Chocodip


“Hé, ben je onder de zonnebank geweest!?”

Dat riep ik tegen al die ‘gezonde’ toeten die – bruiner dan normaal – op het schoolplein stonden. Allemaal op vakantie geweest, wist ik heus wel, maar ik zou ze krijgen.
Dat gaat maar naar Griekenland, Spanje en Italië! Gisteren sprak ik er zelfs een (weliswaar niet op het schoolplein) die was gewoon twee weken naar Florida geweest! Met de kinderen. Wel ja!

Nou zaten er ook wel leuke kanten aan het feit dat iedereen op vakantie was. Het was hier heerlijk rustig, we konden onze oude tuintafel ritueel verbranden zonder de buren uit te roken en ik paste op ongeveer alle huizen hier in de buurt. Hier een paar vissen, daar de post. Bij een enkeling gaf ik een dorstige plant water, ik leek wel zo’n buurtwacht, zo met mijn bos sleutels. Afijn, ik dwaal af, ik paste op al die huisjes dus toen iedereen terugkwam kreeg ik zomaar hier en daar een presentje.

Van de directe buren kreeg ik een flinke plak chocolade. Die chocolade hadden ze op kleur uitgezocht want hij was net zo bruin als de buren zélf. Helaas werd ik door die chocolade behalve ziekelijk jaloers ook nog eens heel verdrietig want chocolade, dat mag ik voorlopig nog niet eten. Met andere woorden: ik zakte direct in een heuse chocodip! Gelukkig heb ik twee heel lieve kinderen die meteen aanboden om het leed te verzachten.

“Chocola? O. Dat mag jij niet mamma. Zullen wij het dan maar opeten?”

Stelletje aasgieren.

Heb je het al gezien? Er zijn tegenwoordig leuke acties en vaste rubrieken op www.esthervuijsters.nl

30 thoughts on “Chocodip

 1. Ik ben dan toch altijd een beetje verbaasd; Hoezo crisis in Europa ? vast niet voor iedereen dan, de vliegvelden zijn overgebookt en voor eenlang weekend staan alle autoroutes vol met files…. :O
  Enfin, jij had het er maar druk mee, en de kletsen hebben geluk….

  Like

 2. Chocolade kan je heeeeeel lang bewaren en je blijft toch niet eeuwig aan de lijn?

  dine: ik heb me ook verbaasd over al die tripjes terwijl iedereen moord en brand schreeuwt. Moest voor 3 dagen naar Londen, in maart vliegtuig geboekt, dat kon nog net. Daarna geprobeerd een hotel te boeken, hotels genoeg daar leek me. Dat was 3 weken voor vertrek al een crime. Alles zat vol. Het goedkoopste was BP168 per nacht. Dus dat was wel een rib uit m’n lijf maar ik kwam er gewoon niet tussen met dat Hemelvaartsweekend. En als je in het vliegtuig keek, overal gezinnen met kinderen, blijkbaar is er nog geld zat om even eens tedentripje te doen (terwijl dat qua geld echt niet leuk is).

  Like

 3. Ha ha wat grappig, lees al jaren maar reageer nooit. Nu dus wel want die 2 weken florida dat was ik ;-). Ehhh of je moet nog een kennis hebben die met 2 boys naar de states is geweest :O Al 5 jaar achtereen ga ik een weekje naar de camping in de zomer (langer houdt de man des huizes het niet uit op een camping ….) Tja en Florida kwam omdat we onze huurvilla voor heel weinig konden huren deze 2 weken. Je snapt we dachten we doen ook is gek. Heel grappig om zo terug te lezen in jouw stukje, vandaar nu wel een reactie.

  Like

 4. Hé BRH, heb ik jou gisteren dan gesproken op het turnen van onze dochters? Nee, dat kan helemaal niet trouwens, want die heeft twee dochters dus, toch iemand anders dus! Wel toevallig!

  Ik verbaasde me ook een beetje over de vele vakanties, echt iedereen was weg, het was gewoon opvallend. En natuurlijk heeft niet iedereen evenveel last van de crisis, fijn voor de mensen die er minder last van hebben 😛

  Ja Noa, verklaar je nader, ik ben ook benieuwd!

  Like

 5. Nou, hier is iemand die de crises echt wel merkt .. Al een paar jaar zelfs .. En zie de werkeloosheid om me heen ook toenemen helaas. Cijfers liegen in dit geval echt niet.

  Maar goed, over het algemeen genomen heb ik het idee dat (zeker als je vroeger of later in het seizoen gaat) een vliegvakantie tegenwoordig goedkoper is dan een ‘ouderwetse’ kampeervakantie oid. Soms vraag ik me af hoe het kan voor zo’n prijs: vliegen, accommodatie én de hele dag heerlijk eten. Wel fijn, hoor, áls je het dan doet :).

