Historisch moment


Nee, die titel slaat niet op het songfesitval. Het slaat op mijn gewicht. Ik ben vandaag officieel tien kilo minder gezellig dan twee maanden geleden.

Tien kilo!
Wel alle songfestivalkandidaten nog eens aan toe! Die twintig pond speklapjes heb ik er toch maar mooi even af geshaket, geslenderd en gesport!

En het grappig is, het valt niet eens echt veel mensen op. En daar ben ik eigenlijk heel blij om. Ik was namelijk voor die tijd ook gewoon leuk. Alleen iets euh… leukér, zeg maar. En ik blog er wel over, maar in de gesprékken over mijn figuur zit vaak niet al teveel lijn.

“Hé, ben je afgevallen?”
“Ja, ik was wat aan het lijnen.”
“Goed zeg, hoeveel ben je nou kwijt?” *
“Paar kilootjes. Koffie?”

Afijn. Moeten ze dus mijn blog maar lezen. Net als jullie. En net als mijn gezin, want Annabel had zo-even alweer door dat ik een stukje aan het tikken was. Ze las over mijn schouder mee.

“Ben je tien kilo afgevallen mamma?”
“Ja.”
“En hoeveel wil je nog?”
“Drie.”
“Tien en drie is… dertien. Dat zou ik niet doen. Dertien is een ongeluksgetal. Dat haal je natuurlijk nooit.”

Misschien toch mijn doel even bijstellen?

*‘Hoeveel ben je nou kwijt’, vréselijk dat eufemisme! Net als ‘geholpen worden’ in een ziekenhuis. En: ‘van je man/vrouw afzijn’ over een echtscheiding. ‘Mondje teruggeven’ over babyvoeding, brrrr. Wie kent er meer?

20 thoughts on “Historisch moment

 1. Goed zeg, 10 kilo afgevallen!
  En nog 3 moet gewoon kunnen hoor, niks mis met 13 inderdaad.

  Zelf ga ik ook proberen wat “minder gezellig” te worden. Ik denk niet in kilo’s, omdat ik al jaren geen weegschaal meer bezit en er ook geen ga aanschaffen. Maar wel in ruimer zittende kleding en misschien zelfs een paar maatjes minder.

  Like

 2. Petje af hoor! Zo makkelijk is het niet. (Mij wil het iig nog steeds niet erg lukken, al blijft m’n gewicht wel constant sinds ik het lijnen even overboord gezet heb…. 🙂 )
  En ‘fijn’ dat het weer ook even meewerkt: met heerlijk zonnig en warm tuinweer is dat wijntje toch wel erg aantrekkelijk. Nu neem je gewoon een verwarmende drinkbouillon of zo. Of zit er bij je zakjes ook de smaak erwtensoep?

  Like

 3. Getver 😛 alleen het idee al! Die soepen vind ik sws niet te hachelen. Ik geniet van de yochurtjes, de croutons voor in de soep en de crepes. Wijntje moet nog even wachten, bouillion is prima inderdaad.

  Succes Pinkelot!

  Like

 4. Je drol intrekken, ken je die? Als je iets wilde zeggen maar het op het laatste moment besluit niet te doen. Vrrreselijk!
  Gefeliciteerd met die 10 kilo, hartstikke goed!

  Like

 5. Is geen eufemisme natuurlijk, eerder het tegenovergestelde, maar ik wilde het toch even delen. Een irritant eufemisme wat ik op een bepaald moment veel hoorde: dat is een ‘leermoment’, nou ja.

  Like

 6. Mijn moeder: “Even door een sopje slaan.” Eufemisme voor het doen van de handwas. Even door een sopje slaan OK, maar voor de vieze onderbroeken van mijn zoontje dat bezig is met zindelijk worden is wel wat meer nodig dan dat. En dan heb ik het nog niet eens over het eindeloze uitspoelen en uitwringen ná het sopje… 😛

  Like

 7. Ik heb vandaag ook een historische 10 behaald, voor het eerst 10 km hardgelopen!! Ben zo blij, dat ik eigenlijk wel weer wil gaan 😛

  Like

 8. wauw wat een discipline en goed, 10 kilo is echt wel veel, gewoon 10 pakken suiker? Voel je je ook lichter? als ik een x 3 kilo verschil heb dan voel ik dat ook ha of is psychisch

  Like

 9. Superknap ! En je ziet het heel goed!!! En ik kan het weten, want ‘toevallig’ zag ik je nog. 😉
  En met je steeds langer wordende haar erbij zag je er echt heel anders uit; jonger, hipper, leuk! (Niet dat je dat eerst niet was hoor, even voor de dudielijkheid.)

  Like

 10. 10 kilo minder gezellig 😀 Heel knap! Met mijn gezelliger worden lukt het nog niet zo dus ga ik gewoon door 😉 En ik vind 13 ook een rotgetal, vooral op vrijdag *:) Prins Bernhard was volgens de rijksvoorlichtingsdienst altijd ongesteld, dat vond ik heel knap! 😀

  Like

 11. WAUW! En je ziet er hartstikke mooi uit! Heel knap want ik zie hoeveel energie en doorzettingsvermogen het dieet kost! Je bent echt een bikkel. xxx

  Like

 12. @ Esther: ik begin ineens te begrijpen waar mijn lange blogjes vandaan komen! Lange meid, lange haren, lange blogjes. 😀
  (Hoewel, de laatste 2 waren kort. ;-))

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s