Samen sterk


Ik had er echt geen zin in, maar ik kon er niet meer onderuit. Het was nú nodig.

Paul was in de tuin bezig, dus hém kon ik er niet mee opzadelen. En had ik niet zelf gezegd dat het vandaag afmoest?

Een beetje nijdig klapte de strijkplank uit. Ik nam me voor een deel (maar niet alles) te strijken. Paul had tenslotte tamelijk vreugdeloos gezegd dat hij ‘even’ de tuin inging. Kon hij daarna mooi mij helpen.

Maar toen Paul zag dat ik aan het strijken was, ging hij gauw naar de Gamma omdat hij ineens van alles moest afmaken in de tuin. Nou had hij de kinderen inderdaad bepaalde dingen beloofd, maar hij had tegen mij gezegd dat hij daar nu geen zin in had. Blijkbaar had hij nóg minder zin om door mij aan de strijk gezet te worden.

En dus kon ik weinig anders doen dan zelf de strijk afmaken. Ook flauw om het te laten liggen alleen omdat ik geen zin had. Paul wierp af en toe een steelse blik naar binnen en schepte dan noest (in de regen) verder. Uiteindelijk waren we tegelijk klaar.

Per saldo is nu dus de hele tuin klaar en alle strijk gedaan.
Helemaal niet slecht eigenlijk.

18 thoughts on “Samen sterk

 1. Klinkt ijverig!
  Sinds twee jaar strijkt een vrouw in de buurt de overhemden van mijn man. En daar ben ik zóóó blij mee. Oke, de rest van de stapel is op dit moment erg hoog, maar dan is het ergste leed wel geleden.

  Like

 2. eerlijk gezegd … ik strijk eigenlijk nooit. Zorg gewoon dat er geen kleding wordt gekocht die gestreken moet worden 🙂

  Like

 3. Sja… Dat kan ook scooter, maar overhemden zijn dan wel erg kreuky 🙂

  Moi, ik had je post gezien maar ik moest het stukje opnieuw plaatsen want er was iets mis mee. Daarom is je reactie weg!

  Like

 4. Ik vind strijken leuk, relaxed muziekje aan. Alles weer netjes. In het studentenhuis streek ik meestal de blouses van huisgenoten. Bij vriendinnen soms tijdens het oppassen. Vrienden zeggen wel eens dat ik een strijkservice moet beginnen 🙂

  Like

 5. Ook ik strijk niet graag, maar sinds een paar jaar de volgende oplossing gevonden. Ik strijk op zondagavond als er beneden voetbal gekeken wordt. Inderdaad een lekker muziekje erbij. Vaak krij ik zelfs een kopje koffie boven geserveerd. En dan is het weer voor een week gedaan. Nu breekt trouwens wel weer de drukkere strijk tijd aan. Aantal overhemden blijft ongeveer hetzelfde, maar veel meer dunne zomerblousjes, jurkjes enzo. En de tuin, ik vind het heerlijk om daarin te werken. Dat is voor mij geen straf….

  Like

 6. ik strijk nooit 🙂 niets gaat in de droger en hang t meteen nat op, man strijkt eigen overhemden want vindt dat ik t niet netjes genoeg doe ;-P

  maar idd soms denk ik ook bleh ben ik hier mee bezig en hij!! maar dan doet hij wat anders ha per saldo idd dus perfect.

  hoe was proef en je eerste alcoholische drank champie sinds weken? 🙂

  Like

 7. Ik kan het gewoon niet goed, ik moet kdb inhuren als mijn ma er de brui aangeeft. paul kan het beter. Maar ik heb een tijdje gestreken met Harry Potter luisterboeken op iPod, dat was wel oke inderdaad!

  Jopje: lief dat je daarna vraagt! Het was supergezellig en de drankjes waren heerlijk. Ik dronk 2 glazen bubbels en 1 glas wijn, was lekker aangeschoten maar had geen kater, best te doen. Nadeel was wel dat ik de dag daarna de hele tijd ontzettend honger had. Ik wacht nog even met drinken tot dieet afgeslopen is. 😉

  Like

 8. jaaa jammer is dat he dat je honger krijgt van alcohol… dat heb ik ook..lekker aangeschoten en geen kater is prima zo voor zo’n avond precies goed eigenlijk zo nu en dan

  Like

 9. Ook ik heb geen hekel aan strijken: vind het wel relaxt. Voorheen belde ik er bij, maar sinds ik een ‘moeilijker’ strijkijzer heb waarbij ik vaak twee handen nodig heb (strijkijzer ‘trekt’ strijkgoed soms ‘mee’ tijdens strijken) lukt dat niet meer. Ook goed, zo zet ik mijn gedachten wat op een rijtje ..

  Oh, en ik wist niet dat je honger kreeg van alcohol :O. Ga ik zelf ook eens op letten! Scheelt bij mij misschien ook wat in gewicht dan :-).

  Like

 10. Gelukkig zijn er nog meer mensen die strijken best wel leuk vinden, was al bang dat ik de enige was met die afwijking :P……. Heb daarentegen dan wel weer een hekel aan schoonmaken :-S.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s