieuwe broeken. “En oranje tompoezen.”

Vrouwonline wordt straks anders, en wij gaan anders bloggen. Dat zal voor ons allemaal wennen zijn, voor ons, voor jullie, maar gelukkig zijn er voor deze verandering geen wanstaltige liederen geschreven. Dat is ook niet nodig, er zit genoeg muziek in ons leven. Want natuurlijk blijf ik hier, óók als het straks verandert. Maar ondertussen ga ik wél opzoek naar de kroon op mijn werk.

Want kleine meisjes worden groot. Die groei hou je niet tegen. En dan kan het zomaar opeens tijd zijn voor verandering. Want ook al is het parttime, uiteindelijk moeten alle kleine meisjes een keer het huis uit.

Vanaf heden blog ik voorlopig hier én hier (klik). Kijk maar, lees maar, deel maar. De eerste blog staat al online.

8 thoughts on “Kleine meisjes worden groot

 1. Leuke blog weer en die op je eigen site ook trouwens.
  Maar hoe zit dat nou, mogen ze deze Koninginnedag 2 oranje tompoucen? 😉

  Dat kleine meisjes groot worden ervaar ik ook dagelijks, zelfs al is mijn meisje nog geen 3 jaar oud. Iedere dag sta ik weer versteld van watze allemaal al kan en nog meer van wat ze allemaal al zegt.

  Ben benieuwd naar de veranderingen hier en ga je zeker volgen op je eigen site!

  Like

 2. Ik denk niet dat ze er twee mogen, ik ben heel streng met dat soort dingen. Tja, het gaat snel he Pinkelot, het paste ook allemaal in deze week, ik keek filmpjes van toen Liz drie was (en Bel 1) dat lijkt nog zo kort geleden… Soms zou ik willen dat dingen altijd hetzelfde bleven maar dat is helaas niet zo. Ach ja, elke verandering heeft ook weer iets positiefs.
  Hoop dat mijn nieuwe blog een succes wordt, ik heb erg grootste plannen mee.

  Like

 3. Zeg dat wel, kleine meisjes worden groot. Toen de twee oudste nog in de couveuse lagen zei ik: ze hebben hun vaders bouw( heel groot) Iedereen lachte me uit! 😥 Nu zijn ze anderhalve kop groter dan ik en zeggen “kleintje”tegen me 🙂 Ze kopen gelukkig al lang hun eigen kleding 😉
  2 leuke blogs, veel leesplezier!

  Like

 4. Leuke blogs inderdaad. Heb ook meteen je andere toegevoegd.

  En ja, kleine meisjes worden groot, maar weet je, daar kan je ook ontzettend van genieten!!! Zoals je er ook van kan genieten om weer eventjes lekker met zijn tweetjes te zijn terwijl je toch weer helemaal dolgelukkig bent als je haar ook weer in je armen kan sluiten!
  Dochterlief is eventjes over voor anderhalve week vakantie (studeert 5 maanden in Maastricht) en ondanks dat ik er wel aan gewend ben, ben ik toch blij dat ze er weer even is!
  Mét een oranje kroontje (gekregen van de universiteit bij het betalen van de huur :D) én oranje koeken!!! 🙂

  En nu maar hopen dat ik dinsdag of woensdag de kroning op uitzending gemist of zo kan zien :! 😀

  Like

 5. @ Gabrielle, ja hè, een echte serieuze SchrijfsterEs :-)!!
  Goed bezig Esther, hele mooie site heb je!

  Kleine meisjes worden snel groot ja! Deze week de 12e verjaardag van dochter gevierd. Kinderfeestje is al echt geen kinderfeestje meer, meiden hebben geen begeleiding meer nodig, zijn bijna de hele middag de hort op geweest, leuk!

  Like

 6. Ja kleine meisjes worden groot…. Ik was de winterkleding aan het uitzoeken en de zomerkleding in de kasten aan het doen.
  Moet dan altijd even slikken als ik kleding weg doe wat nu echt te klein is; het zal nooooit meer passen, slik… 😦
  Maarja grote meisjes zijn ook leuk! 😉

  Like

 7. Wat gek, zo weinig reacties!
  Ik verhuis zeker (weer :-)) mee naar je nieuwe blog!
  Naar de veranderingen op VOL en vooral ‘het nieuwe bloggen’ ben ik wel benieuwd.
  Je nieuwe blog ziet er in elk geval mooi uit. En ook erg leuk wat van je eerste stukkies in Viva (weer :-)) weer te lezen!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s