Nieuwsblog

Ik zal er maar voor uit komen, ik vind het superleuk om over het nieuws te bloggen!

Regelmatig spit ik de kranten door, of speur ik op nu.nl, op zoek naar dat éne berichtje waarop ik blijf hangen. Dat ene artikeltje waarover ik wat wil zeggen, of waarbij ik een verhaal heb.

nieuws--kranten--witte-achtergrond--krant_3257255

Open (trein) deuren?

Soms is het kiezen geblazen! Er is zóveel nieuws en ik heb overal wel een mening over. Gevangenis in Vught is weer sleutels kwijt? Nee, die is een beetje te makkelijk. Kabinet heeft niets geleerd van IRT affaire, ook niet bepaald verrassend. Níeuws zoek ik. Geen open deuren. (Dus ook niet: NS lijdt verlies door Fyra!)

Veel berichten schuif ik terzijde omdat ze te algemeen dan wel te ingewikkeld zijn. Neem nou het Egypte-dossier. Ik ken het land, ik ken de mensen en toch zal ik er nooit over bloggen. Te veelomvattend. Te  veel belangen. In alles een beetje ‘te’ eigenlijk. Net als artikelen over politiek. Niets voor mij. Zijn andere beter in.

Waarover blog ik dan wél graag? Over het feit dat mannen rode lippenstift het meest sexy vinden? Tja, past goed bij de gerelateerde artikelen die vaak onder mijn blogs staan. Maar nogal voorspelbaar. Weten vrouwen al jaren. Net als het feit dat jonge ouders weinig tijd voor elkaar hebben. Geen nieuws.

Zzpers extra kwetsbaar

Ja. Kijk. Dát is nou een bericht waarop ik blijf hangen. Sterker nog, ik schreef er al eerder over, in de blog ‘Ik heb er zelf steeds minder van’ (ondertitel: ‘De financieel adviseur bezuinigt’) want ik ben óók een zelfstandige zonder personeel. En ja, ik voel me kwetsbaar. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om afhankelijk te zijn van opdrachten en ik hou dan ook mijn hart vast voor de komende Prinsjesdag! Want dan horen we of Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) de fiscale voordelen voor zzp’ers fors gaat beperken.

Misschien moet ik hem vóór die tijd even een linkje naar mijn blog sturen. Het zou toch jammer zijn wanneer dit soort leuke (nieuws) blogs moet verdwijnen door zijn toedoen. Doe ik er voor de zekerheid een kusmondje met rode lippenstift bij. Wie weet!

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl gaan mijn twee kinderen er met de eer (en mijn make-up) vandoor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s