Apps Apps, everywhere!

 

app

Whatsapp heeft 250 miljoen actieve gebruikers (klik).

Twééhonderdvijftig miljoen! Een kwart miljard! Dat ís me nogal wat. Ik zou willen dat ik voor elke Whatsapper een euro kreeg, of dat ik zoveel bezoekers op mijn blog had. Niet slecht gedaan, Whatsapp! Meer gebruikers dan Twitter!

Ook ík gebruik Whatsapp. Heerlijke App. Ben sowieso een beetje Appverslaafd sinds ik een iPhone heb. Er zijn er ook zóveel en ze zijn allemaal zó handig! Apps om informatie te bekijken, Apps voor korting, voor wie zijn telefoon kwijt is, spelletjesapps, boekenapps en Apps die je raad geven in moeilijke tijden (soort Jomanda App). Noem het en er is een App voor.

Zo kwam Liz gisteren thuis met een leugendetectorapp. Vernuftig dingetje: je stelt iemand een vraag, laat hem antwoorden terwijl hij of zij met zijn vinger op het touch screen drukt, ‘scan’ en de App geeft op basis van druk en warmte aan of je liegt of de waarheid spreekt. Klinkt leuk, maar ik werd er een beetje simpel van. Ik werd om het minste of geringste door mijn dochter aan de leugendetector gelegd en het ergste was: ze gelóófde het ding nog ook!

“O, mam! Je zegt niet de waarheid! Je zegt dat je mij de liefste en de mooiste vindt, maar je jokt!” Lekker dan, zo’n App.

Maar het is een feit. Zonder App hoor je er tegenwoordig niet bij. Elke bedrijf, elke dienst en elk product heeft een eigen App. Barbie heeft een App (wat zeg ik? Ze heeft er wel zes!), Harry Potter (toverspreuken) en ook Jamie Oliver heeft een App-receptenboek. Heb je tegenwoordig geen App, dan hoor je er niet bij.

Dat laatste leidt nog wel eens tot misverstanden. Want hoe leuk het ook is om erbij te horen: een App is natuurlijk niet zaligmakend. Als je niets leuks kunt bedenken kan je het beter níet doen. Beter géén App dan een waardeloze App.

Of, zoals Lizzy gisteren zei nadat ze een App behorende bij één of ander jeugdboek had uitgeprobeerd,: “Ongelooflijk zeg, wat een nep-App!”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het is alweer bijna weekend en op www.esthervuijsters.nl is het weer VerrassingsVrijdag: doe mee en win. Bovendien is er weer een nieuwe Tutti Frutti van de dag! Kom je even kijken?

One thought on “Apps Apps, everywhere!

  1. 😀 een nep-app, hij is leuk!

    (oh ja die telefoon kwijt app…..die moest ik nog opzoeken! (de app, niet de telefoon 😛 )

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s