Vrouwelijk rund

Op de één of andere manier kom ik de laatste tijd overal koeien tegen.

Om te beginnen zijn de beesten niet áán te slepen op de iPad (getuige blije apps als Hay Day, Milk The Cow, Cow Balloon en KoeDoetBoe) maar ook in het nieuws laten de dames regelmatig van zich horen: “Steeds meer koeien staan hun hele leven op stal” “Koe valt in gierkelder” en “Koe op snelweg veroorzaakt ongeluk”. Om er maar een paar te noemen.

Koe knuffelen

Ergens begrijp ik het wel. Onze koeien zijn behoorlijk ‘koetig’, zoals mijn meiden dat wel noemen. Dom en knuffelig tegelijk: precies de combinatie die zo’n dier schattig maakt. Tijdens een workshop ‘Koe knuffelen’ nog niet zo lang geleden (waarover jullie binnenkort elders zeker meer zullen lezen), leerde ik veel over het o zo Hollandse beest.

Nogal overdreven

Zo weet ik nu dat de lebmaag van de koe het meest op onze maag lijkt. En dat hij daarnaast nog drie andere magen én een dunne darm heeft. Nu ik daar nog eens  over nadenk, vind ik dat eigenlijk nogal overdreven. Wat moet een koe met vier magen? Ik bedoel, als de dame nou hele rare dingen zou eten… Maar dat doet ze helemaal niet. Welnee. Ze eet alleen gras! En dat wordt dan óók nog herkauwd!

koe

Het lijkt erop denk ik dat de Schepper met de koe een beetje misgekleund heeft. In plaats van vier magen te bedenken had hij (of zij) de energie beter kunnen stoppen in het verbeteren van het uiterlijk van de koe (iets langer haar en kon die uier niet verstopt?). Of het beest had wat extra hersenen kunnen krijgen. Dat laatste zou wellicht voorkomen dat  koeien in gierputten vallen, de snelweg oprennen, of te water geraken. (Eerlijk is eerlijk: je bent toch wel een rund ook als je na zoveel jaar weide het verschil tussen nat een droog nog niet weet!)

Geen koe zo bont

Maar goed, het is zoals het is en we moeten de koe nemen zoals zij is. Lief, met vier magen, lelijke uiers en weinig hersenen. De Schepper kan ook niet overal een succes van maken (ik bedoel, of de mensheid nou zo’n succes is, daarover valt ook te twisten) en wie zegt er dat Schepper zelf niet af en toe een beetje een rund was? Er is tenslotte geen koe zo bont of er zit een vlekje aan. Toch?

Nou, lekker gelezen? Dan nu gauw naar http://www.esthervuijsters.nl want dáár is het weer Verrassings Vrijdag! Jij doet toch ook mee?

online-winnen1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s