  Like

 6. Ik ben ook mijn baan kwijt en kom niet meer aan de bak in de financiële wereld. Met mij velen weg bij de banken. Maar ik kan er nog goed van komen hoor. Gelukkig ga ik nog wel op vakantie van de zomer. Ik gun het iedereen van harte.

  Het verbaast me alleen wel dat iedereen weg is, zo’n anderhalve maand voor de zomerperiode waarin we waarschijnlijk ook weer massaal gaan.

  Like

 7. Jammer dat je het zo opvat (als ik je post juist interpreteer).

  Cleo, ik heb er ook last van hoor. Het is erg lastig momenteel als (deels) zzp’er, aan de andere kant, als het me nú lukt… 😉

  Ik hoop dat jij snel een nieuwe baan vindt, die gun ik natuurlijk van harte. 😀

  Like

 8. 😀 😀 😀 Ik moest juist erg lachen om je zonnebankopmerking. Maar misschien zie ik er gewoon de humor van in en heb ik geen seconde bedacht dat je het lullig of jaloers bedoelde. Grijns. Ik had leuk een weekendje Limburg gewonnen (wat uiteindelijk best veel geld kostte wat ik anders niet had uitgegeven, maar goed, dat negeren we maar :-S 🙂 ) en ga in de zomer een week in een tipi in Nederland. Maar ja, ik heb dan wel weer een nieuwe keuken. ;-P

  Like

 9. Goh Noa,
  volgens mij ben je met je verkeerde been uit bed gestapt.
  Zowel in de blog als in de reacties zie ik niets dat jouw reactie rechtvaardigt. Nergens komt afgunst of niet gunnen ook maar voorbij. Sterkte met jezelf.

  Like

 10. @ Noa: Niet aanvallend bedoeld hoor, maar volgens mij kan jouw eerste opmerking maar op twee manieren geïnterpreteerd worden.
  Of je wilde een filosofisch getinte opmerking plaatsen (maar het nut daarvan ontgaat mij dan even).
  Of jij bent van mening dat Esther niet blij kan zijn voor anderen (en waar je dat dan op baseert, begrijp ik helemaal niet).

  Like

 11. Had wel 2 weken vrij, maar geen geld voor zo’n leuk reisje.
  Van de zomer weer 2 weken met eigen tent op een camping. Gewoon zelf koken, niet teveel koffie op terrassjes en niet zoveel(hele dure) ijsjes. Dan kan t net.

  Like

 12. Ik ben blij voor de mensen die wel op vacantie konden, maar er zijn zoveel mensen die het echt slecht hebben. Ik zelf crieer een vacatieparadijsje achter in mijn tuin 🙂 Compleet met prieeltje en schommelbank. De tuin is vrij klein maar met passen en meten… Ik ben nog niet poepie-bruin maar mijn “gevangeniskleurtje ” ben ik al kwijt ;-P Ondanks de crisis kun je er toch wat van maken 🙂 Laat de zon maar komen, ik ben er helemaal klaar voor 😀

  Like

 13. Tijd voor een nieuwe blog. Ik had trouwens – als noodlijdende zzp’er – ook geen geld voor vakantie, maar ik moet zeggen, ik heb er echt van genoten. En natuurlijk ben ik blij voor hen die op vakantie gingen, maar dat kleurtje… nee, dat hoeft niet. Dan steek is zo wit af. 😀 Sorry Noa 😉

  Like

 14. Ik begrijp de reacties van Noa nog steeds niet en ze wil het blijkbaar ook niet verduidelijken. Leest tussen de regels door meer dan er staat denk ik, dus case closed lijkt me.
  Esther, het was een leuk stukje :-).

  Like

 15. 😀 Mooi stukje Esther!!

  @ Noa:
  We beschrijven niet de wereld die we zien. We zien de wereld die we kunnen beschrijven…. Past zoiets ook? Ik heb namelijk nog steeds geen flauw idee waar je naartoe wilt…. 🙂

  Like

 16. Wel zo netjes om even mijn bron te vermelden natuurlijk (want zoiets verzin ik niet zelf ;-P):
  Wat je ziet ben je zelf…
  Een onderzoek naar reflectie
  op leerkrachtcommunicatie
  ten behoeve van leerlingen met ASS
  Ellen Bollen

  Like

 17. Vermoedelijk ontzettend mosterd na de maaltijd enzo maar ik kan het niet laten te reageren. Noa; Wil een reactie plaatsen hier niet altijd betekenen dat je of mensen aan het denken wilt zetten of wilt communiceren of beide? En mis je je doel dan niet wanneer mensen je niet begrijpen?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s