De kunst van het weglaten – Advertorial –

Een product reviewen? Maar natuurlijk! Stuur maar op, helemaal leuk.

 

Maar zo simpel wás het natuurlijk niet. Het ging hier niet om een lippenstift of nieuw soort keukenhulpje, nee, ik mocht bloggen over Optimel Puur! De nieuwe generatie drinkzuivel van Koninklijke FrieslandCampina. En zo’n kartonnen pak past nou eenmaal níet door de brievenbus (vooral niet omdat er eigenlijk een koelkast omheen moet).

 

Lekker… ongeduldig!

 

Via een ingewikkeld bezorgsysteem komen de pakken uiteindelijk in Utrecht terecht. En ik had de koeltas nog niet aangepakt, of mijn dochters wilden de proeverij al starten. Wel logisch, ‘de gewone’ Optimel is hier al jaren favoriet, vooral de kokos. Maar Man grijpt in: “Geen gelebber op de achterbank van mijn auto.”

 

optimeljklein1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zat er nou precies in mijn koeltas?

Optimel Puur. De eerste en enige zuiveldrank zonder toegevoegde suiker én zonder zoetstoffen. Verkrijgbaar in drie smaken: bosvruchten, perzik en citrus. Adviesprijs € 1,45 en binnenkort – ja ja wij bloggers hebben de proefprimeur – verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten in Nederland.

“Ik begin met citrus.”

“Ik met bosvruchten.”

“Maar daarna wil ik óók die andere proeven!”

 

“Manderijnerig”

 

Annabel (8) bijt het spits af met de opmerking dat deze Optimel ‘fris en manderijnerig’ smaakt. Liz (10) vindt ‘haar’ bosvruchten vooral lekker omdat het niet zo zoet is. Dat laatste klopt. Optimel Puur is de helft minder zoet dan de bekende Optimel drinkyoghurts. Even wennen, vindt mijn man.

 

optiliz

Carola Boer Portfolia Manager Flavoured Drinks zegt hierover:

‘We zijn in de afgelopen jaren steeds meer gewend geraakt aan zoete smaken. Toch is een groeiende groep mensen op zoek naar pure producten, bijvoorbeeld zonder zoetstoffen. Ook zien we dat de vraag naar levensmiddelen die minder suiker bevatten, toeneemt. Zo willen ouders hun kinderen gezonde en minder zoete producten kunnen geven. Optimel Puur is hier een uitkomst voor.’

 

Dat minder zoete valt bij mij overigens in goede aarde. Evenals het feit dat er slechts 32 calorieën per 100 ml in een glas Optimel zitten, wat gemiddeld 50% minder calorieën is, dan andere dagverse zuiveldranken bevatten.

 

Een vleugje fruit

Ik neem dus zelf ook een glas en geniet van de neutrale smaak. Grappig genoeg komt het ‘smaakje’ pas later, eigenlijk als je de zuivel al hebt doorgeslikt. Lekker, niet overheersend en het allerbeste: geen zoetstofnasmaak! Aan dat laatste heb ik een ontzettende hekel, een dikke plus dus wat mij betreft.

 

Bij de lunch en…

Als ik de meiden vraag voor welk moment van de dag ze Optimel Puur het meest geschikt vinden krijg ik verschillende antwoorden.

“Bij de lunch”, begint Liz, “en na het zwemmen. Of ’s avonds.” Annabel denkt even na en roept: “Na school, of ervoor. Bij het tienuurtje.” Man roept op de achtergrond dat hij wel een pak mee wil naar zijn werk. Twee pakken mag ook.

 

optipak

Kortom

Kortom, Optimel Puur is gezond, lekker en geschikt voor ongeveer elk moment van de dag. “Behalve voor de ochtend”, zegt Liz “dan drink je warme thee.”

Als ik Annabel tenslotte vraag of zij nog iets toe te voegen heeft zegt ze alleen maar: “Mag ik nog wat?”

Meer informatie? Ook in een proefpanel? Klik hier.

 

CACHEBUSTER%%

Meer Esther? Kijk ook eens op www.esthervuijsters.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s